1 025 5

Куба ще следва идеите на Кастро

Новото ръководство ще се придържа към идеите на революцията

Росен Стойчев

Новото ръководство на Куба, оглавявано от новия президент Мигел Диас – Канел, ще продължи да развива идеите на Фидел Кастро и брат му Раул, съобщи Дарик.

Това заяви вицепрезидент на Съвета на министрите и министър на икономиката и планирането на Република Куба Рикардо Кабрисас при откриването на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

"Новият председател на Съвета на министрите ще осигури приемственост и се ангажира да развие идеите, които Фидел Кастро въдвори", каза той.

Кабрисас подчерта, че положението в Куба е спокойно и няма вълнения по повод приключването на избирателния процес. "Ще се съсредоточим в промяна в поколенията, а не в политиката", добави той.

Кабрисас приветства необходимостта от създаване на доверие в икономиката. "В днешния свят доверието играе много голяма роля", каза той. "Ние вярваме, че днес нашата планета се нуждае от мир, защото няма мир без прогрес и прогрес без мир".

На форума той осъди търговските войни и политиката на протекционизъм, която преживява възраждане в съвременния свят. "Такива действия унищожават атмосферата на доверие, която е толкова необходима в днешния свят", заключи Кабрисас.


Форумът ще се проведе от 24 до 26 май и предвидените събития са обединени от мотото "Създаване на икономика на доверие".

Куба


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • F-57 Грипен
  Отговор
  1 01:46  26.05.18
  Куба помни мизерията която САЩ донесе на острова преди революцията! Куба никога няма да забрави!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 08:31  26.05.18
  Куба е опитен комунистически полигон и ще продължи да прави експерименти с народа си, ще следва идеите на Кастро, Ленин, Маркс, Енгелс и бля бля...) Простотията на кубинските комуняки, край няма !
 • Ford Prefect
  Отговор
  3 08:55  26.05.18
  Кубинците повече никога няма да бъдат опутребявани от капиталистите от континента Че Гевара и Кастро са велики МЪЖЕ!
 • гост
  Отговор
  4 09:45  26.05.18
  Никога няма да е същото без Фидел. Стария вълк седеше като трън в задника на краварите. Дано революцията му продължи и сега след смъртта му, макар и да се съмнявам. Фидел ще остане най високия рейтинг завинаги в историята след ВСВ.
 • гост
  Отговор
  5 09:52  26.05.18
  Точно сега разбирам великата мисъл на ел коменданте "ЧОВЕЧЕСТВОТО ЖАДУВА СПРАВЕДЛИВОСТ" и мисля, че тя ще дойде. С тази мерзка подлост от политиците ще се разпали голяма война търсеща справедливост.

Напиши коментар:


Публикувай