767 4

Депутат иска да ходи с кон, бензинът бил скъп

Депутатът иска място, на което да си върже коня

Депутат иска да ходи с кон, бензинът бил скъп
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Михаил Пучковски, депутат в местния парламент в Камчатка от „Справедлива Русия“, поиска от председателя на законодателното събрание и от губернатора да му бъде определено място до сградата на местното правителство, където да може да си върже коня, съобщава „Кам 24“.

„Като депутат съм задължен да присъствам на сесиите на Законодателното събрание на Камчатския край. Предвид цените на бензина и на други стоки, стигнах до извода, че като редови пенсионер няма как да стигна до сградата на правителството, освен с кон“, пише Пучковски.

Сесията на събранието е насрочена за втората половина на юни и депутатът иска дотогава да има място, на което да си върже коня, съобщи БНР.

Той обяснява избора си с това, че конят не се нуждае от гориво и е непретенциозен към храната. Изданието коментира, че Пучковски не получава заплата за работата си в законодателното събрание на Камчатка, а през 2017 година доходите му са били 276 000 рубли (около 3 800 евро).

Русия


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • САП
  Отговор
  1 11:31  01.06.18
  Човека е в крак с модата и се грижи за хората :) Превозно средство, което екологично чисто и не замърсява околната среда, а и никой не може да го обвини, че незаконно забогатял.
 • Трънски
  Отговор
  2 11:48  01.06.18
  Виж ква идея и за нашти депутета............от сега виждам как бат Гойко пристига на бял кон а до него върви кобилката на кака Кури.........
 • onq s konq
  Отговор
  3 13:25  01.06.18
  Тоа видел от мене

  Коментиран от #4

 • goni
  Отговор
  4 16:21  01.06.18

  До коментар #3 от "onq s konq":

  Ти па от кога смени бемевето с кон?!:)

Напиши коментар:


Публикувай