Last news in Fakti

28 Май, 2018 15:53 1 538 31

Полет MH17 влиза в съда. Роднини на жертвите съдят Москва (ВИДЕО)

  • mh17-
  • русия-
  • украйна-
  • боинг

"Боинг"-ът, изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, беше свален от ракета над Донбас на 17 юли 2014 г.

Полет MH17 влиза в съда. Роднини на жертвите съдят Москва (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

270 холандци - роднини на жертви от сваления над Източна Украйна през 2014 г. малайзийски пътнически самолет, са внесли групов иск срещу Русия пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург, пише "Ведомости".

Медията не посочва точната сума на исканото обезщетение, но обръща внимание, че през месец май миналата година роднините са настоявали да получат по 10 милиона долара за всяка жертва и сега също става дума за милиони долари.

"Боинг"-ът, изпълняващ полет от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален от ракета над Донбас на 17 юли 2014 г. Загинаха всички 298 души на борда.

Международна разследваща група по случая публикува по-рано този месец междинни изводи, според които ракетата е била на въоръжение в руска зенитна бригада.

Полет MH17 влиза в съда. Роднини на жертвите съдят Москва (ВИДЕО)

Правителствата на Холандия и Австралия заявиха, че ще търсят отговорност от Русия - повечето загинали пътници бяха техни граждани. Москва продължава да отрича да е замесена.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че е обсъдил ситуацията с холандския си колега Стеф Блок, но последният не е посочил никакви факти, доказващи вината на Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    36 13 Отговор
    Нещо са объркали трябвада съдят Киев че не е затворил въздушното пространството над зоната за сражения а Киев на свой ред да съди Пентагона и Лангли за скроения сценарий!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТАСС

    25 9 Отговор
    Какво печели Русия от сваления самолет ?

    Коментиран от #5

  • 4 Червената шапчица

    11 31 Отговор
    Свален е не от ракета а от РУСКА РАКЕТА, изстреляна от РУСКИ ВОЙНИЦИ и от РУСКИ БУК М1! Руснаците трябва да се покаят и да платят обезщетение на родствениците на загиналите.

    Коментиран от #10, #22

  • 5 Бай хой

    13 21 Отговор

    До коментар #3 от "ТАСС":

    Искаше да натопи украинците, ама не можа да им стане играта, защото са тъпи дегенерати.

    Коментиран от #7

  • 6 Бесен Язовец

    8 27 Отговор
    Русия отричала! Либия също отричаше, ама накрая изплати 1 000 000 000 долара на роднините на загиналите при атентата в самолета на ПанАм над Локърби. А Путин ще се радва да свърши като Милошеич, а не като Кадафи!

    Коментиран от #8

  • 7 ТАСС

    11 10 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Искам да чуя разумни доводи , а не глупости !
    Това с топенето на Украйна и пред класната на първи клас не минава .

    Коментиран от #14

  • 8 ТАСС

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Саше Сашееее
  • 9 Масон

    9 20 Отговор
    Глупаците тук казват, че Русия не използва Бук в армията си тъй като е стар, а Украина го ползва. И така да е, руснаците спокойно свалят самолета за да прецакат Украина, всякаш само украинците ползват това оръжие. Обаче във Уикипедия си пише, че Русия си го ползва този Бук и до сега от 1997 година, а разиуса на действие е не по-малко от 100км. Пак го пише в интернет, това е за глупака който беше писал, че Бук не стреля на повече от 50км.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТАСС

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Бай хой":

    Подозирам че си завършил 3 клас , щом можеш да пишеш .Но на умствено ниво си останал там - без да обиждам децата !!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 123

    12 4 Отговор
    Тоя цирк сме го гледали, да не би тази зелена ламарина да е останала от ракетата. 100% манипулация. Първо да питат Украйна защо са пуснали самолета по това трасе. Другото че Изродите в Киев и техните Наставници не биха се спрели пред нищо за да направят дори такава чудовищна провокация. Вече го доказаха със Грузинските снайперисти на майдана които застреляха сума ти и народ след като Янукович подписа споразумение с "гаранциите "европейските външни министри и нещата щяха да се наредят. Но целта е не да се оправи Украйна, а максимално да се разрушат връзките с Русия. Европа е плащала, плаща и ще продължава да жертва хора и средства заради зависимостта си от болните амбиции на САЩ за световно господство.
  • 19 Buk

    9 3 Отговор
    Бук М1 го има в Украйна все още, както и в други бивши съветски републики. В Русия са с М2, сега започват производството на М3. Т.е., ако някой е гръмнал самолета, то това са украинци!!!!! независимоп дали са сепаратисти, АТОвци или правосеки, всички те са украинци и се бият на украинска територия. А за наемниците - такива има и от двете страни на фронта. Прочетете и ще се убедите.
  • 20 стоян георгиев

    2 7 Отговор
    нищо различно от казаното от мен преди години.хванаха стрелците сега следва съд ,после обезщетения ,както и трепане на преките участници в свалянето на боинга.та за пияни стрелци тва ще е наградата .другари не се пие по време на работа опасно е за живота.веднъж за чуждия ама и за вашия.сега като локализиараха ,преките убиици путин лесно ще ги самоубие за да забави разследването и предполагам вече е обявил ловния сезон за тях!
  • 21 Пука му

    3 9 Отговор
    на Путлер - това да не е първият граждански самолет свален от крепостниците. Я си спомнете южнокорейския Боинг през 80-те!
    За пияндурите човешкият живот не значи нищо!

    Коментиран от #30

  • 22 Голям прос

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Червената шапчица":

    Сега щат не щат ще трябва да покажат пред съда, как аджеба видяха, че ракетата е руска, или от коя зенитна руска бригада е изстреляна.Което ме съмнява. Защото и не само руснаци могат да имат "Бук".
  • 23 Стамат

    10 2 Отговор
    Украинците най новите краварски подлоги да обяснят защо точно в този ден решават да пускат през въздушното си пространство и там където има боеве самолети.Това са американските приоми за постигане на целите Доказали са го с годините че човешките жертви нямат значение стига да имат изгода .А те са най заинтересовани от свалянето на самолета. Същото е с руския самолет свален от пуйките после Скрипал после намеси в чужди избори не в този ред.Кой има освен ФАЩ повече изгода да скара Русия с целият свят .Нали като предизвикат Св война ще трябва някой да им свърши трудната част
  • 24 Иванов

    8 0 Отговор
    Вижте, тези букове са си е. м. Осколките на всяка партида ракени са различни и по пораженията може да се установи от коя партида са и кой е стрелял с тях, защото има точен регистър на продажбите и собствените ракети. Затова, колкото и да са били пияни, руснаци това не могат да направят, защото знаят, че командирите им ще ги застрелят като псета защото не могат да се заметат следите, по никакъв начин и Жужи ще ги такова яко!
  • 25 Да да

    3 8 Отговор
    ДрОгари! И да ревете и да не ревете,чичо Вова ще олекне 2-3 милиарда! Бълха го ухапала! Лошото е че са евро ,а не рубли :ддддд!
  • 26 зулус

    4 3 Отговор
    И аз и комшията имаме еднакви ловни пушки.В двора на комшията намират труп убит с ловна пушка.От къде трябва да почне разследването???
    Кой им каза на тия роднини към кого да предявят претенции???

    Коментиран от #27

  • 27 Бай хой

    2 5 Отговор

    До коментар #26 от "зулус":

    Ами от тъпия руснак дето се прави на ударен с мокър парцал зулус.
  • 28 Истината

    2 5 Отговор
    Лошата карма се трупа върху убийците и се умножава при всяко отричане на съпричастност в масовото убийство. Върху руските тролове също.
  • 29 критик

    2 0 Отговор
    Предния сериал беше Скрипал , този е следващият
  • 30 Фани Мазакура

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Пука му":

    Каква е връзката на ПУТИН с 80 години на миналия век и какъв е бил той тогава?
  • 31 Димитров

    0 1 Отговор
    Истина- Лилипута е наредил да свалят техния самолет с руски туристи от Ларнака за Москва и това да послужи за нахлуване в Украина.Дебилните лампасо ишапко носители са объркали самолетите