Last news in Fakti

31 Май, 2018 14:00 22 559 84

Ще се пребори ли Су-57 със Су-35

  • русия-
  • су-57-
  • су-35

Изглежда, че изтребителят от пето поколение не е много по-добър от своя предшественик

Ще се пребори ли Су-57 със Су-35 - 1
Снимка: Shutterstock

Изтребителите от пето поколение Су-57 едва ли в скоро време ще заменят Су-35 в руски военновъздушни сили, пише The National Interest.

Според изданието Су-35 е най-мощният руски изтребител. Въпреки, че е създаден за въздушно превъзходство, той е способен да поразява и наземни цели.

Су-35 отдавна е доказал своите способности, така че разходите за новия Су-57 може да предизвикат съмнения. Пояснява се, че Су-57 е създаден на основата на Су-35. Неговото основно подобрение е планер, който да увеличи неговата неприкосновеност.

Изтребителят е оборудван с радарна станция с активна антенна решетка Н036 "Белка", която е подобна на тази, с която е оборудван Су-35. Освен това той е оборудван с двигатели от първия етап на АЛ-41Ф1, които са производни на АЛ-41Ф1С, с които е оборудван Су-35,

Сега е изработен и нов двигател, който в момента се тества. По този начин изглежда, че перспективата през Су-57 е неясна. Неговото серийно производство трябва да започне през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    99 32 Отговор
    Су - 35 цепи Ф 35
    а Су - 57, ще нацепи Ф 57 един ден!
    Русия хпосто е нахпед н технологиите.
    Това е!

    Коментиран от #4, #5, #64

  • 2 kick

    96 19 Отговор
    Су 35 е брутален изтребител, не случайно американците го наричат ''птеродактил"...
  • 3 Реалист

    38 107 Отговор
    Май и двамата от коментари 1 и 2 трябва да прочетете БАВНО И ОТНОВО статията белким схванете за какво иде реч. А то е - за сега, су-57 е неуспешен "ъпдейт" на су-35. Индия се отказа от проекта защото въобще не е "неоткриваем". На всичкото отгоре е много по-скъп и закъснял във времето. Нещо като Лада-1500 сравнена с Жигули - за да ви стане ясно защото и двамата сте пенсионери от социализЪма. А за "птеродактила" - това е динозавър измрял поради неприспособимост при променени условия на средата, както и ще стане с татаро-монголската империя.

    Коментиран от #6, #8, #11, #30, #74, #82

  • 4 русия е джудже

    29 100 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Единственото което цепи е твойта неграмотност.И за какви руски технологии говорим ,като русия ,дори не е технологична държава.Всеки който поне малко разбира ,знае че руснаците изостават на тема авиация с десетилетия от САЩ.СУ-57 е един закъснял с 20 години и провален проект.Типично за ушанките.

    Коментиран от #25, #42, #57, #63, #66

  • 5 Kcaniba 2

    22 67 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ти или си назад с хаповете или напред с лосиона

    Русия и технологии в едно изречение може да ги свърже само думата липсват
  • 6 Хойо

    60 11 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ти релист ли си или си фантазьор.Никъде НЕ ПИШЕ ,че е неуспешен ъпдейт.Хората ясно казват че това простое фейслифт на су 35.Същия двигател ,същия радар и т.н.Сега да не вземеш да кежеш че су 35 е неуспешен,че тогава ням да си реалист,бълнуващ.

    Коментиран от #22

  • 7 Гвардееца

    61 18 Отговор
    Русия е номер едно хлапета
  • 8 любопитен

    37 8 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    И кво ти шепнат от Козяк-на амбразурата, с голи гърди!
  • 9 русия е джудже

    15 65 Отговор
    САЩ направиха първия в света 5-то поколение изтребител преди 20г. ,а в момента имат около 500 броя изтребители от 5-то поколение в лицето на Ф-22 и Ф-35 ,които са и най-модерни.Китай също имат 5-то поколение изтребители в лицето на J-20 и в момента се произвеждат J-31.Турция скоро може също да направи свой изтребител от 5-то поколение.И какво излиза накрая ,че руските джуджета дори с 20 години закъснение ,все още немогат да направят изтребител от 5-то поколение ,а дори и Индия им се изсмяха на опита.Су-57 в може би 4-то поколение ,таралясник.
  • 10 Спиро

    54 2 Отговор
    Споко.
    Не се карайте.
    Трета СВ може да пламне и от 1во поколение атомна бомба. Зависи колко акъл имат между ушите си т.нар. велики сили.
    Всичко останало все ще го преживеем някак

    Коментиран от #60

  • 11 Петър

    49 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Да,сигурно е така както казваш,но не съвсем.. :) За 300 мил.които инвестираха индийците си мислеха че руснаците ще им дадат всички нови технологии които са инвестирали в проекта.И не само това,искаха и да си го произвеждат в заводи в страната си,което за толкова пари сравнени с проекта за 6 милиарда,няма как да стане. Любопитното е че сега искат просто като стане готов да им дадат 1 ескадрила на преференциални условия,без да настояват вече да знаят технологийте при производството му. Може би,защото няма да е „переспективен” :) знам ли..! Още нещо разликата в „отразяващата” повърхност м/у Су-57 и Ф-22 е около 1м2.Руснаците никога не са залагали основно на „невидимост” Наред с това развиват неща като аеродинамика,маневреност,скорост,а радара„ Белка” който е на Су-35 и подобрен при Су-57 е нещо с което не можеш да изненадаш Су-то откъдето и да пуснеш ракета по него. От 2010г,когато е първия полет на Су-57 до 2019,когато ще влезе в масово производство,е сравнително мн.кратко време ако вземем предвит колко години се „разработваха” Ф-22 и Ф-35 .

    Коментиран от #13

  • 12 ПЕНКО

    33 9 Отговор
    ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИ И ТЕХНОЛОГИИ !!! САЩ ПОЛЗВАТ РУСКИ ДВИГАТЕЛИ ,ГЕРМАНЦИТЕ ДОБИВАТ ГАЗ В СИБИР И ЗАДПОЛЯРНИЯ КРЪГ !!!!
  • 13 ww3

    6 34 Отговор

    До коментар #11 от "Петър":

    Реалната причина ,Индия да се откаже от проекта е именно защото Русия неможа да си изпълни предварителните обещания за този изтребител от "5-то" поколение.Руснаците неможаха да направят двигател в началото за изтребителя.Стелта на СУ-то е възможно най-лошия създаван някога.Просто Русия не е напълно наясно как да създаде изтребител от такова ниво.Индия бързо го разбраха това и оставиха проекта.И за какво масово пройзводство говорим въобще ,като Русия няма финансов ресурс и най-вероятно ще бъдат вкарани във въоръжение 10-на броя ,ако въобще се случи това.

    Коментиран от #19, #21

  • 14 ТУКА ИМА ЛЕКЕНЦА НЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА

    46 12 Отговор
    НАДОЛУ АМИ ОТ ЯСЛА НАДОЛУ. НЕ СА ВИЖДАЛИ МИГ 29 И ВЕРТИКАЛНОТО МУ ИЗЛИТАНЕ И КАЧВАНЕ НА 10000 М ЗА ВРЕМЕ НЕПОСТИЖИМО ЗА НИКОЙ ЗАПАДНЯШКИ ГЪЛЪБАРНИК.А СУ 30 ША ПОПИЛЕЙ СЯКА ЗАПАДНА ПАТКА ДОРИ И ПЕТО ПОКОЛЕНИЕ А СУ 35 Е ДОКАЗАНО ДЕМОТИВИРАЩ ЗА ЗАПАДНЯШКИТЕ ПИЛОТИ ДЕМЕК ГАЩИТЕ ИМ СА ОВЛАЖНЕНИ ДО КРАЧОЛИТЕ.....

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    8 38 Отговор

    До коментар #14 от "ТУКА ИМА ЛЕКЕНЦА НЕ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА":

    На какви препарати си бе копейко ? Руските летящи тостери ,дори не са в челните 5 места.

    Коментиран от #17

  • 16 Барета

    6 10 Отговор
    Джудже е бабат мишо такъв...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мишоци

    25 6 Отговор
    Тихо ее краварски мишки
  • 19 Бай хой

    22 4 Отговор

    До коментар #13 от "ww3":

    Уж СУто е възможно най лошо а ф22 е спрян от производство. И никой го не сака. Мчи с тая огеомна памет от 300 мегабайта на бордовия компютър направо е за претопяване. На някои им се вижда майтап. Но пре. Деветдесетте е била наистина огромна. Хамитата са произвели наврвмето голяма бройка и натрупаха огромен дълг.
    Умно постъпиха руснаците. Разработват, усъвършенстват и имт готовност за производство на актуална технила.
  • 20 Коментар

    27 5 Отговор
    Су 57 е Производен на Су 35.
    И тъй като няма точни Характеристики на
    Су 57.
    ОТГОВОРЪТ Е:
    Е ПА МОЖЕ И Да Може🤗
    Но Истинският Въпрос е Българските ВВС с Какво могат да се Преборят.
    С Миг 15 с F 105 с Китайско Хвърчило С Делтапланер Wills Wing с Балон с Горещ Въздух
    От Парашутист с Военен Парашут
    TW-7:315.
    ВВС НА БЪЛГАРИЯ ГО УНИЩОЖИХА ЕДНО ВРЕМЕ ИМАХМЕ НАЙ МОДЕРНИЯТ ЗА ТОВА ВРЕМЕ МИГ 25РБТ С СКОРОСТ ОТ 3650км.ч
    Поне да Бяхме с Румяния Паралелно Движели,А Тя Вече е с 3 Обиколки пред нас.
  • 21 Петър

    25 3 Отговор

    До коментар #13 от "ww3":

    Не,нямам намерение да споря с теб,приятел. Най-добрия отговор са го дали самите индийци и то преди няколко месеца,когато тяхна делегация беше в Русия,и подписаха предварителен договор. В началото на проекта нещата са били едни,в момента нивото на развитие на проекта е на съвсем друго ниво. Ако „стелт”технологията при Су-57 е толкова лоша значи казваш че и при Ф-22 е същата понеже разликата в „отразяващата” повърхност м/у 2-та модела е около 1м2,и това го казват американци,а не руснаци.Сега,финансовия ресурс при нов проект наистина е огромен,включват се безкрайни тестове на всичко което се сети човек. Но самото производство,не изисква толкова огромен фин.ресурс както при проекта. Защото вече е зададен начина и се знае кое и как ще се прави. За 2017г руснаците въведоха в експлоатация 200 нови самолета,и то едновременно с развитието на Су-57.! Защо да не направят едни 100бройки за 2019г,нищо не им пречи. Само стокообмена им с Китай е 100 милиарда на година,пък САЩ,нека си играят със санкции.

    Коментиран от #23, #58

  • 22 Реалист

    7 22 Отговор

    До коментар #6 от "Хойо":

    Абе ти прочете ли какво си написал? Цитирам - Публикувано във факти.бг: Същия двигател ,същия радар и т.н....

    Ами след като са същите и след като авиониката е неуспешна с какво е по-добър от су-35 бе??? Кажи ми как да ти го обясня че да разбереш? Затова и ви написах на копейките за Ладата и Жигулито....

    Честно, кажи ми, вас копейките с конкурс ли ви избират?

    Коментиран от #52

  • 23 ww2

    5 18 Отговор

    До коментар #21 от "Петър":

    F-22 и F-35 имат най-добрия стелт правен до момента.Като RCS на F-22 е 0.0001м2 ,а на СУ-57 е 0.1м2 ,което означава ,че СУ-57 е 1000 пъти по видим на радарите.И това са показателите само от предната страна на СУ-то ,защото реално този изтребител има стелт ,само от някои страни.Су-57 има по-лош стелт дори от F-117 който е първия разработен стелт самолет на САЩ преди около 40 години.Така че ,незнам от къде си набавяш информацията.Също така може ли да ми кажеш ,кои са тези 200 самолета ,които Русия е вкарала във въоръжение през последната година ? И това е доста оптимистично да си мислиш ,че Русия ще пройзведе 100 броя СУ-57 ,като за момента имат финансите само за 10-тина.Може да стане само ако е в период от над 10 години.

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 24 гост

    2 13 Отговор
    су-35 и су-57 са един и същ изтребител
  • 25 Мммм

    17 3 Отговор

    До коментар #4 от "русия е джудже":

    А, бе ти не спираш да ръсиш глупости за държава която нито по територия ,нито по ресурси и там какво ли още не не е "джудже". ВМи той май мозъка ти ако имаш такъв е "жуже".
  • 26 Петър

    20 2 Отговор

    До коментар #23 от "ww2":

    Да,за Ф-35 съм съгласен с теб че има най-добър „стелт” показател като последна разработка на американците,но не и за Ф-22. Данните които цитираш не доказват че Су-57 е 1000 пъти по-видим от Ф-22 а че разликата м/у 2-та самолета е пренебрежимо малка и при една въздушна битка се гледат и други важни параметри освен „стелт” технологията. Аз за това казвам че това „залитане” на американците по тоя показател ще им изиграе лоша шега.За мен лично Ф-22 е много по-подходящ и по-комплексен самолет от Ф-35.при който няма нито авионика,нито скорост,Питаш,за самолетите..! Ами това го каза Шойгу,на годишната конференция за развитието на въоръжените сили в Русия. Ако мислиш,че той лъже знаейки че го записват всички чуждестранни журналисти поканени там,значи и аз те лъжа.. макар че не вярвам...!

    Коментиран от #38

  • 27 Мммм

    16 5 Отговор

    До коментар #23 от "ww2":

    И понеже спомена Ф117 те сърбите го свалиха със стара зенитка от 50-те години със стар радар и селд това се извиниха и казаха"извинявайте ние не знаехме,че за вас е невидим",а сега си направи сметка с новите радарни съоръжения и зенитни комплекси истинските ти Ф-ове "невидими"как ще блестят като светулки на екраните и ще падат,като есенни листа на земята милиони долари. Пък върви после ми приказвай за технологии и то от американци,където всичко им е откраднато.

    Коментиран от #31

  • 28 Бай хой

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "ww2":

    Защо не четеш новини. И американци и украинци и англичани последните години реват че руските стелт технологии са на светлинни години напред. Виж украйна е пълна със всякакъв род руски войски които никой не е в състояние да заснеме дори. Това са фактите. Хамериканците тоже риват.

    Ф22 със 300 мегабайта памет нс бордовия компютър ли и. Е върховното постижение на говедарЕви?

    Коментиран от #29

  • 29 ww2

    3 14 Отговор

    До коментар #28 от "Бай хой":

    Давам ти факти ,а не измислици,а че руснаците били най-напред със стелт технологиите е може би най-голямата глупост която съм чувал ,предвид факта ,че руснаците все още не са напълно наясно как да го постигнат това.Американците се занимават със стелт от над 40 години насам ,докато Русия все още се учи и то от скоро.Няма как да си водещ с нещо което не си напълно наясно как работи ,разбираш ли ? Китай също са по-напред от Русия на тази тема.

    Коментиран от #32

  • 30 Доктор Охболи

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Публикувано във факти.бг: както и ще стане с татаро-монголската империя.
    Кога???? Кога????
  • 31 ww2

    10 4 Отговор

    До коментар #27 от "Мммм":

    Очевидно си нямаш идея ,какво представлява стелт.Тази технология не те прави невидим,а намалява разстоянието от което може да те засече даден радар.F-117 е свален с нискочестотен радар ,докато е летял ниско и в зоната на радара с отворени бомбоотсеци.При този случай самолета е абсолютно възможно да бъде свален ,предвид факта ,че сърбите са имали и информация кога точно ще прелети самолета.Изтреляни са няколко ракети към него ,от които една се взривява до него и го сваля.
  • 32 Бай хой

    16 6 Отговор

    До коментар #29 от "ww2":

    Толкова си прехластнат по кравефермата че не виждаш по далеч от носа си.
    Айде да те отворя малко.
    Стелт технологията е разработвана първо от руснаците. През седемдесетте и осемдесетте години. Хамитата напредват едва когато получават документацията от елцин.
    Извади си главата от онова тъмното място и прочети истинска информация. Похвално е че се интересуваш от техника. Но трябва да знаеш че истината няма нищо общо с пилитиката.

    Коментиран от #34, #35

  • 33 чурулик чурулик

    6 5 Отговор
    Ние ,врабчетата ги чакаме
  • 34 ww2

    3 13 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    Не съм се захласнал по американци ,руснаци и квото там искаш да кажеш.Изчел съм доста по тези теми и ти давам фактите.Това са интересни теми и ако Русия е иновативна в нещо няма да го спеста.Това ,че някой не е на твойто мнение незначи,че е американофил или се е захваснал по американците,разбираш ли ? Разсъждаваш доста отачаяно.Забелязвам те от известно време насам ,че пишеш глупост ,след глупост,без нито един аргумент.Това което разбираме в днешно време като "стелт" технология е разработено именно от САЩ още от 1958г. ,а Русия няма никаква връзка.Това за което говориш ти е един руски физик ,на който му е минало през ума ,че може да има нещо такова като "стелт" технология ,но руснаците му са му се изсмяли в лицето и така си е останало като идея.Това е много далеч от СЪЗДАВАНЕ на тази технология.Като пишеш нещо ,поне давай аргументи ,защото иначе само се излагаш като кифладжия.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 СеСеСеРе

    8 23 Отговор
    Какви аргументи от хора с промити мозъци, русофилчетата са младежи невидяли недоимък, задоволени отвсякъде, плюещи наред по системата, която ги храни. Много тъжно! Какви самолети, какви глупости имала България едно време и да е имала все тая. Нищо нямаше по магазините всичко с връзки, пълна скръб, сега дъртаците казват,че било хубаво , единственото хубаво е, че са били млади. Много прост народ, тъжно.

    Коментиран от #51

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Бай Конур

    4 12 Отговор

    До коментар #26 от "Петър":

    Шойгу ли го каза ? Какво военно образование има Шойгу ? Сигурно най малко 4 академии е завършил . Не , всъщност няма военно образование и за това е говорил такива глупости.

    Ф 22 и Ф 35 са два различни типа самолети. На единия аналога му от 4то е Ф 15 ,а на другия Ф 16 . Единия е за налагане на въздушно превъзходство - това му е първата и най силна функция. А другият е многоцелеви - при него първата му функция е атака на наземни цели.
    Простичко е , но не и за проста чукча

    Коментиран от #40

  • 39 Бай хой

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "русия е джудже":

    Детко ще ми е интересно тия обръщения да ги направиш лично. Просто ми е интересно носиш ли на шамари.

    И като си отворвн толкова ка и в какво и с какво са се доказали кравешките стелт изделия. Ф22 с огромната памет на бордовия компютър от 300 мегабайта. Или толька с цената от 200 милиона. Спрян от прои водство поради липса на интерес. Ф35 със стотиците дефекти и откази. С ниската маневрвност и ниска скорост. И с никакъв стелт ефект без ауакс и в бойно положение . и отново цена над 100 милиона.

    Коментиран от #41, #43

  • 40 Петър

    17 3 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Конур":

    Ха...ха.. искренно ме забавляваш,пич.. :) Какво образование има Шойгу ли...? И какво общо има тук образованието за един Началник на Въоръжените сили на Русия..? Явно не ти е ясна степента на военните звания,или си от поколението което е забравило какво е това казарма.На такъв пост още повече пред зала пълна с журналисти глупости не се говорят.Но виж глупости тук се пишат много :) Благодаря че ме „осветли” за това кой какъв е но беше излишно.,не ме впечатли. Коментирах Ф-те заради другия пич,с когото си писахме. Ти чул недоразбрал и пляскаш коментар извън темата.
  • 41 Петър

    13 5 Отговор

    До коментар #39 от "Бай хой":

    Остави го тоя,не си струва да му обръщаш внимание.! Повечето коментари се пишат от пишлеменца незнаещи какво е това казарма,и дисциплина. Четът разни сайтове с фалшиви новини и зомбират..!

    Коментиран от #54

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ккк

    11 3 Отговор
    Те американчетата освен кока кола друго маи немаогат да правят
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СеСеСеРе

    3 15 Отговор
    Наистина русия е егати и джуджето! Сума ти и будали я превъзнасят!

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 НАП

    3 10 Отговор
    Я да видим колко русороби взеха доларчета за активността си тук и дали декларираха този приход.

    Коментиран от #50

  • 49 Симо

    10 1 Отговор

    До коментар #45 от "русия е джудже":

    Джудже ти е мозъка .Вземи картата и гледай . Пространството от Черно море до Аляска е Русия бе захар необработен. Това което са постигнали още в 80 те години на миналия век, САЩ още не могат да го достигнат. Светът и живота не се състои само от Холивуд и Ню Йорк . Всичко друго в САЩ е пълен боклук. Въздух под налягане. За ваше очудване в САЩ има райони пред които Татарли изглежда като Бъкингамския дворец.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Дани

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "СеСеСеРе":

    Всичко беше за износ малко оставаше на бг пазара
  • 52 Майка ти

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Да вземеш да млъкнеш, едно и също повтаряш .... разбрахме те че си трол.То поне да беше ходил в казарма, а не да кибичиш в нета.Твоя Щирлиц в белия дом след излизане от договора с Иран даде на Русия по 110 милиона долара ВСЕКИ ДЕН.Русия си печели от петрола само по 110 мил./ден.Запиши си го в тефтерчето като въпрос за следващото събиране на Троловете идиоти.То и южен поток беше лош преди, а сега се молите на Путин.От такива като теб сме станали най тъпия народ в Европа.Няма южен поток, има северен поток 2, смешник.Що не ходиш в САЩ като са големи техничари.Щото си беден с пълен памперс.От коя година САЩ се молят всяка година на Русия за полет до космоса.Смотаняци.Совалките им се разпаднаха.Груз 5 на полет на артистите от Холивуд Луноход:)))
  • 53 По доставката

    9 2 Отговор

    До коментар #46 от "СеСеСеРе":

    Моста в Крим стои, а моста в Маями падна:))))Строен от пияни техници и мексиканска работна ръка.Паднаха кулите близнаци, падна едната стена на Пентагона...големи технологии няма що
  • 54 Продавам раптори

    4 1 Отговор

    До коментар #41 от "Петър":

    Да, ама лъжат такива като тях.И простотията се множи.
  • 55 jforfk

    13 1 Отговор
    Не мога да разбера спора. Тук давам сайт за сравнение между руски и американски самолети правени от австралийски експерти. Австралия е страна дето е много трудно да се обвини, че обича Русия и мрази САЩ. Но интересно, тяхната оценка не е в полза на американските самолети.
    pan.bg/view_article-4-15821-Ruskite-iztrebiteli-stelt-prevyzhozhdat-amerikanskite-po-mnogo-pokazateli.html
    Тези сравнения са правени, когато Австралия се готви да закупи Ф35 и ... последната отказва сделката. Колкото до Су 35 и Су 57. Ако някой е чел история веднага ще види, че това е обичайна руска практика още от 30-те години. Разработва се техника от ново поколение, тества се, пробва се, сравнява се със старата и с това какво има вероятния противник. И тогава се гледа дали старата техника още може да се противопостави на вероятния противник. Ако се види, че новата е с по-добри характеристики от старата, но последната още напълно си върши работата се ... произвежда старата, защото е по евтина. Та, ако се вярва на австралийците, отговора защо пред Су 57 има задръжки е ясен - Су 35 още може да се справи, а е по-евтин, когато не се справя се произвежда Су 57.
  • 56 jforfk

    13 1 Отговор
    Тук някои коментират Стелт-технологията, едва ли не като манна небесна. Дали е така? Един самолет може да се открие по няколко начина - радарно, по собствено излъчване, по топлинна следа, по звук и визуално. Стелтът подобрява само характеристиките на радарното откриване и то в точно определен диапазон - сантиметровия. В метровият диапазон самолета е видим. Решението за поражение е просто. Радарът в метров диапазон определя куб със страни 500-1500 м където е самолета и подвежда ракетата до там. Като влезе в куба се включва главата за самонасочване и тя открива целта по топлината или визуално. Допълнително в бойната глава има хиляди осколки. Стелт самолетите са невидими до включването на собствения радар. След това са съвсем видими. Затова си има и АУАКС. Да ги води без те да излъчват. Ако се атакува последният и рапторите включат собствените радари светят като коледна елха в тъмното. Колкото до топлинното откриване още от 80-те години всички произведени самолети в Русия имат топлинни датчици. Даже нашите МиГ29 имат такива. И могат да не си включат радарите.

    Коментиран от #62

  • 57 Владо

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "русия е джудже":

    Другото не ти коментирам,но благодарение на тия "ушанки" ти съществуваш и имаш това което имаш.
  • 58 Йохохо

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Петър":

    А защо ли Ф-овете ги е страх да летят в дъжд?😂😂😂😂😂😂....ама им трябва и излъскана писта за да излитат и кацат.Грубо казано руските самолети могат да литнат и от писта с дупки като пътищата ни.Скраптора е просто машина ,от която Локхийд-Мартин печели огромни суми без да ги е грижа за въздушното превъзходство на държавата им.Чиста проба капитализъм прикрита с американски псевдо-патриотизъм

    Коментиран от #61

  • 59 Българин в Коми

    4 7 Отговор
    Ай стига им се дупете със свалени гащи на тея руски шматки, на тях изобщо не им пука за България и за българския народ, ай стига вече свирки и кавали, имайте достойнство! Руснаците постоянно се гаврят и унижават България, имайте поне малко национално самоуважение!
  • 60 Йохохо

    0 6 Отговор

    До коментар #10 от "Спиро":

    Това за "между ушите"......хм,там става въпрос за въздушно пространство,в което не летят изтребители 😄
  • 61 ссссс

    1 9 Отговор

    До коментар #58 от "Йохохо":

    Неможел да лети в дъжд.Чул недочул ,ватника и повтаря.Изтребителите от тип стелт ,избягват да летят в дъжд ,защото дъжда който пада върху изтребителя прави безсмилено покритието и самолета може да стане видим на радарите.Ф-22 е най-добрия изтребител от 5-то поколение ,а е правен преди повече от 20г. ! Смятай останалия свят колко е назад.Естествено ,вие руски подлоги няма как да го знаете това ,защото стелт-а е мит за руснаците.Това което говориш за пистата ,че трябва да е равна е просто чиста проба професионализъм ,а в САЩ всичко се прави на най-високо ниво ,дори и пистите се лъскат.Това е разликата между САЩ и русия.Едните са професионалисти ,а другите пияни мужици ,дето както викаш може да си пускат таралясниците да излитат и през дупки.

    Коментиран от #81

  • 62 ссссс

    0 8 Отговор

    До коментар #56 от "jforfk":

    Никой не е казал ,че стелта е манна небесна.Това си е стандартна процедура ,която САЩ налагат върху военната си техника и за която никой не вдига шум.Русофилите тук явно го повдигат доста на въпрос ,може би защото русия не е в състояние да разработи такова нещо.Колкото до това което си казал ,че стелта може да се засече по топлинно излъчване е доста нелепо защото термалната му топлина е сведена до минимум и за да се случи това ,трябва ракетата да е на метри от него,което сам се сещаш ,че трудно може да се случи.Другото което е F-22 и F-35 може би в момента са единствените изтребители ,които комуникират с цялата среда около тях и реално получават/предват информация без да се издават.Демек ако един руски изтребител прелети през дадена територия ,всичко което може да го засече ,ще прехвърли информация до американския изтребител ,като САЩ ще знаят къде се намира руския по всяко време.

    Коментиран от #73, #75

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Роко

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ма верно ли е напред? За това сигурно още не могат да направят двигател за пето поколение самолет.
  • 65 русия е джудже

    3 10 Отговор

    До коментар #63 от "Спиндера":

    Стига си писал глупости бе русофислка подлого.На тема космос ,САЩ са поне 50г. пред руските джуджета ,като американците са отговорни за почти всеки космически проект.Следващата държава ,която в момента напредва в тази сфера е Китай.Руските джуджета ,дори не участват в космическата надпревара.Русия на този етап неможе да прави нищо друго освен да изстрелва спътници.Ако разчитахме на руснаците на тази тема ,най-вероятно още щяхме да сме на ниво спътници.

    Коментиран от #67, #77

  • 66 Бай Дон

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "русия е джудже":

    След като "ушанките" изостават технологично,защо по авиоизложенията,нито един янки не смее да влезе в симулативен бой със СУ-35???

    Коментиран от #69

  • 67 Бай Дон

    7 1 Отговор

    До коментар #65 от "русия е джудже":

    Хе-хе!За каква космическа програма иде реч??? Бащата на ракетостроенето в Щатите се казва Вернер фон Браун,един типичен кореняк хамерикец.....

    Коментиран от #71

  • 68 Гост

    6 1 Отговор
    Към реалист.Защо Индия се отказва от су 57.Ами Индийците са габровлийски тарикати.Искат да получат достъп до секретни детайли и документацията.Ами после сами ще си ги произвеждатат.Ти чети и тогава пиши. Както всички тук драскачи повече няма да пиша и да ви отварям заспалите очи.ЧЕТЕТЕ публикации между редовете от цял Свят.

    Коментиран от #70

  • 69 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Дон":

    Има една приказка и тя е ,че САЩ създават най-висшите и големи военни технологии ,а Русия прави ракети ,за да се пази от тях.Русия просто не е технологична страна ,също така няма и финансов ресурс и специалисти ,за да бъде на тази сцена.В момента дали ще е военно ,дали ще е на тема космос ,САЩ и Китай са с десетилетия пред Русия.Руснаците дори не участват в космическите проекти ,освен едни 5-10% участие в МКС ,за да се вдигне малко самочувствието.
  • 70 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #68 от "Гост":

    Индия се отказа от СУ-57 именно ,защото разбраха ,че руснаците са абсолютни неможачи в опитите си да догонят САЩ на тази тема.Индийците искаха изтребител който да е конкурент на F-22 и J-20,но се оказа ,че руснаците незнаят как да го направят и първончалните обещания са били тотален фалш.Договорка за документацията винаги може да се постигне ,но възможностите на руснаците немогат да се развият.
  • 71 Петър

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Бай Дон":

    Аз съм сигурен че той не знае и не е и чувал кой е тоя Вернер фон Браун,приятел.. а ти си седнал да му обясняваш елементарни неща . :) Аз се отказвам вече,да спориш с интелигентен човек е удоволствие,но да спориш с промит мозък е наказание. Не съм го казал аз а един умен мъж преди да се измисли интернета и „фалшивите” новини..!
  • 72 злобар

    2 0 Отговор
    Нема шанс срещу нашия АН-2 .
  • 73 jforfk

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "ссссс":

    Никога не пиша преди да направя съответните проверки. Ето ви няколко статии да се доограмотите. И тези статии намерих сега на прима виста, а те са много малка част от това което съм чел.
    /bultimes.com/mitat-za-nevidimoto-prevazhodstvoto-chast-1/
    bg.rbth.com/science/325798-руски-радар-американски-самолети-стелт
    /alterinformation.wordpress.com/2013/06/04/как-сърбите-свалиха-няколко-стелт-а-и/
    extremecentrepoint.com/archives/4160
    Стелт самолетите имат предимство само на определена честота на радара и само когато самите те не излъчват сигнал. За да стреля с ракета AIM 120 Ф22 трябва да я "води". А ракетата се "вижда" и водещият лъч също. Нешънъл интерес още от преди няколко години "реве", че Ф22 има достоен противник - Су 35. На големи височини температурата на въздуха е ниска, а корпуса на самолета се нагрява от триенето до около 1000 К. /730 градуса по Целзий/ или разликата самолет околна среда е около 780 градуса. И това е само отпред и отстрани. Отзад температурната разлика е по голяма. И най-важно: как точно комплекси за ПВО правени през 60-те години свалят Ф 117 и В2 Спирит/Дух/ като е по най-висшата технология? Защо Ф117 е свален от въоръжение? Защо В2 и Ф22 са спрени от производство? И за нищо на света не вярвайте на простичкото обяснение - много са скъпи. То и Дж. Буш струва 14 млрд. И Вирджиния струва 4 млрд. Ама ги плащат и мълчат. За Ваше сведение: точно след обединението на Германия В2 е спрян от производство, а след края на войната в Югосл
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 jforfk

    7 0 Отговор

    До коментар #62 от "ссссс":

    Продължение ... За Ваше сведение: точно след обединението на Германия В2 е спрян от производство, а след края на войната в Югославия Ф117 е изваден от въоръжение, а Ф22 е спрян от производство. Ф117 е по-нов и от Ф16 и от Ф15. А Ф22 през 90-те е най-добрия изтребител в света. Ще ги заменят с ... Ф35. Ами Ф35 не може изобщо да стъпи и на малкия пръст на Раптора. За да ви доограмотя ... В2 е спрян от производство не защото е скъп, а защото след обединяването на Германия американците с ужас установяват, че радара на МиГ 29 вижда прекрасно В2. След войната в Югославия на американците им става ясно, че Ф117 съвсем не е невидим. И се сваля с С125. Произвеждан през 60-те години. А за сметка на "невидимостта" страдат летателните качества на самолета. По същата причина е спряно производството на Ф22. НЕ Е невидим, а е много скъп. И се търси нещо по-евтино дето, като го загубиш не е толкова ценно. А превъзходството на американската авиация е в подготовката на пилотите и използването на АУАКС. Той дава възможност на Ф22 и Ф35 да стреля пръв. И да не излъчва нищо до изстрела. А откриването по топлина вече много близо от радарното откриване. И затова ако се елиминира АУАКС-а превъзходството на американците вече няма да го има. Друг е въпросът как да стане това. Но още от края на 70-те години руснаците решават въпроса. Построяват последователно МиГ 25 и МиГ 31. С таван 30 км и скорост 3000 км/ч. Изключително мощни радари и ракети с далечина на поражение 300 км.
  • 76 Тервел

    1 7 Отговор
    Руските изтребители изглеждат по добре!
    Американските f 22 са много по добри, поради простата причина,че са вложени повече средства за развитие.
    Примера с ладите е точно на място!
    Аз лично обичам Русия, но предвит евроатлантическата ориентация на страната ,мисля че най подходящ за изтребител на България би бил f 18 super hornet, поради финансови причини/не можем да си позволим f 35/.
    Това е моето мнение моля без обиди!

    Коментиран от #79, #83, #84

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пилот

    5 0 Отговор
    Изчетох всичките ви коментари и стигнах до извода че никой от вас не е виждал на живо нито един от избоените самолети да не говорим да се е качвал и да го е пилотирал !!! Затова без да изпадам в подробности, ще ви попитам кой има космическа станция фунционираща и кой може да стигне до нея и с какво ???
    Отговорете си господа драскачи на тоя въпрос, и след това можете да коментирате някой много непонятни и далечни за вас неща !
  • 79 Петър

    4 0 Отговор

    До коментар #76 от "Тервел":

    Не,няма място за обиди,приятел. Дори и да сме на различно мнение,защо трябва да се държим като деца,или тинейжари. Ама като гледам какви „благословий” си разменят някой само за това че някой казва нещо обратно на тяхното ми е ясно че са точно такива..! Аз съм на малко по-различно мнение от теб. Според мен ако при първия търг,бяха приели офертата на "Gripen" която предпочете и президента Радев,нямаше да сбъркаме. Първо защото експлоатационниите му разходи са най-малки около 8000долара.Супер маневрен е, бърз,товароподемноста му е добра.За таван на полета,и дължина забравих вече какви бяха но беше с изравнени стойности с останалите,и най-важното шведите ни го предлагаха с отстъпка. На второ място мисля че беше Ф-16 с експл.разходи около 10000 долара на ден. Но това вече е минало. Сега да видим какво ще изберат на втория опит,но имам лошо предчуствие че няма да е нещо качествено :)
  • 80 Петър

    4 0 Отговор
    Пич.. jforfk... едно браво от мен..! Аз също съм писал за някой неща които засягаш,но няма да бъда много подробен в момента. Ще кажа само това. Дори и да не вярвате на това което ви е писал,човека и линковете от темите които е оставил.Поне от любопитство защо не прочетете някоя от тях,просто да научите нещо ново,или да видите така ли е,не е ли така..! Тъпо е сляпо да пишеш едни и същи глупости щото накрая писваш на хората дето те четът и олекваш.Пък после върви се доказвай че не е така... :)
  • 81 а бе таральольо

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "ссссс":

    руснаците от 50 години имат 50Мт ядрени заряди и ракети носители за тях, старите сатана и новите сармат, а високотехнологичните американци още нямат нещо съпоставимо. Всички стелтове са само високотехнологични прашки за разбойнически действия и нямат никакво решаващо значение за една глобална война, която ще продължи около 30 минути и стелтовете още на земята ще станат с 0.000... радарно сечение преди да разберат че войната вече е свършила.
  • 82 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Реалист":

    Ти не се притеснявай за тях, да видим дали изобщо ние ще оцелеем. Български менталитет все какво прави комши, е няма значение че собствена къща гори. Налий си ракийка, включи си чалга. Попсувай политици и ония и тн. Направи се на важен пред огледало и пред жена си колко си умен, че ти липсва и никой не разбира, и се успокой. Имаш нужда
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Фггххййк

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Тервел":

    Дали си правни или не не знам,но много харесах начина по който изразяваш мнението си.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания