30 Май, 2018 12:49 3 725 17

Бойко Борисов кацна в Москва, чака Путин

  • русия-
  • бойко борисов-
  • владимир путин-
  • путин-
  • газ-
  • газпром

Премиерът обсъжда газовите доставки за България

Премиерът Бойко Борисов кацна вече в Москва. Пресслужбата на Министерския съвет разпространи снимка от посрещането на летището. До премиера е посланикът на България в Русия Бойко Коцев.

Министерският съвет потвърди чак вчера. Съобщението гласи:

"Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Москва на 30 и 31 май. В рамките на визитата той ще се срещне с президента Владимир Путин, за да обсъдят по-нататъшното сътрудничество между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката и туризма, както и актуални международни въпроси.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният директор и член на УС на „Булгартрансгаз“ ЕАД Владимир Малинов.

В руската столица премиерът ще проведе и среща с представители на българската общност."

Бойко Борисов е бил в Русия досега само два пъти - веднъж като главен секретар на МВР и веднъж като кмет на София по покана на тогавашния кмет на Москва Лужков. Последното му посещение е в края на далечната вече 2005 г.

Посещението на Борисов съвпада с предприетите от третия му кабинет стъпки към рестарт на проекта за АЕЦ "Белене", който първият кабинет на Борисов спря през 2012 г.

Основният въпрос, който ще се обсъжда са газовите доставки на Русия за България.

В началото на март руската държавна компания "Газпром" депозира в Стокхолмския арбитраж искането си за разтрогване на договорите за доставка и транзит на синьо гориво за Украйна, които иначе изтичаха догодина. В момента, в който арбитражът се произнесе, Трансбалканският газопровод спира.

За българската консумация на природен газ, която е около 2.5 милиарда куб.м годишно, най-много от които консумира столичната топлофикация, вариантите да бъдат удовлетворени не са много и се наричат интерконектори. Но най-важният - този с Гърция, още не е започнат да се строи, макар подготовката за доставки на тръби и други процедури да се движи.

Тази сутрин Борисов бе "изпратен" от представители на "Демократична България", които го нарекоха "васал на Путин".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Боцко

    16 3 Отговор
    "Еййй здравствуй Вова тука всички парле ву Руски, му хахаха."
  • 3 Евгения

    23 4 Отговор
    Няма ли кой да им ибе мамата на тия платени дрисльовци бе??? Има ли мъже в тая държава??
  • 4 баба

    20 0 Отговор
    Псувани, ама по новините.Как ще чуеш иначе за един файтон хора.
  • 5 Kcaniba

    39 8 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    Козяк уволнява наляво и направо!!!
    Сега , след като Германия и Франция отсвириха Usраина, барабар с фащ , в името на интересите си и евтините инергоносители, сега и България отсвири амерския посланик!!!
    И о Боже, България гони интересите си!!
    Очаквам на фона на поевтиняването на цените на тока, горивата и газта, масови суисидални ексесии от страната на родвата соросня!!!

    Коментиран от #8, #14

  • 6 Townboy

    36 3 Отговор
    Кукловодите от Вашингтон как са изтървали Боко да отиде при Путин?
  • 7 Бай хой

    26 3 Отговор
    Тиквата май никой не го посрещна. Друг път да знае по кого да плюе. Едно време оланд стоя така на летището. Сега да видим Путин дали ще се смили над сикаджийчето.
  • 8 Гост

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Ще има доста да почакаш да поевтинее тока.Както се казва , на.върба в сряда или когато ми цъфнат налъмите.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 злобар

    11 6 Отговор
    Бат Бойко е велик ще завърти два яки шамара зад врата на Путкин ще го хване за ушите и ще го вкара в релси , ако не успее ще го пусне в ръчичките на Роско Плевнята .
  • 11 Гост

    14 0 Отговор
    Айде къде са сега Бг патриотите юристи дидита наблюдатели.....
    Свърши им газта и тока ли че не смеят да кажат нищо
  • 12 арджентата

    14 0 Отговор
    Закъсняла с години позиция, но " По-добре късно, отколкото никога!"...
  • 13 тъжно соросче

    10 1 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 SAAB

    6 0 Отговор
    Е там няма я галят ......болонката !...:)
  • 16 Спиндермаан.

    5 1 Отговор
    Сикаджиите кацнаха на х.я на Путин.
  • 17 ГЛЕДАН ФИЛМ

    4 1 Отговор
    Отново СЛАБ и на този поправителен изпит на Борисов.

    От встъпителното му изказване пролича, че на тази среща той ще представлява ПЛАНОВЕТЕ И ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕВРОПА , А НЕ НА БЪЛГАРИЯ.

    Всъшност не може да се очаква нищо по различно от представителя на една КОЛОНИАЛНА АДМИНИСТРАЦИЯ, която загърби печалби за стотици милиони , и ни вкара в тупика на това ВМЕСТО ДА ИЗНАСЯМЕ , ДА ВНАСЯМЕ РУСКА ГАЗ ОТ ГЪРЦИЯ , вместо да получаваме за транзитни такси да плащаме такива не само на турците , но и на византийците.

    За съжаление не сме държава , а КОЛОНИЯ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания