785 5

Германия не ни връща осъден българин заради лоши условия в родните затвори

Анатоли Стайков

Германските власти бавят изпълнението на издадена от Окръжния съд в Добрич европейска заповед за арест заради съмнения за лоши условия в българските затвори. Това стана ясно по време на поредното заседание по наказателно дело срещу подсъдим за държане и разпространение на наркотици. В Германия мъжът е бил задържан във връзка с разследване за трафик на хора.

Окръжният съд в Добрич е поискал от компетентните германски власти след приключване на разследването в Германия българският гражданин да бъде върнат у нас, за да продължи наказателното производство срещу него.

В отговор на искането е постъпило писмо от Главната областна прокуратура в Кьолн, в което се настоява за допълнителна информация в кой затвор ще бъде настанен българският гражданин и дали мястото за лишаване от свобода отговаря на минималните стандарти на Европейския съюз.

Окръжният съд е изпратил уточнение, че мъжът ще бъде приведен в затвора във Варна, където преди година е извършен основен ремонт на жилищните помещения. Отговор от германската прокуратура все още не е получен, информират от съда.

Германия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 09:19  23.05.18
  `Не е Българин а е 100% циганин !!! В Добрич станаха милионери от далавери и после българите !!!! В България се правят на по турци от турците а в Европа Българи !!!
 • 5ко
  Отговор
  2 09:29  23.05.18
  Ако беше българин щяха да го върнат. Пък и не споменават името. Всичко е ясно. А в Израел нямат място в затворите... тема за размисъл...
 • Ромул
  Отговор
  3 10:14  23.05.18
  Меркел няма ли да си направи селфи с ,,Българският" патладжан?
 • 4 15:37  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • соросоидни кърлежи
  Отговор
  5 18:39  25.05.18
  да стои там и без това ще го пуснат, а още по добре всички затворници да пращаме у германско.

Напиши коментар:


Публикувай