1 109 5

Нежна революция в ЦРУ (СНИМКИ)

Джина Хаспъл положи клетва като директор на управлението

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Новият директор на ЦРУ Джина Хаспъл встъпи в длъжност, предаде CNN. Хаспъл положи клетва пред вицепрезидента на САЩ Майк Пенс.

На церемонията в централата на ЦРУ в Лангли, щата Вирджиния, присъстваха и американският президент Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео.

Тръмп похвали новия директор на ЦРУ, като каза, че "в тази страна няма никой, който да е по-квалифициран за тази длъжност" от Хаспъл. По думите му тя "никога няма да отстъпи", защитавайки Америка.

Президентът възприе различен тон в сравнение с предишното си посещение в централата на ЦРУ и похвали служителите на агенцията, като ги нарече "най-елитните професионалисти по разузнаване на планетата". По думите му "изключителните мъже и жени в тази агенция заслужават изключително ръководство".

Хаспъл каза, че иска да изпрати повече служители на терен, да повиши нивото на владеене на чужди езици сред персонала и да засили работните отношения на ЦРУ с разузнавателните служби в партньорски държави. Тя заяви, че за нея е чест да ръководи ЦРУ.

Нейната кандидатура породи полемика заради някогашната й роля в суровите методи за задържане и разпит на заподозрени в тероризъм след атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ. Нейните поддръжници изтъкваха тридесетгодишният й опит в ЦРУ, а критиците й настояваха, че човек, който е участвал в тази програма, не би трябвало да бъде поставян на този висш пост.

Хаспъл е първата жена, оглавяваща ЦРУ, и вторият кадрови сътрудник на агенцията, който стига до директорския пост.

Тръмп я предложи за директор на ЦРУ, след като номинира предишния директор на управлението Майк Помпео за държавен секретар на мястото на Рекс Тилърсън.

САЩ


Още по темата

 • Решено! Майк Помпео е новият шеф (СНИМКИ)

  Решено! Майк Помпео е новият шеф (СНИМКИ)

  Досегашният директор на ЦРУ Майк Помпео бе утвърден от Сената на американския Конгрес за държавен секретар на САЩ, предаде АР. Утвърждаването му ...
  26.04.2018
  1 086
  6
 • Жена пое командването на ЦРУ

  Жена пое командването на ЦРУ

  Джина Хаспъл, предложена от президента на САЩ Доналд Тръмп за директор на ЦРУ, пое ръководството на разузнавателната агенция. Тя замени на поста ...
  27.04.2018
  904
  12
 • ЦРУ спира с мъченията

  ЦРУ спира с мъченията

  Джина Хаспъл, предложена от Доналд Тръмп за директор на Централното разузнавателно управление, заяви пред конгресмени, че никога няма да позволи ...
  10.05.2018
  1 003
  16
 • Нежна сила ще управлява ЦРУ

  Нежна сила ще управлява ЦРУ

  Централното разузнавателно управление на САЩ вече има нов началник. Сенатът утвърди кандидатурата на Джина Хаспъл - въпреки спорната й роля в ...
  18.05.2018
  684
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • куку руку ку
  Отговор
  1 21:00  21.05.18
  Тайфуни с нежни имена...
 • патриотъ
  Отговор
  2 21:00  21.05.18
  Поредната празноглава и грозна американка и сигурно и толкова тъпа като досегашните джофри!
 • Kcaniba
  Отговор
  3 21:21  21.05.18
  нежен людоед!???
 • 1234
  Отговор
  4 21:49  21.05.18
  Торкемада-2018.
 • Агент
  Отговор
  5 04:07  22.05.18
  Извратена овца , участвала в мъчения на невинни хора!

Напиши коментар:


Публикувай