Last news in Fakti

29 Май, 2018 08:07 3 962 16

Унгария критикува предложение на България за мигрантите

  • унгария-
  • българия-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • петер сиярто

Управляващата коалиция в Австрия планира да ореже отпусканите помощи за чужденците

Унгария критикува предложение на България за мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Унгарският външен министър Петер Сиярто разкритикува предложение на България за разрешаване на мигрантската криза, съобщи местната агенция МТИ. Той определи като "притеснителна" идеята за задължително преразпределение на бежанците, пристигнали в ЕС.

Според Сиярто подобно нещо крие "сериозна опасност" за Стария континент. Той е на мнение, че предложението на България изпраща към мигрантите послание, че "ако дойдат достатъчно много, те ще бъдат преразпределени, така че – да идват".

"Това е покана към мигрантите", каза дипломат номер 1 на Унгария. Българският проект за реформа на правилата за прием на мигрантите беше предложен преди седмици пред посланиците в ЕС на заседание в Брюксел.

Сиярто също така подчерта, че преразпределението ще бъде задължително, ако ЕС се изправи пред толкова сериозна мигрантска вълна, подобна на тази от 2015 г. Той критикува и клаузата, предлагаща страните, които приемат мигранти доброволно, да имат достъп до допълнително финансиране.

Междувременно стана ясно, че управляващата коалиция в Австрия планира да ореже отпусканите помощи за мигрантите, включително и за бежанците, предаде ВВС. Според проекта месечните плащания ще бъдат ограничени до 563 евро, но мигрантите ще могат да ги получават, ако успешно издържат изпит по немски език. Предвижда се сумите да не бъдат изплащани повече от пет години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    70 0 Отговор
    Както винаги-нашите са по-светци от папата----идиоти....

    Коментиран от #2

  • 2 ТнТ

    5 30 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    А ти си просто гений, нека който дойде все у нас да остава... Ние светците сме толкова богати, че още 2-3 нации можем да издържаме!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 плевен

    46 1 Отговор
    Не искам да вярвам на тази новина.Чувствам се предаден.Но ако е така,Борисов трябва да загуби изборите.Той само от това разбира.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ст Жеков

    6 22 Отговор
    България се нуждае от 5000 здрави емигранти за прокопаване на тунела под Шипка. Няма нужда от скъпи машини нали затова са емигрантите. Ние не сме ги викали те сами идват.

    Коментиран от #13

  • 7 плевен

    33 3 Отговор
    Не ти искам тунела.Пеша ще мина Балкана.
  • 8 боко тиквата

    31 0 Отговор
    Премиерът-тиква няма как да измисли нещо умно!
  • 9 Шаран БГ

    25 0 Отговор
    Уха-а, 563 евро месечно на мигрант !?!?
    Не знам у австрийските земи какво е дереджето, но у нашенско тази сума е мечта за всеки пенсионер ! Дори за 5/пет/ години......
    Може и да я гледа .... от отвъдното.......
  • 10 ИВАН

    27 0 Отговор
    Да си копаят тунели в техните си страни и там да си стоят ... ресурсите на планетата намаляват, народите трябва земята си да отстояват.
  • 11 стоян георгиев

    7 20 Отговор
    унгарците показват истинското си лице в този момент.те ни казват.вие сте буфера с турция оправяите се !!!!боклучарско!
  • 12 Morgoth

    24 0 Отговор
    Войната в Сирия не е напълно свършила и може и да не свърши скоро, но вече има стабилни зони под контрола или на Асад или на САЩ. Едните и другите нямат намерение да се нападат по-сериозно от малки гранични сблъсъци. Турция също си оформи собствена зона, която изглежда достатъчно защитена.
    Оттук нататък никакви сирийски имигранти не трябва да бъдат приемани. А от тези които са вече тук трябва да почнем постепенно да се отърваме. Даваш им избор - при Асад, при САЩ или при Ердоган и ги пращаш по живо по здраво. Всички помощи вече да са на местна почва. За да могат да си изградят домовете отново. Остават само тези които са необходими на икономиката - добре образовани, лекари, инженери и т.н.
    Промъкващите се афганистанци, мароканци и всякаква друга паплач както са дошли на границата - така директно обратно. Ако не ги искат малко натиск и малко парички на подходящия човек в Африка или Азия и ще си ги вземат.
  • 13 АнтиКравария

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ст Жеков":

    Не бе трябват ти повече емигранти за да те порят отзад джендъре. Кажи си го направо, че е така.
    А и трябва да си доста осакатен умствено,че да си мислиш,че тези примати идват да работят. Те не се тук да копаят или да вършат някаква работа а за да получават помощи,да правят деца и да шлякат такива като теб джендърчета. Жалко че такива джендъри ни и управляват.
  • 14 Бррр

    15 0 Отговор
    Поредната глупост на герберското правителство и на Боко!След купищата глупости,сътворени от Боко и сие,това не е за чудене,но докато не ги изритаме,те няма да престанат да ни удивляват!Те в същност защитават антибългарските интереси,но никак българските и кой въобще ги бута да дават съвети и мнения по този въпрос?!Време му е на Боко за пенсия без пенсия!
  • 15 deadman1488

    2 2 Отговор
    В ЧУВАЛИ ОБЕЗГЛАВЕНИ И ПОРЪСЕНИ С ВАР
  • 16 1234

    4 0 Отговор
    Кой бе от нашите хрантутници си е позволил да прави такива предложения.Кой е тоя дето гледа да напълни още цигани у нас?На следващите избори да не се избират никакви ,,народни"представители от тия които са или са били някога депутати или министри.Всички предават Родината ни.ГОСПОД да ги съди всичките.
Новини по държави: