863 1

Тръмп, но с по-хубава коса

Барак Обама не харесвал Борис Джонсън

Росен Стойчев

Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама е гледала на сегашния външен министър на Великобритания Борис Джонсън като на „Доналд Търмп с по-хубава коса“, съобщи „Гардиън“.

Информацията е от книгата "The World as It Is: A Memoir of the Obama White House" на Бен Роудс. Роудс е бивш заместник на съветника по националната сигурност на Обама.

В книгата се описва осемгодишния период на администрацията на Обама. Роудс разказва за бързо организираното пътуване до Лондон през 2016 г., което е трябвало да осигури подкрепа на британския премиер Дейвид Камерън преди гласуването за Brexit.

По това време Борис Джонсън беше кмет на Лондон. Обама има много добри отношения с британските власти. Той дори публикува коментар за The Telegraph, в който призовава британците да гласуват за оставането в ЕС.

Джонсън отвръща с друг коментар, според който Обама е махнал бюст на Уинстън Чърчил от Овалния кабинет, заради кенийския си произход и негативното си отношение към Британската империя.

Обама, коментирал, че „Джонсън е британския Тръмп“, а Роудс допълнил „с по-хубава коса“. Книгата трябва да излезе на 5-ти юни.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • georgi
    Отговор
    1 15:40  31.05.18
    Две празни глави

Напиши коментар:


Публикувай