Last news in Fakti

28 Май, 2018 09:52 12 164 6

Стачката на тираджиите победи. Понижиха цената на дизела (СНИМКИ)

  • бразилия-
  • стачка-
  • дизел-
  • мишел темер

Президентът на Бразилия отстъпи пред шофьорите на камиони и намали стойността на горивото

Стачката на тираджиите победи. Понижиха цената на дизела (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Бразилия Мишел Темер отстъпи пред стачкуващите шофьори на камиони и обяви, че ще намали значително цената на дизела след стачката им, която парализира
страната от една седмица, предаде AFP.

Цената на горивото ще бъде замразена в продължение на 60 дни. В изявление, предавано по телевизията, държавният глава уточни, че ще приеме и четири други искания на стачкуващите, сред които е премахването на някои пътни такси за шофьорите на тежкотоварни камиони.

"Направихме жест, за да смекчим проблемите и страданията на населението. Мерките, които току-що обявих, отговарят на исканията, които ни бяха представени", заяви Темер.

"Поради тази причина искам да изразя пълното си доверие с надеждата шофьорите на камиони да проявят отговорност, солидарност и патриотизъм", допълни той.

Стачката на тираджиите победи. Понижиха цената на дизела (СНИМКИ)

Цената на дизела, която в събота бе средно 3,788 реала за литър, ще бъде намалена с 0,46 реала на литър или с близо 12 на сто.

"За да стане възможно това намаление, правителството направи жертви в бюджета си", уточни Темер.
В петък бразилският президент призова силите за сигурност, включително и армията, да съдействат за премахване на блокадите, които парализираха страната.

Това позволи на камионите цистерни да достигнат до рафинериите, ескортирани от полицаи или войници, но снабдяването продължи да бъде затруднено вчера и повечето бензиностанции в Бразилия все още не бяха заредени, а някои летища нямаха керосин.

Стачката на тираджиите победи. Понижиха цената на дизела (СНИМКИ)

Стачката на тираджиите победи. Понижиха цената на дизела (СНИМКИ)

Начинът за уреждане на кризата, който избра правителството на Темер, беше критикувано силно и от десницата, и от левицата на фона на нестабилната политическа обстановка в страната броени месеца преди президентските избори, насрочени през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    55 5 Отговор
    ей това са единни и сплотени хора! тук и 3 лева да стане ще си броим стотинките и като овчици ще пълним хазната да си лапат ония и да ни се смеят!!!
  • 2 горан

    10 18 Отговор
    в Бразилия автомобилите масово са на спирт който се произвежда от захарна тръстика, много рядко съм виждал автомобили на дизел, единствено камионите им карат дизел
  • 3 Да да

    8 9 Отговор
    Незнам колко са сплотени,ама знам че бюджета им ще издиша! Реват че е 1,5 лв. ! В Италия е над 1,5 евро! Но така е в БРИКС! Глад,мизерия и пропаганда!

    Коментиран от #4

  • 4 gg2018

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Да да":

    напълно прав!!!

    Коментиран от #6

  • 5 ахахах

    1 0 Отговор
    малее и тук се гответе лилавите ще ви съдерат кожата на гърба
  • 6 Герб

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "gg2018":

    Българино, събуди се. И у нас дизела не трябва да е повече от 1.50 лв. за литър. Останалото е кражба.
Новини по държави: