Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Май, 2018 09:59 1 124 4

Германия подкрепя териториалната цялост на Украйна

  • германия-
  • франк - валтер щайнмайер-
  • украйна

Франк - Валтер Щайнмайер на посещение в Киев

Германският президент Франк – Валтер Щайнмайер обяви, че подкрепя териториалната цялост на Украйна, съобщи ДПА.

Според него Минското споразумение от 2015 г. е единственият начин да се постигне напредък в ситуацията със страната. По-рано той разговаря с украинския президент Петро Порошенко.

Щайнмайер е на двудневно посещение в Украйна. Очаква се с Порошенко да обсъдят стъпките към евентуалното членство на страната в ЕС.

Германия до скоро поддържаше санкциите срещу Русия, но от скоро местните власти започнаха да търсят начини за тяхното отменяне спрямо германските фирми.

Порошенко отправи критики към проекта „Северен поток 2“, чрез който Русия ще доставя газ за Германия. Според него той може да наруши статута на Украйна като разпределителен център на газ.

Щайнмайер обяви, че се надява да бъде намерено компромисно решение по въпроса. По-късно той трябва да разговаря с украинския премиер Володомир Гройсман и други висши украински фигури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    5 0 Отговор
    Що не се загрижи примерно на териториалната цялост на Китай или примерно на Сърбия. Лае според тоягата на господарите си от сащ.
  • 2 куку руку ку

    7 0 Отговор
    А къде бяхте при нарушаването на териториалната цялост на Югославия?
  • 3 Мъдю Топков

    2 0 Отговор
    Е нали требе да каже нещо в подкрепа на хохлите, ка ще си заслужи вечерята?
  • 4 На баба ти вълната

    2 0 Отговор
    Да си зима газ от Тръмплин и да го разпределя
Новини по държави: