31 Май, 2018 12:00 1 738 8

Северна Корея е най-голямата заплаха за САЩ

  • северна корея-
  • сащ-
  • заплаха-
  • доналд тръмп-
  • хари харис

Това е недопустимо, заяви Хари Харис

Северна Корея е най-голямата заплаха за САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Напускащият командващ на Тихоокеанското командване на САЩ, който е номиниран от президента Тръмп за посланик на САЩ в Южна Корея, заяви, че Северна Корея остава най-непосредствената заплаха за САЩ, предаде "Ройтерс".

"Северна Корея остава най-непосредствената заплаха за нас. А една Северна Корея с ядрено оръжие и ракети, които могат да достигнат САЩ, е нещо недопустимо", заяви адмирал Хари Харис на церемония по сдаване на командването в Пърл Харбър.

"Без фокусирана ангажираност на САЩ и на нашите съюзници и партньори, Китай ще осъществи мечтата си за хегемония в Азия. Трябва да си сътрудничим с Пекин, където можем, но да сме готови да се конфронтираме с тях, където трябва", добави Харис.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Генерал пони

    8 2 Отговор
    Бе да ме видите мене като командващ рвсн кво ше ви се случи хахахах кимчо ше ви е последната грижа хаха изстрелвам де що има ракети против саш и пуделите им без заповед без нищо хахаха
  • 2 Kcaniba

    14 2 Отговор
    фащ - най голяма заплаха за света!!!
  • 3 патриотъ

    14 1 Отговор
    А САЩ са заплаха за целия свят и трябва да се спрат и изолират от останалия свят,докато не е станало съвсем късно и не сме прекрачили чертата,след която няма връщане назад!
  • 4 впечатлен

    1 15 Отговор
    И Япония беше голяма заплаха за САЩ по времето на Втората световна. Японците нападна вероломно ЩАТИТЕ с невиждана жестокост, каквато само азиатците могат да демонстрират. Пърл Харбър ще остане завинаги в историята, но не само с нападението, а и с поуката, която японците си извадиха. Признаха надмощието на САЩ с цената на Хирошима и Нагазаки за съжаление. В момента двете държави са в прекрасни отношение, помагат си, харесва ми мъдростта на японците. Никой не може да бъде заплаха за САЩ. "Кравари", "говедари", но те са световната свръхсила във всяко едно отношение - военна техника, интелект, разузнавателни служби. Пишете каквото ви харесва, не пречите. А Северна Корея е заплаха преди всичко за себе си. Превъоръжаването с ядрено оръжие е опасно за хората, а на тяхната територия то изобилства и тревожи съседните държави. Дано проявят разум.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 5ко

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "впечатлен":

    Или си луд, или платен трол, а може би и двете.
  • 6 народ

    4 0 Отговор
    Държава с външен дълг 21 трилиона долара,която нищо не произвежда освен оръжие и царевица,не може да претендира за световно господство и да налага подчинение на суверенни държави!Цялата им външна политика се основава на агресия,лицемерие,лъжа и измама,а това неминуемо довежда до крах и изолация,както се и очертава!
  • 7 Голям прос

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "впечатлен":

    Американците са знаели за нападението или по точно президента Рузвелт, но са премълчали за да започне война. Преди нападението са играели търговски номера на Япония, което вбесява японците
  • 8 Барчо

    3 0 Отговор
    Забелязвате ли политиката на САЩ? Каквато и война да забъркат, тя е извън границите и. След Втората световна САЩ е водила над 100 войни и войнички, но нито една бомба не е поднала на нейна територия. Дори и за в бъдещи такива противниците ще бъдат достатъчно заети да унищожават базите и в Германия, Япония, ЮК, Румъния, Турция и подобни и така САЩ пак ще излезнат сухи и победители, като на практика там на тяхна територия няма да има никакви погроми. Това е и причината да ритат срещу СК.