25 Май, 2018 15:20 1 295 0

Сеул продължава диалога с Пхенян

  • южна корея-
  • северна корея-
  • сащ

Световните лидери се надяват среща между лидерите на САЩ И КНДР да има

Южна Корея и Северна Корея ще продължат своите преговори, въпреки отмяната на срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, съобщи „Ройтерс“.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео вече е разговарял с южнокорейския външен министър Кан Кьон-уа. Двамата са се разбрали да продължат с опитите за диалог с КНДР.

В същото време от Северна Корея излязоха със съобщение, в което заявяват, че са готви да изгладят противоречията със САЩ.

Японският външен министър Таро Коно обяви, че съжалява за пропадането на срещата и че Япония ще продължи сътрудничество със САЩ по въпроса.

Руският президент Владимир Путин обяви, че се надява срещата все пак да се състои. Френският президент Еманюел Макрон добави, че иска процесът по разоръжаване на Корейския Полуостров да продължи. Според него отмяната на срещата може просто да е стъпка към мирния процес, който тече в момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: