7 022 4

Италианските алпинисти Бонмасар и Себастиани са последните, говорили с Боян Петров

Тогава ние решихме да слезем надолу, защото времето беше лошо, но той реши да тръгне сам нагоре

Италианските алпинисти Адриано Бонмасар и Романо Себастиани са последните, общували с Боян Петров в подножието на Шиша Пангма в Хималаите. Подобно на българина, те също са се били устремили към осемхилядника, но се отказват заради влошените метеорологични условия, разкрива сайтът „Пловдив24“.

Бонмасар и Себастиани за няколко дни също бяха в неизвестност, но в крайна сметка успяха да се приберат още преди да започне спасителна акция по издирването им. При завръщането си в Италия те разказаха за моментите си с Боян Петров в подножието на Шиша Пангма.

"Върнахме се от Хималаите с множество силни емоции. Изпитахме и много тежки моменти, но винаги сме знаели, че разполагаме с физическите и менталните качества да се справим с условията. С Романо бяхме в абсолютна хармония и си подавахме ръка в най-тежките мигове", сподели Бонмасар.

"Но имаше един, който беше особено трагичен. Оказа се, че ние сме били последните, които са си говорили с нашия голям приятел Боян Петров. Това се случи в лагер 1. Разменихме си приказки с човека, който е покорил множество осемхилядници. Тогава ние решихме да слезем надолу, защото времето беше лошо, но той реши да тръгне сам нагоре. Не мога да си представя, че в този момент сме си казвали "сбогом" с него", добави Адриано Бонмасар при завръщането в Италия.

Италия
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ganio
  Отговор
  1 15:17  24.05.18
  Оставете човека да почива...оставете също и нас.
 • El comandante
  Отговор
  2 15:19  24.05.18
  Ма сериозно ли???Еииии!!!тцтцтцъц!!Ауууу!!!Много шум за нищо!!!
 • 3 16:58  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • министър
  Отговор
  4 18:48  24.05.18
  Браво на Бобето!! Браво..... Тоо говорил, оня така, другия иначе, ма как са говорили, кво са си казали...... Страшна работа!

Напиши коментар:


Публикувай