1 095 2

Италия има нов премиер

Наближава ли края на политическата криза на Апенините?

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Италианският президент Серджо Матарела даде мандат за съставяне на кабинет на Джузепе Конте. Той има задача да сложи край на политическата криза, продължила 11 седмици, съобщиха медиите на Апенините.

Един от сценариите е в Италия да бъде съставено коалиционно правителство на националистите от „Северна лига“ и движението „5 звезди“. 53-годишният премиер заяви, че италианците очакват нов политически елит.

Той подчерта, че на страната е необходимо ново правителство „на промяната“. Партиите, борещи се срещу статуквото, спечелиха повече проценти на проведените избори на Апенините.

В Европейския съюз, сред партньорите на Рим, се зародиха опасения от посоката, в която може да поеме Италия. Джузепе Конте сега трябва да състави списък с министри, който трябва да бъде одобрен от държавния глава.

Италия


Още по темата

 • Карло Котарели ще спасява Италия от кризата

  Карло Котарели ще спасява Италия от кризата

  Италианският президент Серджо Матарела назначи бившия служител на Международния валутен фонд Карло Котарели за временен премиер със задачата да се ...
  28.05.2018
  625
  0
 • Политическа криза в Италия

  Политическа криза в Италия

  Политическите сили, спечелили парламентарните избори в Италия, призоваха за импийчмънт на президента Серджо Матарела. Причина са действията му, които ...
  28.05.2018
  612
  2

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • El comandante
  Отговор
  1 17:42  24.05.18
  И края на еврото наближава!!!!!
 • Кълвач
  Отговор
  2 18:09  24.05.18
  Пожелавам на новия премиер, успешно напускане на еврото, ЕС и НАТО!

Напиши коментар:


Публикувай