31 Май, 2018 15:05 3 240 8

Лавров към Ким Чен-ун: Много здраве от Путин (СНИМКИ)

  • сергей лавров-
  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Руският външен министър покани севернокорейския лидер да посети Москва

Лавров към Ким Чен-ун: Много здраве от Путин (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският външен министър Сергей Лавров покани севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Русия и му предаде най-добри пожелания от президента Владимир Путин, съобщи руското външно министерство, цитирано от световните агенции.

Дипломатическото ведомство разпространи видеозапис и публикува снимки от срещата в Пхенян, на които двамата мъже се ръкуват и разговарят, седнали от двете страни на една маса.

"Елате в Русия, много ще се радваме", каза Лавров. Той предаде на Ким Чен-ун "най-топли поздрави" от президента Путин и "пожелания за успех във важните инициативи, предприети с ваше участие на Корейския полуостров".

Лавров към Ким Чен-ун: Много здраве от Путин (СНИМКИ)

Ким Чен-ун никога не е ходил в Русия, но баща му Ким Чен-ир посети големия си съсед през 2002 и 2011 година. Лавров е първият руснак, който се среща със сегашния лидер на азиатската страна.

Лавров отиде в Пхенян по покана на севернокорейския си колега И Йон-хо на фона на дипломатическия кипеж с наближаването на срещата на 12 юни между Ким и американския президент Доналд Тръмп, която, изглежда, отново е на дневен ред, след като бе анулирана миналата седмица от Тръмп.

Лавров към Ким Чен-ун: Много здраве от Путин (СНИМКИ)

Лавров към Ким Чен-ун: Много здраве от Путин (СНИМКИ)

Ким каза, че цени високо курса на руското ръководство, в частност на президента Путин, към противопоставяне на американската доминация. "Вие посещавате нашата страна в период, когато ситуацията на Корейския полуостров бързо се мени в посока на преговори и съвещания в съответствие с интересите на двата народа", добави севернокорейският лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    22 6 Отговор
    Ким не е толкова наивен,че да се върже на Тръмп.Всичко е само показност,по простата причина, че Сащ не искат мир и разбирателство на Корейския пулуостров.Ако има разбирателство те какво ще правят със своите бази в Южна Корея.
  • 2 Kcaniba

    26 9 Отговор
    Ако не бе Русия, жидомасоните от фащ да са заполили света!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Огняра

    8 10 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Че ти заполят г.за

    Коментиран от #6, #7

  • 4 гост

    8 2 Отговор
    И ТИЯ ЩЕ НИ ИЗПРЕВАРЯТ!

    Коментиран от #5

  • 5 Българин

    10 16 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    В лизането на руски задници няма кой да ви изпревари, русофилче! Ненадминати сте в тази дисциплина.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Соп...лкьо!

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Огняра":

    Я да не обиждаш!
  • 8 .......Л.......

    6 4 Отговор
    Да е жив и здрав Ким Ун от целия бг.народ са пожеланията
Новини по държави: