24 Май, 2018 09:14 3 585 5

Трагедия в Италия! Влак се заби в ТИР

  • влак-
  • жертви-
  • трагедия-
  • тир-
  • италия-
  • торино-
  • ранени-
  • калузо

Инцидентът е станал край Торино

Трагедия в Италия! Влак се заби в ТИР - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко двама души загинаха, а двадесет са ранени при дерайлирането на влак в северната част на Италия, предаде „Ла Република“. Инцидентът е станал в град Калузо, намиращ се близо до Торино.

Влаковата композиция се е забила челно в ТИР, спрял на железопътен прелез. Влакът е дерайлирал и няколко вагона са се преобърнали. Тежкият сблъсък е станал около 23:30 часа местно време в сряда вечерта.

Към мястото на трагедията бяха изпратени спасителни екипи, които изведоха пострадалите пасажери. Влакът е пътувал от Торино към Ивреа, също в провинция Пиемонт.

Шофьорът на тежкотоварния камион не е пострадал. Води се разследване по случая. Първоначалната информация сочи, че бариерите са били пуснати, но шофьорът на ТИР-а не се е съобразил с предупреждението. Дерайлирали са три вагона.

Трагедия в Италия! Влак се заби в ТИР
Снимка: БТА/ AP

Трагедия в Италия! Влак се заби в ТИР
Снимка: БТА/ AP

Трагедия в Италия! Влак се заби в ТИР
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    10 0 Отговор
    На спуснати бариери да минава? Сега гледайте как ще му повдигнат обвиние за непредомишлено убийство на повече от един човек и делото ще завърши с осъдителна присъда за няколко месеца. У нас при много по-очевадни нарушения и повече жертви много години няма развитие. В Хитрино кой плаща сега за строежа на модерни палати? Милионите дарения на хората и държавата. А виновни и уволнени от фирмата изпълнител няма, само машиниста бил виновен и точка.
  • 2 TIR е равно на смърт

    4 9 Отговор
    За пореден път се убеждавам че тираджиите са най-големите тъпанари и простаци. Почти за всички катастрофи са виновни ТЕ, особено заспиват като дрогирани и убиват много невинни хора. Мисля че за тях трябва да има директен затвор, докато не се научат на ред.
  • 3 656

    2 9 Отговор
    Това май не е TIR а авариен влекач, иначе да, тираджиите са идиоти

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Не бива да слагате хората от една професия в един кюп. Всеки си е различен по-своему!
    За случая нищо не знаем - една-две фотографии и написаните от сънен журналист няколко реда....Обичам първоначалните информации!?
    Доста странно е, че при "спуснати бариери" камиона е тръгнал да пресича железния път. Нали трябва да ги начупи, натроши, за да премине. Лек автомобил може да направи опит да премине, защото тези автоматични бариери без кантонери/ както е у нас, а вероятно и в Италия/ затварят най-много 3/4 от пътното платно. Обикновено са на половината на пътя, от дясната страна, придружени от звуков и светлинен мигащ червен сигнал.
    Не бързайте да плюете / разбирам, така е прието на Балканите/ - може теЙниката да се е скапала!?!?
    Преди много години съм виждал волска кола, която спира пред НЕохраняем прелез, човека слиза, слага ухо на релсата, връща се , подкарва колата и преминава!!! Няма кантонер, няма бариери, няма сирена и червена мигаща светлина....Няма и дерайлирали вагони...
    Това "непрестанно бързане" ни съсипва и скъсява живота ......
Новини по държави: