Last news in Fakti

23 Май, 2018 12:21 2 225 4

В Лондон: Затваряте си очите за руските "мръсни пари"

  • великобритания-
  • русия-
  • тереза мей-
  • сергей скрипал-
  • роман абрамович

Комисията по външни работи към британския парламент предупреди правителството, че излага на риск националната сигурност

В Лондон: Затваряте си очите за руските "мръсни пари" - 1
Снимки: БТА/АР

Комисията по външни работи към британския парламент предупреди правителството, че излага на риск националната сигурност, като си затваря очите пред руските "мръсни пари" на Острова, предаде ВВС.

В доклада, озаглавен "Златото на Москва", се казва, че "въпреки големите приказки от страна на властите, Владимир Путин и неговите съюзници продължават безпроблемно да перат пари".

"Няма никакво оправдание Обединеното кралство да си затваря очите, когато клептократите на президента Путин и нарушителите на човешките права използват парите, изпрани в Лондон, за да корумпират нашите съюзници, да подкопават нашите партньорства и да рушат доверието в нашите институции", се казва още в документа на влиятелната парламентарна комисия.

В него се подчертава, че руският бизнес във Великобритания не се е променил след отравянето на бившия агент Сергей Скрипал и дъщеря му през март. Тогава кабинетът на премиера Тереза Мей експулсира 23-ма служители на руски дипломатически представителства в страната, за които има данни, че работят като агенти на разузнаването. Министър-председателят обеща и по-строги мерки спрямо действащите на Острова приближени до президента Владимир Путин олигарси.

В Лондон: Затваряте си очите за руските "мръсни пари"

В доклада обаче се посочва, че правителството не успява да оправдае острата реторика на премиера по адрес на Русия след случая "Скрипал". "Не можем повече да позволяваме това да се случва. Великобритания трябва ясно да заяви, че корупцията с адрес Кремъл не е добре дошла на нашите пазари и ще вземем мерки", подчерта председателят на комисията Том Тугендхат.

В Лондон: Затваряте си очите за руските "мръсни пари"

Докладът предлага на кабинета и серия от мерки, сред които разширяване на санкциите срещу лица, свързани с Кремъл; ускоряване на плановете за осветяване на корпоративната собственост. Депутатите настояват за по-твърди мерки и за засилено сътрудничество със САЩ, страните от Г-7 и ЕС в борбата с корупцията и прането на пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 4 Отговор
    А избиването на стотици хиляди цивилни във войните в Близкия Изток под фалшив предтекст какво е? С едно "извинете" от страна на Блеър не могат да се върнат тези жовоти и като резултат от конфликтите Европа се напълни с бежанци. Това пак ли е нищо. Кой взривява, гази хора, коли и насилва в Европа? Руснаците ли?
  • 2 Румяна Костова

    2 3 Отговор
    Комедията със Скрипал отшумя,като че нищо не се е случвало.Сега нова серия,Путин пералня пари и представете си, точно в Англия.Дайте доказателства,номер на сметки или пак чрез някой свой приятел музикант върти пералнята за мръсни пари.
  • 3 Румяна Костова

    2 2 Отговор
    И на кого ще накривят капата в Русия?Олигарсите,които са вложили крадените си пари в английски банки?И никой на острова не е знаел какъв е произхода на милиардите на Березовски ,например?Руският народ нехае какво ще се случи с техните пари.Както и нас например не би ни заболяло,ако нашия Цецо го разследват там за богатствата му.Руските богаташи мислеха ,че са хванали бика за рогата,но не ги приеха в клуба богоизбраните.Нека това е поука за умните богати не само в Русия.
  • 4 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    а вчера тези пари бяха същите , но никой и гък не каза, защото изгодно на кретени от Англия, обаче днеска изведнъж им просветна. По големи лицемери свят не е видял.
Новини по държави: