1 161 9

Беларус: Хомосексуалните връзки са фалшиви

Минск и Лондон в конфликт

Беларус: Хомосексуалните връзки са фалшиви
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Флаг с цветовете на дъгата, символизиращ сексуалното различие, вбеси Беларус. Флагът беше развят от сградата на британското посолство в Минск в Световния ден срещу хомофобията, предаде радио „Свободна Европа“.

Британските дипломати развяха флага между този на Великобритания и на Европейския съюз. Не закъсня и отговорът от местните власти, които осъдиха действията на британската дипломация.

„Еднополовите връзки са фалшиви. Британското правителство иска да създаде проблеми там, където те не съществуват“, обявиха от беларуското вътрешно министерство. От ведомството посочиха, че този ден (срещу хомофобията) не е „значим“ за страната.

„Нашият народ изповядва традиционни семейни ценности. Изявление от подобен род на британското посолство е предизвикателство за тези ценности“, се казва в позицията на вътрешното министерство. Неправителствените организации посочват, че хората с различна сексуална ориентация в бившата съветска република са изправени пред нарастваща хомофобия и репресии.

Беларус


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  1 18:03  25.05.18
  Публикувано във факти.бг: Неправителствените организации посочват, че хората с различна сексуална ориентация в бившата съветска република са изправени пред нарастваща хомофобия и репресии. Ми да заминават за Британия, да ги "обичат" тюрбаните.
 • El comandante
  Отговор
  2 18:16  25.05.18
  Добро утро различни!!! Нормалните не ни интересуват любовите ви!!! Смятсм че малко или много сме(сте) свободни!!!!Не ни го натрспваите няма да станем ка то вас БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ ИСТОЧНОПРАВОСЛАВНИТЕ!??!,койтоне е славянин минусоте да започнат СЕГА!!

  Коментиран от #3

 • 3 21:16  25.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • El comandante
  Отговор
  4 21:18  25.05.18
  Да ди знае-1

 • ОMBRE
  Отговор
  5 21:53  25.05.18
  Абе всеки да живее както си иска, стига да не пречи на други. Никой не може да ми каже кво ще ям и пия и как ще си харча парите си. Това е моето мнение , не съм гений но по цял свят има всякакви. Иначе ако беше комунизмът щеше да успее, демек еднакво мислим, еднакво харесваме ЗАЗ ките еднакво се обличаме,и еднакви заплати получаваме. Всеки е различен по природа и аз не съм съдник на никого.

  Коментиран от #6

 • El comandante
  Отговор
  6 22:07  25.05.18

  До коментар #5 от "ОMBRE":

  Нямсм протов къде ще си давсте дуплите говоря зс национслно ПРЕДАТЕЛСТВВО
 • патриотъ
  Отговор
  7 23:06  25.05.18
  Еднополовите връзки са заклеймени от православието и са развратни и непозволени!Кой как си го начуква е негова си работа,но пропагандиране на това е престъпление срещу човечеството и дело на дявола!Пропагандаторите ще горят във вечния огън на Ада!

  Коментиран от #8

 • 8 01:07  26.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • любопитен
  Отговор
  9 08:03  26.05.18
  Публикувано във факти.бг: Британските дипломати развяха флага между този на Великобритания и на Европейския съюз. Има ли нужда от коментари?

Напиши коментар:


Публикувай