1 048 10

Радев и Путин не са договаряли доставки на газ

Това е отделна тема, изискваща гаранции от българска страна, заяви говорителят на Кремъл

Радев и Путин не са договаряли доставки на газ
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

По време на преговорите президентът на Русия Владимир Путин и българският му колега Румен Радев не са си поставяли задача да договорят доставки на газ. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Вчера нямаше задача да се договорят за газа, всъщност никой не се и опита", каза той пред журналисти.

Песков припомни констатацията на двамата лидери, че "след проточила се пауза е бил подновен контактът на най-високо равнище, който ще бъде продължен".

Русия и България имат "много общи теми за икономическо сътрудничество, също както преди личи интересът на България да бъде съпричастна към големи международни енергийни проекти, но това е отделна тема, изискваща гаранции от българска страна", заяви говорителят на Путин.

Знаете, че има проекти, които се осъществяват в момента, личи известен интерес от българска страна, но вчера не са водени никакви конкретни разговори по въпроса, добави "гласът" на Кремъл.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • патриотъ
  Отговор
  1 13:28  23.05.18
  Ако Боко си вкара малко акъл в тиквата,ще последва примера на Радев и ще трябва да се договаря с Путин,а не да се прави на света вода ненапита!Защо американци и европейци ни карат да действаме против националните си интереси?!
 • Мазо
  Отговор
  2 13:31  23.05.18
  ...не са си поставяли задача да договорят доставки на газ... Че кога да говорят, срещата е била 20минути. Летеца си е направил самокритика, а Вовата е казал, че трябва и Бойко да се самобичува.
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:55  23.05.18
  Кой ли пък си прави илюзии че Радев може да договаря нещо,след като е "НИКОЙ"?Е,визити в Русия на Борисов може да договаря с Москва,НО САМО АКО БАТ БОЙКО ГО УПЪЛНОМОЩИ!
 • да се вземе предвид че
  Отговор
  4 13:56  23.05.18
  срещата е била с цел да се покаже на руснаците че България иска сближаване и увеличаване на контактите. Вече какво ще се направи конкретно е отделен въпрос, трябва да се преговаря, да се правят някакви взаимни компромиси. З а съжаление Радев няма реалната власт да реши нещо, трябва тиквата да се произнесе, а него го командорят ЕС и САЩ, и той няма куража да им се опъне щото е страхлива мижитурка.

 • Реалист
  Отговор
  5 14:18  23.05.18
  Мухахахаха - е как да се договориш като пингвина румчо е само фасада. Даже собственото си командировъчно не разписва накрая.
 • хаха
  Отговор
  6 14:31  23.05.18
  КПСС - БКП!!!
 • Ихтамнет
  Отговор
  7 14:56  23.05.18
  Единственото нещо което са договаряли е заплатата на натовския генерал!
 • Руснаците са ГМО на ЛЪЖАТА
  Отговор
  8 14:58  23.05.18
  https://ehorussia.com/new/node/9743 Прочетете мнението на Академик И.П.Павлов за руснаците и никога повече няма да искате да срещнете руснак.
 • ПЕЕВ
  Отговор
  9 16:42  23.05.18
  КАКВО ДОГОВАРЯНЕ ТОЙ БЕШЕ ДА ЛИЖИ.
 • 10 18:14  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай