Last news in Fakti

22 Май, 2018 16:20 7 782 14

Русия отвръща на удара

  • русия-
  • закон-
  • отвръща

Приет е закона за контрасанкции

Руският парламент прие закон за контрасанкции срещу САЩ и други страни, съобщи ТАСС.

По решение на президента правителството получава право да налага санкции мерки за противодействие, които не трябва да засягат важни стоки, които нямат аналог в страната.

Президентът също може да приема такива решения по предложение на Съвета за сигурност. Правителството може да отмени решенията при промяна на обстоятелствата за тяхното въвеждане.

Обявява се, че целта на решението е защита на сигурността и суверенитета на Русия. САЩ и ЕС наложиха редица санкции срещу страната през последните няколко години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Umen

    17 18 Отговор
    ПРЪЦ!!!!
  • 2 СССР

    18 48 Отговор
    Спокойно другари и другарки - нашия велик вожд другаря Путкин не е безсилен и ще предприеме спешни контра-санкции ! Ще спре износа към САЩ на бояришник , матрьошки и проститутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави американците на колене ! На здарове другари !
  • 3 Реалист

    11 22 Отговор
    Публикувано във факти.бг: които не трябва да засягат важни стоки, които нямат аналог в страната


    БОЯРИШНИИИИИИК!
  • 4 Бисер

    34 10 Отговор
    Като гледам,Путин не се трогнал особено от наложените му санкции 😉. Вие как мислите?

    Коментиран от #6

  • 5 Агроимпекс

    17 12 Отговор
    Не си мислете че не може- Русия е най големият вносител на портокалов концентрат от САЩ. РУСИЯ Е ВТОРИЯТ НАЙ ГОЛЯМ ПОТРЕБИТЕЛ НА КОКА КОЛА , МАКДОНАЛДС И ДР.Представете си да спре вноса от САЩ само на първото.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 РЗС

    10 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бисер":

    А добър ден, на теб ще ти пука ли ако сте банда милиардери и някой си ти налага санкции на страната, през дедовия ти е нали
  • 7 Да да

    8 15 Отговор

    До коментар #5 от "Агроимпекс":

    Даже да спрат и вноса на портокали и банани и само по Нова година :ддд! Що ли ми звучи познато! Нали ще спрат работа и стотиците предприятия, които го преработват този концентрат! Нали хиляди служители на Кока-кола в Русия ще останат безработни! А Кока-кола е частна компания! Ще загуби един пазар,ще и падне печалбата! В Китай е забранена за продажба! А какъв сигнал ще изпрати това действие към други големи инвеститори в Русия и колко ще "скочи" рублата! Според мен ще подмине 100 за долар!

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Иванчо

    7 17 Отговор
    Съветските отрепки могат да спрат само излагацията си към САЩ.
  • 9 Видял

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    Да да забранена е за продажба Кока Кола в Китай.Спрете с тези пропаганди. Вземи си изкарани те центрове, отиди до Китай виж и тогава пиши.Същото се отнася и за Русия.
    Тролове такива.
  • 10 antimediator

    5 12 Отговор

    До коментар #5 от "Агроимпекс":

    С тези контасанкции направо ще затрие Запада!
    При уславие , че само един от всичките щати в Америка произвежда колкото Русия може да си направите извода .
    Язък, ще лишат американците от така търсените руски стоки !!!!

    Коментиран от #11

  • 11 КАПОНЕ

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "antimediator":

    Произвежда???Всичко се прави в Китай и Мексико бе.
  • 12 патриотъ

    10 0 Отговор
    Америка произвежда единствено соя,царевица и картофи,нищо друго,така че,не се самовъзхвалявайте и не си вярвайте на лъжите!И при това всички тия продукти са генно модифицирани и са страшно вредни за здравето на хората,като с последното търговско споразумение с Европа,тя е наводнена от тия отрови!
  • 13 един от всички

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    За какво да спират работа преработвателите? Те портокалов концентрат могат да си купят от друго място.А и да го спрат,голям праз. Руснаците са оцелели над хиляда години,да не мислиш,че все е било с портокалов концентрат и кока кола? А за това,че някой ще остане без работа в Русия -не го мисли -зашото там работа КОЛКОТО ЩЕШ ! И наемат дори и без документи вече. Милиони чужденци работят в Русия на гурбет и част от тях са без разрешително за работа. Но ги наемат,защото страшно много се строи,има много много работа...!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания