22 Май, 2018 19:29 3 342 39

Русия е готова да разгледа газовите проекти с България

  • българия-
  • русия-
  • проекти-
  • енергийни-
  • газ-
  • александър новак

Русия не се отказва от сътрудничество, обявиха от Москва

Русия е готова да разгледа газовите проекти с България - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е готова да разгледа съвместните газови проекти с България, но само при условие, че те бъдат гарантирани от правителството на България и Европейския съюз. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в ефира на руския телевизионен канал „Россия 24“, предава агенция ТАСС.

„Русия реализира строителството на газопровода „Турски поток“. България отново проявява интерес транзитът на газ да преминава през територията на страната. Включително те искат да се разгледа въпросът за възможно строителство на газов хъб в България. В момента се разработват технико-икономическите основания. По принцип Русия не се отказва от сътрудничество и сме готови да разгледаме всички варианти“, заяви Новак.

„За нас е важно да получим гаранции, че всички тези големи проекти и бъдещи инфраструктурни проекти ще бъдат гарантирани от гледна точка на покупателите на газа, че ще съответстват с изискванията на европейското законодателство и ще имаме гаранции от правителството на България и Европейската комисия“, посочи руският енергиен министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    38 10 Отговор
    сороснята е в траур!!
    България може да ива евтина руска газ.
    Скъпа и свърхмодерна искат те - хамериканска

    Коментиран от #9

  • 2 А стига бе

    35 8 Отговор
    Сенатор Маккейн сигурно вече лети за България..А посланника от Козяк бие чимбери на Тиквоча вече цял ден...

    Коментиран от #3, #13

  • 3 Ььььььь

    23 8 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    Нищо-тиквата му е голяма и ще издържи и месец на чимберите. Поне някаква полза да има и от нея.
  • 4 юрист

    13 14 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Включително те искат да се разгледа въпросът за възможно строителство на газов хъб в България....“ НЕ! БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА СТРОИ ГАЗОВИЯ ХЪБ, ТОЙ СТАВА 100% БГ. ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ И СЛЕД ТОВА- САМО И ЕДИНСТВЕНО БГ, ДЪРЖАВА ПРИБИРА ВСИЧКИ ТАКСИ ОТ СДЕЛКИТЕ В ГАЗОВАТА БОРСА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ХЪБА! РУСИЯ НЯМА ДА ПИПНЕ И ЕДИН ЦЕНТ ОТ БГ. ТАКСИ ВЪРХУ СДЕЛКИТЕ НА БГ. ГАЗОВА БОРСА!
  • 5 юрист

    14 13 Отговор
    По минусите на моя коментар разбирам, че поне 2 руски трола пишат под тази статия:) Имам новина за вас- РАНО Е ДА ПЛАЧЕТЕ НА ГРОБА НА БЪЛГАРИЯ, РАНО Е ДА СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПАДНАЛА НА КОЛЕНЕ ПРЕД РУСИЯ! Така можем да въртим газпром с геостратегическото местоположение на България, че на евреина милер ще му падне капата! ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯТ ГАЗ ВКЛЮЧВА И КОМПОНЕНТА, СПОРЕД КОЯТО, КОЛКОТО Е ПО-ДЪЛЪГ ГАЗОПРОВОДА, ПО КОЙТО ДОСТИГА ПРИРОДНИЯТ ГАЗ ДО 1ВАТА ДЪРЖАВА ПО ТРАСЕТО, ТОЛКОВА ПО-СКЪП ЗА ПРОДАЖБА СТАВА ПРИРОДНИЯТ ГАЗ! Ако русия иска газът й да е конкурентноспособен на ЕС газов пазар- САМА да си построи газопровод до бг. акватория. От там нататък тръбата става бг. собственост, а русия ПРОДАВА газа си в бг. газов хъб на КОНКУРЕНТНИ цени. То е достатъчно , че газпром може да достигне до бг. акватория и да продава газът си в нашия газов хъб- не е нужно и даже е ВРЕДНО русия да участва в СТРОИТЕЛСТВОТО на бг. газов хъб! ЕС даде 900 000 евро за предпроектно проучване на хъба, а може да финансира с напр. 40% самото строителство на хъба, БЕЗ участието на русия.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Истерик

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    за руските не отговарям, но с циганските си обноски, ти доказваш, че на раята не
    и пука, за кое, колко плащаме, защато вие нищо не плащате , а живеете на наш гръб!!
    А за минусите, които получаваш по 100 и от горе, чак сега ли се притесни???
    Бързо се развиваш...

    Коментиран от #7, #38

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Плача под снимката на Сорос

    16 9 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Ама чакай сега,какво е това твоето отстъпление, нали щяхме да взимаме газ от 10-15 други места само не и от Русия , щото имало предостатъчно много газ и другаде, и всичките правителства правили така ,че да стопират диверсификацията вече 30 години. Газове и хидранти в Черно Море , на кой ни оставяш юристке?

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Бесен Язовец

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ти поне чете ли до края статията бе, папунчо ? Ключовата фраза в новината е тази :... ще съответстват с изискванията на европейското законодателство и ще имаме гаранции от правителството на България и Европейската комисия ! Тоест, ако съответстват, драги папунчо, АКО съответстват, сети ли се !!?
  • 10 юрист

    8 12 Отговор

    До коментар #8 от "Плача под снимката на Сорос":

    “...Публикувано във факти.бг: Ама чакай сега,какво е това твоето отстъпление, нали щяхме да взимаме газ от 10-15 други места...“ Точно така- от 6 държави, освен русия, са заявили участие в хъба:) Ти нормален ли си да си мислиш, че енергийна газова БОРСА може да се учреди само с участието на русия като единствен източник на природен газ?:D Според теб- какво е спотов пазар и енергийна газова борса,м?

    Коментиран от #12, #35

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Немцозоец

    12 7 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Какво е спотов пазар и енергийна газова борса ли? - Основно руски газ минал през няколко ръце. Дори и Азербайджан внася руски газ, а ще го продава като свой, да си допълва нужните количества за тръбата. А енергийната газова борса , съвсем скоро ще е при Меркел.

    Коментиран от #14, #32

  • 13 Паток

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    Сенатора в скоро време ще се пресели в оня лош свят с казаните и дяволите, където ще отговаря за греховете си!
  • 14 юрист

    5 10 Отговор

    До коментар #12 от "Немцозоец":

    “...Публикувано във факти.бг: Какво е спотов пазар и енергийна газова борса ли? - Основно руски газ минал през няколко ръце...“ Докато мислиш така, няма да имаш прогрес. Чакай да те питам- влизаш в магазин, в който се продава хляб. Вземаш 1 хляб, плащаш си на касата неговата цена и си го прибираш. Въпрос- хлябът става ли твоя собственост или ти е даден под наем от производителят му- фирма Х?:D Същото е и със стоката, наречена природен газ:) Това казват науката “облигационно право“, а не аз- да си знаеш:)

    Коментиран от #17

  • 15 Бай хой

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Рускиньо чу за руски газ и се нае като балканче по нанадолнище. По леко ма. Спотовия пазар е за да печелят спекулантите и потомците на моше. Най изгодни са директните доставки без паразитни звена. Понимаеш?

    Коментиран от #16

  • 16 юрист

    9 9 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Чакай да те питам и теб- влизаш в магазин, в който се продава хляб. Вземаш 1 хляб, плащаш си на касата неговата цена и си го прибираш. Въпрос- хлябът става ли твоя собственост или ти е даден под наем от производителят му- фирма Х?:D Имай предвид, че единствено собственикът на стоката, наречена хляб, има право да се разпорежда с него, в което право се включва да го консумира, да го подари или да го унищожи, или складира:) Това право го няма наемателят на чуждата вещ:) Същото е и със стоката, наречена природен газ:) Дай сега 50 лева такса за адвокатски хонорар, защото ти дадох специализиран адвокатски съвет, а той струва пари- за разлика от драсканиците ти! От тези законни пари си плащам всички данъци и осигуровки, така, че- плати си стойността на адвокатската такса и тогава отивай да се запиваш в кръчмата, руски гражданино- собственик на български ваканционен имот:)

    Коментиран от #33, #39

  • 17 Немцозоец

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Не се обиждай , но примерът ти е много глупав. Ако живееш в някое отдалечено примерно родопско село на върха на планината , имаш в селото , и околните села една лавка от където да си купиш хляб , и хляба става със заявка предварително, то не ходиш да се караш с продавача, и да му определяш цена,щото следващият път ще те пропусне в списъка. Има закон за търсенето и предлагането, и газта е руски монопол , дали ни харесва или не , това са фактите.

    Коментиран от #19

  • 18 Бай хой

    7 7 Отговор
    Рускиньо много си заблудена. Собственик съм не на ваканционен имот а на имотИ. Поняла.
    Намекваш за ляб и покупка и собственост та и за облигационно право. Явно много ти е мъглява тази материя. И сделката и собственоста са въпрос на договореност точно по съответния договор сключен въз основа на облигационното право.
    Намекваш за собственоста на га та в евентуалната тръба. Аааааако я заплатим тя ще бъде наша и ще можем да се разпореждаме напълно с нея. Ще трябва да заплащаме цялото транзитирано количество аааако ни го продадат и да му търсим пазари. Аааако не можем ще отговаряме евентуално само за транзитиране. Поняла? Рискове бол.
  • 19 юрист

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Немцозоец":

    “...Публикувано във факти.бг: Не се обиждай , но примерът ти е много глупав....“ Примерът не е глупав,а е елементарен и е 1вият пример, който се дава при преподаването на същността на облигационноправната връзка:) “...Публикувано във факти.бг: Собственик съм не на ваканционен имот а на имотИ....“ Голям праз- моите имотИ са концентрирани в София. “...Публикувано във факти.бг: И сделката и собственоста са въпрос на договореност точно по съответния договор сключен въз основа на облигационното право....“ Има ли и устен договор?:) А къде ти е писменият договор на която и да е ЕС държава с газпром, в който има клауза, в която пише, че след като съответната ЕС държава СИ КУПИ ен брой количество руски природен газ, тя НЕ СТАВА собственик на точно тези количества, а придобива качеството на техен наемател, а? :) САМО АКО ГАЗПРОМ ОТДАВА ПОД НАЕМ ПРИРОДНИЯТ СИ ГАЗ СРЕЩУ НАЕМНА ЦЕНА, можеш да твърдиш, че “газът е руски, но просто е “преминал“ през 3-4 ръце“:) Двойка по договорно, облигационно и вещно право:)

    Коментиран от #20

  • 20 Бай хой

    7 4 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    Рускинче тук ти лъсна юридическата неграмотност. Сега да обясниш как отдели " договорното" от облигационното право. Май изобщо не вдяваш за какво иде реч. Или не си стигнала още до тази лекция.

    Коментиран от #21

  • 21 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: Сега да обясниш как отдели " договорното" от облигационното право...“
    1. Етническа българка съм, с над 200 годишно българско фамилно родословно дърво, руски гражданино с крепостническо руско самосъзнание
    2. Не аз ги отделям, но преди да получиш повече специализирани юридически обяснения, си плати паричната престацият от 50 лева, която съставлява полагащият ми се законен хонорар за предоставяне на професионален съвет в областта на правото- чл.24 ал.1 т.1 от зАдв. Едва след това ще получиш новата порция професионални правни съвети и разяснения. Аз не се издържам от платен проруски тролинг като теб- руският държавен трол, така, че- плати си сметката!

    Коментиран от #22, #25, #31

  • 22 Бай хой

    7 5 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Много Българи са в затруднено положение затова те разбирам че искаш да поприпечелиш. Но тук не е мястото. Други са здачите и целите на форума. Но мога да те обезвъзмездя по друг начин. Явно самбиста е доста зает и се чувстваш пренебрегната по това време. Човешко е ште те ра берем.
  • 23 гост

    5 5 Отговор
    Хахаха, настъпаха юристката по газовият хъб и нададе вой.
    Споко, нещата не зависят по никакъв начин от теб. Ти може да си единствено потърпевша, нали ?!
  • 24 Юан Копейка

    5 1 Отговор
    Новините за срещата са много назад и не представляват интерес за тях. Ще има проект само ако има и други страни. Само за нас не. А за Белене искат отговор до края на годината. Не проявяват особен интерес.
  • 25 Георгиев

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Юристе, каква е тази смешно малка цена-50 лева? Минимумът е 120! А за набедени адвокати, като Марковсли е направо...
  • 26 Брат на путин

    2 2 Отговор
    След дъжд качулка
    На туй отгоре евтин като на немски цени
    А без пари нещетели
  • 27 onq s konq

    2 7 Отговор
    Руснаците се опариха подценявайки ВЛИЯНИЕТО НА ЕВРОПА В БЪЛГАРИЯ относно "Ю.Поток" и сега "разгръщат внимателно храстите":)А си мислеха че още БГ им е ВАСАЛ и СЪС ПОЛИТЕЧЕСКИ НАТИСК И МОЩННО ВЪТРЕШНО "ЧЕРВЕНО" ЛОБИ ще прекарат страната ни с ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД!Няма да коментирам детайлно ФИНАНСОВИТЕ параметри на злополучния "Южен поток",само ще спомена 2 факта:1/Чрез драстично изкуствено ПОСЛЕДВАЩО оскъпяване на тръбопровода на наша терит. /8 милиона и нещо за километър при нормални 2 млн според думите на Председатела на руската асоциация на газопроводните строежи/ БГ в следващите 22 ГОДИНИ НЯМАШЕ ДА ПОЛУЧАВА И СТОТИНКА ТРАНЗ.ТАКСИ,защото всичко щеше да отива за изпл. на нашия дял разходи.2/В договора с Турция за "Турски поток" е записано,че Турция е СЪДРУЖНИК в транзитирането на газ,докато в нашия договор фигурираме като ОБИКНОВЕНА ТРАНЗИТИРАЩА СТРАНА.Както и да е-отървахме възможността да влезем в Гинес за сключена най-неизгодна сделка за газов тръбопровод:)

    Коментиран от #29

  • 28 Барчо

    5 2 Отговор
    Когато дедовия падне, жени много. С една дума, късно е чадо, мандалото хлопна. Беше времето да диктуваме на писаря какво да пише. Руснаците си вързаха гащите и сега вече не сме и необходими. Ердоган се възползва и сложи в джоба си всички. Газта е при него и кранчето също. Гледах откъде е трябвало да мине тръбата в морето. Сега вместо да продължи към нас, кривва към турския бряг. Руснаците ако не сте разбрали, ни отказват дипломатично. Хубаво, съгласни сме, но вие гарантирайте ЕС да ви разреши и да гарантирате достатъчен пазар?!?!? Същия ЕС който ни забрани тогава, сега да разреши. От цялата работа евентуално само Белене може да бъде реализиран, но за съжаление всички вече построени фондаменти трябва да бъдат първо премахнати, защото вече са негодни. А това ще са едни яки пари допълнително ..... Така че по-добре тази централа да се прави другаде. Ще излезе по-евтино, въпреки вече вкараните пари. Та като заключение и за атомната може да е свирено.
  • 29 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Не знам дали ти е известно, но договорите се подписват от две страни. И понеже нашите "държавници" искат да имат сметки в швейцарски банки, се продават много лесно. Така се сключват неизгодни сделки между държавата България представена от продажници от наша страна и съответно от другата богати чужди фирми, нямащи нищо против да дадът малък подкуп за голяма печалба. Примери безброй. Държавата България е лишена в момента от всички доходоносни сфери. Енергетика, далекосъобщения, транспорт и т.н. Тя е нещо като рентиер, но и рентата си не може да събере, защото пак там са гладни мишки, които срещу няколко сребърника си затварят очите за милиарди. Така че не дрънкай излишно, че руснаците са ни прекарали. Тъпите турци не са прекарали, а са прекарали умните българи.

    Коментиран от #30

  • 30 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Принципно не оспорвам нищо от думите ти,но с твърденията си че "България е лишена от всички доходоности сфери" просто преиграваш.Имаме цяло Черноморие през лятото и доста планини през зимата,които се пукат по шевовете от туристи,а зърнопроизводството ни е абсолютно на 6!Към всички тия "приходи" които остават в БГ,прибави и няколко милиарда които гастарбайтерите вкарват от чужбина,сложи и Еврофондовете, и ще се увериш че изобщо не сме за оплакване!
  • 31 Румяна Костова

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Бива ли до толкова да паднете,че да простите 50 лева по форумите.Видяхте как оценяват интелекта Ви и добре ,че не пишете с истинското си име защото ще загубите потенциални клиенти.
  • 32 Голем смях

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Немцозоец":

    Ей,те много прости тези руснаци бе.Няма да си продават газа,а ще го дадат на Азербъйджан.Точно обратното беше ,докато не беше построен ТАНАП.Руснаците вземаха азерски газ евтино и го продаваха на Европа скъпо.

    Коментиран от #37

  • 33 Голем смях

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Ватенките пишещи тук са по-скоро мелези от смесени бракове на българи със совецки колхознички.Нещо като еничари.Повечето са платени и са участници в хибридната руска война на дезинформация и оплюване на България,ЕС и САЩ.Няколко продажника с различни имена .Има и истински руски боклуци,комуняги и продажни българи разбира се.Добре,че такива медии като Факти са малко и в болшинството си българите са против руското джудже и за тесен съюз с ЕС и НАТО.Лично сред моите роднини и познати трудно ще се намери симпатизант на Русия.А сме си съвсем средностатистически българи.Вярвам ,че и с други е така.

    Коментиран от #36

  • 34 Бах

    3 2 Отговор
    Защо проамерикански боклуци,които пишат тук си напъват кухите кратуни да разсъждават,ще има ли АЕЦ - Белене или няма да има.И на олигофрените е ясно,че АЕЦ - Белене ще се построи и то с Руско участие в близките години.Политиката на Европа е в близките години централите на въглища да изчезнат. Но в България нашите умни политици реализираха Американските централи.И то на каква цена само.Само малоумни биха сключили такива договори.Ама в България това е факт.А Вие разсъждавате колко е лошо да се построи централата.Не можете да се помирите че е Руска.Ако бяха я строили Папуаси,щяхте да Сте твърдо ЗА. И накрая, ще свикнете с мисълта че ще има още много Руски проекти в България.Нема мърдане.Колкото по мърдате повече ще ви влиза.
  • 35 заинтересуван

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    На мен ми стана интересно , кои са тези 6 държави които имат интерес да зареждат хъба, с кои доказани находища разполагат. Как ще дойде този газ до хъба , по какъв начин? по море по въздух , по земя , с какъв капацитет ще са тези 6 доставчика, за къде ще е предназначен този газ , и за какви пари става въпрос , щото аз много искам да се газифицирам , че ми омръзна всяка зима да режа и подреждам дърва. Та ще ходя и аз да се договарям, аз за дървата се пазаря , и с циганите дето режат , та с един газ няма.
  • 36 гост 2

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Голем смях":

    Май освен голям смях си и голяма вълна, а!

    Няма голямо снование оплюването на ЕС и САЩ да се отдава единствено на "хибридната война" от страна на Русия. По-скоро ЕС крие основата на проблемите си зад обвинението за хибридна война или го е яд, че все още има мислещи поданици.
    Ако българите бяха наистина “за тесен съюз с ЕС и НАТО" бъди сигурен, че щяха да го затвърдят с референдум. Факта, че такъв не се и няма да се случи е достатъчно показателен. Не и след Брекзит. Референдумите за членството както в съюза са вече табу. НАТО е друга тема, с други господари и лостове за влияние.
    А лицемерието и изгодата на ЕС от България е достатъчно видна в "Европа на две скорости" , посоката на изтичането на човешкият ресурс от държавата и финансираната, и инстуционално подкрепена, и наложена подмяна на генофонда.
  • 37 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Голем смях":

    Руснаците изкупуват газа на Туркменистан, Азербайджан е малка газова рибка, но с много важно местоположение на Каспийският Басейн. Азербайджан е връзката между големите газови играчи и Европа. Тази тръба която се прави през Турция , е не толкова , че Азербайджан има много газ ,колкото покана към Иран и Туркменистан да се закачат на тръбата, но те не го правят поне за сега. За това по тръбата ще тече някакъв микс от Азерб. и Руска газ, и няма да се дава , а ще струва пари-много пари. Избягва фиктивно и по този начин антимонополното законодателство на ЕС за процентите на газа от един източник.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 полтергайст

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Юристе, чакай и аз да те попитам нещо!: - ти даваш съвет в коментариите си и освен това твърдиш, че ако си купиш хляб в магазин, той не е твой? Напротив, юристе, хляба е лично твой - ти си закупил стоката 1 хляб, а не правото да разнасяш хляб и да го върнеш, като опционен продукт! Даже бих казал фючърсен, понеже опцията ти дава право, но не и задължението да го купиш или продадеш... юристе, много си зле, в тълкуванието за собственност, май? Ето такива като теб ни създадоха повечето закони през годините - пълни с вратички тълкувания и така и онака, затова нито ги лови закона за престъпленията им, нито се оправят нещата. Докато ги има въртеливи локумаджии като теб, България и света няма да се оправят - помни ми думата! Опонента ти е прав - повечето газ е руска, но преминава през колекторни тръби хъбове и там вече трудно ще кажеш коя каква е, без текущ хим. контрол. Не виждам логически какво му е лошото на пряко закупуване на изгодна пазарна цена на руски газ директно от Русия? Така или иначе я купуваме от посредници с транзитни такси иначе. Я кажи - ако си заредиш бутилката с газ на газстанцията в Амстердам, можеш ли си гарантира, че не е руска?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания