31 Май, 2018 19:20 2 103 5

Турция: Не преговаряме с Вашингтон за Гюлен

  •  фетхуллах гюлен-
  • фето-
  • турция-
  • сащ-
  • андрю брънсън

Анкара не обсъжда със САЩ възможността за размяна на американския пастор Андрю Брънсън срещу лидера на ФЕТО

Турция: Не преговаряме с Вашингтон за Гюлен - 1
Снимки: БТА/АР

Турският външен министър заяви, че Анкара не води преговори със САЩ за възможна размяна на задържания в Турция американски пастор Андрю Брънсън срещу лидера на Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) Фетхуллах Гюлен, съобщи Анадолската агенция.

Твърденията за готовност на Анкара да предприеме сделка с Вашингтон по въпроса за размяна на Брънсън срещу Гюлен са безпочвени. Турция никога не е обсъждала подобна размяна на престъпници с нито една страна в света, каза турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Той подчерта, че "има случаи, когато спецслужбите на страните предприемат съвместни усилия по отношение на редица опасни престъпници".

Турция: Не преговаряме с Вашингтон за Гюлен

Американският евангелистки пастор Андрю Брънсън, живеещ в района на Измир, беше арестуван през декември 2016 г. за предполагаеми връзки с обявената извън закона Кюрдска работническа партия и с движението на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, смятано от Анкара за главен вдъхновител на опита за преврат в Турция през 2016 г.

Турция: Не преговаряме с Вашингтон за Гюлен

Брънсън е заплашен от 35 години затвор в Турция, ако бъде признат за виновен по обвиненията за подпомагане на терористични групи и шпионаж. На 7 май пасторът отхвърли пред съда всички обвинения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    6 6 Отговор
    Не разбирам защо е толкова опасен този Гюлен. Но като гледам нашата политика на ДПС се досещам. Каквото каже Сокола
  • 2 НКВД

    20 1 Отговор
    Гюлен е един продажник проект на ЦРУ и Сорос! Забравих да кажа провален проект на ЦРУ и Сорос
  • 3 Иванов

    2 10 Отговор
    Ей, аман от рязани комунисти!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ХАСАН

    7 0 Отговор
    Фето е радикална религиозна секта и е нормално да се изправи пред съда!
Новини по държави: