31 Май, 2018 14:48 1 686 3

Водещи компании питат Тереза Мей за Брекзита

  • лондон-
  • бизнес-
  • брекзит
Водещи компании питат Тереза Мей за Брекзита - 1
Снимка: Shutterstock.com

Група от големи европейски компании, сред които "Бритиш петролиум", BMW, "Нестле" и "Водафон", предупредиха премиера Тереза Мей, че ще намалят инвестициите си, ако няма повече яснота по условията за излизането на Великобритания от ЕС.

Директорите на големите компании предупредиха премиера, че "времето изтича". В изявление след среща на Даунинг стрийт се казва, че "търговската сделка с ЕС трябва да бъде безпроблемна както при условията на митническия съюз", отбелязва БНР.

Бизнес лидерите освен това предупредиха, че "несигурността води до по-малки инвестиции".

Групата от компании, известна като Европейска кръгла маса на индустриалците, представлява 50-те най големи компании с капитал от над 2 трилиона паунда и осигурява работа на милиони хора.

От „Даунинг стрийт“ 10 окачествиха срещата като "открита и продуктивна".

Говорител на премиера отбеляза, че Тереза Мей е информирала бизнес лидерите, че се работи по два варианта за митнически съюз и че британското правителство напълно разбира колко е важно бъдещите търговски договорености да са възможно най-безпроблемни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коректор

    4 0 Отговор
    На „Даунинг стрийт“ 10 все повече усещат, че се пре...ха. И нещата не са тамън. Ама никак.
    Когато гласуваха на референдума за излизане от ЕС си мислех, че ще се оправят англетата и за няколко години ще станат по-добре отколкото в съюза. Но всичко показва, че положението на острова става много кафяво.
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    Тия англичани , сигорно са забравили , че бмв и другите фирми не са тяхни
  • 3 РЗС

    1 0 Отговор
    Ако наистина се отделят от ес, положението в ук ще стане доста зле. 80% от всичко е внос, тия са по скъпо платените услуги, нямат почти никакво производство. Още повече, че ако се напуснат ес, шотландия е много вероятно да има втори референдум и да се отделят последством приети в ес, така,че за ук нещата са много ама много зле в перспектива с тоя застрелян референдум. Управляващата партия е на път да закопае цялата икономика, абсолютни неграмотници са начело с човека предизвикал референдума - камерън. Мей е още по-нескопосана, опитваща се да се докаже в неща, от които идея си няма.
Новини по държави: