31 Май, 2018 20:00 2 263 18

"Възкръсналият" журналист: Целта ми беше да остана жив (СНИМКИ)

  • аркадий бабченко-
  • украйна-
  • русия-
  • владимир путин

Аркадий Бабченко заяви още, че изпитва ненавист към руския президент Владимир Путин

"Възкръсналият" журналист: Целта ми беше да остана жив (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Руският журналист и писател Аркадий Бабченко, чието инсценирано убийство предизвика множество критики, обясни днес, че целта на постановката с убийството му била да остане жив, тъй като имало заплаха за живота му, предаде АР.

"Целта ми беше да остана жив и да гарантирам сигурността на семейството си. Това беше първата ми мисъл. Журналистическите норми бяха последното, за което мислех в този момент", каза Бабченко на пресконференция в Киев.

Журналистът заяви също, че изпитва ненавист към руския президент Владимир Путин. "Този човек е отговорен за много войни и за хиляди мъртви. Погребах свои близки, колеги, приятели и се уморих да го правя", каза той.

"Възкръсналият" журналист: Целта ми беше да остана жив (СНИМКИ)

Бабченко потвърди, че операцията на украинските специални служби е била подготвяна от месец и заяви, че сега иска да си изгради нов живот.

След първоначалното облекчение при вестта, че опитният репортер и остър критик на Кремъл е жив инсценираното му убийство породи въпроси и скептицизъм у колегите му журналисти и сред медийните организации.

Украинските служби оправдаха избраната стратегия с необходимостта да се предотврати съвсем реален опит за убийство, организиран според Киев от руските тайни служби, като се разкрие цялата верига - от изпълнителя до поръчителите.

"Възкръсналият" журналист: Целта ми беше да остана жив (СНИМКИ)

"Възкръсналият" журналист: Целта ми беше да остана жив (СНИМКИ)

Ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Васил Грицак съобщи, че предполагаемият организатор на покушението е задържан, че самоличността му е установена, а поръчителите се намират в Русия. Грицак каза също, че организаторът на престъплението е поръчал отстраняването на 30 души на територията на Украйна, като убийството на Бабченко "било пробно".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор Охболи

    36 7 Отговор
    Брях, поръчителят се оказва някой си Борис Герман, шеф на ЕДИНСТВЕНАТА недържавна оръжейна фирма в Украйна, и на това отгоре тя е немско-украинска и носи името... "Шмайсер". Големи смешници.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Доктор Охболи

    37 4 Отговор
    Най-смешното в цялата история е следното: Оказва се, че спецслужбите на Украйна казали на Бабченко, че ще инсценират убийството му, а него ще го скрият за известно време. Само че човечецът като видял как вече го имат за мъртъв, му светнало, че майнаистина ще е мъртъв скоро и тутакси побягнал към СБУ, за да покаже, че е жив, с което объркал цялата простотия на украинците.
  • 4 Ххххх

    34 5 Отговор
    Кой е по-жакък украинците или британците???
    Май британците… .
    Глупави театри

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Zax

    23 3 Отговор
    Новичока явно им е свършил и не можа да мине номера на Скрипал...
  • 7 Лъжеца

    25 5 Отговор
    За предателите изхода е само един.С право се страхува.Ако не Путин то Господ ще го накаже.
  • 8 Мужик

    4 22 Отговор

    До коментар #4 от "Ххххх":

    Ти, Доктор Охболи, Монгомъри и още няколко като вас сте най-жалки - истината ви е пред очите, за стотен път се доказва как руските служби методично избиват неудобните на режима на Путин, този път даже ги хванаха в крачка, но вие продължавате да си затваряте очите пред очевидното и да повтаряте мантрите на руската пропаганда...

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Доктор Охболи

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мужик":

    Тоя ти текст е безсмислен. Но то кой ли очаква нещо от един Мужик. Та каиш тоя Бабченко всъщност е убит от руските служби? Фанаа ги даже в крачка? Всъщност, докато пишех това, се усетих, че най-вероятно /highly likely/ си някой полуграмотен мелез с майка украинка и баща сиганин.
  • 10 Kcaniba

    9 4 Отговор
    тоя смешния, просто премина, на Друуугия бряяг, по брега редят се, редят се тополите...
    Момчето не беше неуко, или глупаво.
    Бил е в Чечентя по времето на "борците за свободата, на ислямизъма- бащичките на идил, със цру-шни инструктори". Написал е книга за събитията... не е получил Пулицър, нито е бил поканен в Кремъл, от този лош Путин за награда....
  • 11 Истината ви е пред очите

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Мужик":

    т.е. убития е жив. Ти наред ли си! А сега да влезе убития?

    Коментиран от #12

  • 12 Мужик

    3 13 Отговор

    До коментар #11 от "Истината ви е пред очите":

    Нещо май още не схващаш, затова ще го обясня като за по-бавно схващащи хора (разбирай - русофили) - в Наказателния кодекс на всяка държава има различни престъпления срещу личността: едното е убийство, но в същата глава присъства и приготовление за убийство и/или подбудителство към убийство (и двете престъпления са извършени срещу Бабченко). Само своевременната намеса на украинските служби е попречила подбудителството към убийство, както и приготовлението на убийство, да се превърнат в убийство, но това, че няма труп, не значи, че няма престъпление - престъпленията са просто по друга точка от същата глава. Разбира се, имаш право да отбележиш, че преди украинските служби да са представили доказателства, е прибързано да се правят заключения, но историята на руските служби дотук и безбройните им покушения срещу по-гласовитите критици на режима на Путин, ме карат да мисля, че е много малко вероятно да не става дума точно за план за такова покушение.
  • 13 патриотъ

    19 2 Отговор
    Нормално е за измислената държава,наречена Украина,да измисли подобна подлост и глупост!Толкова могат,толкова измислят,ама май минаха и англичаните по тъпотия!Мразете Русия колкото можете да носите,но тя си остава велика,а вие сте жалки лъжци и интриганти на дребно,които и държава няма да имате скоро!Омразата и злобата никого не е докарало до добро,та и вие сте натам!
  • 14 стоян георгиев

    3 14 Отговор
    поредното доказателство за руските нрави.
  • 15 Отечествен Фронт

    18 2 Отговор
    Абсолютния мерзавец е това същество нечестиво за него вече няма родина.
  • 16 Диди

    1 12 Отговор
    Много правилно е постъпил.Всеки би направил това,за да спаси животът на семейството и себе си.А сега Путин трябва да ,,се грижи да не го убият,,,защото виновният ще бъде той. Русофилите пишат абсолютни глупости.
  • 17 gost

    11 2 Отговор
    Тъпанар, който си вдига рейтинга с разни псевдо истории. След бруталния коментар, който направи за сваления руски пътнически самолет сега гледа да влезе отново в полезрението на хората. Лошото е, че такава сган си има един кръг от промити мозъци читатели и същите тези вярват на всяка негова дума. То в тази държава какво друго да се пръкне - руснаци ги шият, европейци наливат пари с цел вековно робство, хамериканци ги доят като за последно ............. черна дупка .
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: