1 Юни, 2018 12:55 1 654 27

В Русия: Путин се бори успешно с корупцията

  • русия-
  • корупция-
  • алексей улюкаев

Експерти свързват оценките главно с шумните арести на редица губернатори

В Русия: Путин се бори успешно с корупцията - 1
Снимка: Shutterstock

Хората в Русия виждат положително развитие в борбата с корупцията. Подобрения в тази сфера забелязват 55 на сто от жителите на страната, показват данни от допитване на социологическия център ВЦИОМ, поместени в "Известия".

Почти половината участници сочат арестите на държавни служители като пример за реална борба с рушветчийството.

Близо четвърт от запитаните - 24 на сто, смятат, че корупцията е покварила обществото в Русия като цяло. Повечето открояват все пак и конкретни проблемни области. Според 23% анкетирани примерно най-корумпираната сфера в Русия е медицината. По 16 процента споменават в тази връзка жилищно-комуналното стопанство и полицията, 14% - съдебната система, също толкова - местните власти.

Експерти свързват по-високите отпреди оценки за антикорупционната програма главно с шумните арести на редица губернатори в Русия и на бившия министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев.

Същевременно хората в Русия постоянно срещат корупция на битово равнище, на първо място в социалните учреждения. Това формира в съзнанието на мнозина мисълта, че причина за арестите на високопоставени служители не е само държавната програма срещу корупцията, но и борбата между различни влиятелни групи, коментира той пред вестника, цитиран от ВВС.

Хората виждат, че пращат "на топло" и губернатори, и силови шефове, и министри. Затова нарастват и положителните оценки за дейността на държавата в тази посока, добавят политолози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАСС

    22 3 Отговор
    А у нас няма корупция , няма нито един арестуван !!!
  • 2 garbage

    14 13 Отговор
    Как може да се бориш срещу нещо което си създал?!Вече е няколко мандата на власт и кой ли ще е друг създател на корупцията след като той се е бетонирал вече в президентсвото си!

    Коментиран от #6, #18

  • 3 Гост

    11 15 Отговор
    Ако се бореше с корупцията той първи трябва да влезе зад решетките.

    Коментиран от #4

  • 4 !!!

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Кое "ТОЙ"?
  • 5 Реално

    18 10 Отговор
    Путин работи за народа си...И всички които бягат на Запад руски олигарси бягат заради това че са свързани с корупционерите-а пищят че нямало демокрация..-ето я истината...

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Да го кажем направо

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "garbage":

    Корупцията и олигархическият модел в Русия ги създаде Елцин под ръководството на хилядите американски съветници през 90-те години.Когато Путин дойде на власт,трябваше първо да спре войната и разрухата в страната си-след това да структоризира икономиката и армията и чак тогава се взе за олигарсите-защото вече имаше средствата и подкрепата на силовите структори и народа си-затова мина толкова време.М/у другото,отдавна в Русия ( 5-6 ) години има много силна антикорупционна кампания-но у нас медиите "срамежливо" мълчът за това...

    Коментиран от #10

  • 7 скск

    14 14 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Русия е една от най-корумпираните държави в света.Путин не прави изключение и това е ясно на всички.Единствената причина Путин да се бори с корупцията ,ако въобще го прави ,е за да освободи път за него и другите около него.Именно корупцията е може би най-голямата причина ,Русия да е бедна и недоразвита страна.

    Коментиран от #9

  • 8 Нереално

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    От Русия бяга всеки който има възможност.Не само олигарси.Причината затова е ,че Русия няма светло бъдеще ,а никой не би искал детето му да израсне с страна която прилича на Бангладеш.На година от Русия около половин милион души ,като много повече искат ,но немогат.Много добри специалисти ,учени и кадърни хора бягат на запад и специално в САЩ.Ако Русия не промени нещо по въпроса ,няма да им остане нищо друго освен да се развиват назад.
  • 9 Справедлив

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "скск":

    То да ти кажа зависи от коя страна гледаш. Защото например в идеала за демокрация и справедливост--САЩ , корупцията е узаконена-нарича се лобизъм..Та това е като в оня виц-"защо в САЩ неможе да има цветна революция-ами защото там няма американско посолство"..Та така и с корупцията-в САЩ неможе да я има-просто защото е законна-----но това не променя същността и резултата от тази дейност.. -нали така?

    Коментиран от #11, #12

  • 10 АЛО АЛО

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Да го кажем направо":

    Ти нещо имаш нужда от лечение...медията в България не прикрива абсолютно нищо, което е в полза на Русия ! Още от Руското робство та до ден днешен. А точно ти винаги имаш обяснение на нещата, но отново безпочвени... хипотетично си отговаряш като цяло :D
  • 11 АЛО АЛО

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "Справедлив":

    И защо си сменяш ника ... и защо намесваш САЩ ? Какво ми възхваляваш Путлер постоянно ? Защо изобщо живееш тука ?
    Руски кон,ще умреш от глад в тая пуста нива ей....
  • 12 скск

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "Справедлив":

    Е от коя страна да го гледаме ? Също така това си е твое мнение и резултата далеч не е един и същ.САЩ е на върха откъм развитие ,което ако имаше корупция няма как да се случи,а от друга страна Русия е на дъното по всеки показател.Това е критерии за корупция.
  • 13 ХА ХА ХА

    7 6 Отговор
    ТА ТОЙ НАПЪЛНО Е ПОТЪНАЛ В КОРУПЦИЯ, С НЕГО СИ КАК ЩЕ СЕ ПРЕБОРИ !?
  • 14 Сталин

    2 2 Отговор
    То и сталин навремето е правил чистки но не е било за да се промени режима това за губернаторите и олигарсите а путин може и верно да е подпукал рушветчиите шото му вредят на икономиката и разбира че като притежава русия ше трябва да се погрижи за нея шото тва.му е в интереса колкото повече направи толкова повече ше прибере нещо дет наште тикви не разбирар
  • 15 Геро

    2 2 Отговор
    Сигурно са преброили правилно бюлетините след последния вот:))
  • 16 Kcaniba

    4 4 Отговор
    сорснята е в траур!!!

    Коментиран от #17

  • 17 русия е джудже

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Русия е една бананова република,икономическо и технологично джудже,с разпадащи се градове и мизерстващ народ.Това е държава от 3-тия свят ,която е велика само в главите на българските русофили,които са национални предатели.Русия е една Нигерия ,но със сняг.Сега по-ясна ли ти стана картинката ?
  • 18 Румяна Костова

    5 6 Отговор

    До коментар #2 от "garbage":

    То преди Путин корупция не е имало,той според Вас я е създал .В Англия със сапунени сериали Скрипал и сватбата на принц Хари се отвлича вниманието на масите от корупцията там.Още Дикенс е изрекъл,че в Англия е корумпирана цялата власт, банките,че даже и благотворителността.А в Русия факта,че в затвора отиват и губернатори,дава надежда на хората.И никой,не вярва,че вследствие на тези мерки корупцията се изчезне,но все пак нещо се прави по въпроса.

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 19 Просия

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Румяно загубена :D Не говорим за преди, а за сега !Говорим, че корупцията не може да се бори сама със себе си ? Понял ?
  • 20 irr

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Един нормален довод не си казала до сега ,а само вадиш някакви отчаяни глупости ,за да оправдаеш това ,че русия е потънала по всеки един показател.Колко рубли взимаш за всеки нелеп пост и защо въобще се хабиш за пишеш ?
  • 21 впечатлен

    6 4 Отговор
    ТОВА ЗАГЛАВИЕ ЗВУЧИ СМЕШНО! ПЪРВО СЪЗДАВАШ КОРУПЦИЯ ГОДИНИ НАРЕД, А СЛЕД ТОВА СЕ БОРИШ С НЕЯ, УСПЕШНО!
  • 22 Путин е говедо

    6 3 Отговор
    Пореден пример за извращаване на понятията. В доказано безправната Русия имало борба с корупцията. Че то Путин трябваше да увисне на първото дърво в Москва. Лъжи, лъжи, лъжи за всичко.
    Бих попитал само как бившата му има къща за милиони в Биариц.
  • 23 garbage

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Другарко Румяна Костова писах, че не може да се бориш срещу мафията си която си създал, защото, защото ти си и шефа, рабра ли другарко руссиянке!!!!??!
  • 24 Просия

    2 0 Отговор
    Ха ха ха

    Путин се борел с корупцията ,евалата Е как се бори ,нали получи подарък яхта от Абрамович за 50 милиона , а и други подобни подаръци е получавал
  • 25 Гого

    1 1 Отговор
    Колкото селянина от Банкя се бори с корупцията толкова и Путин се бори с нея. У нас корупцията и дупките по пътищата са вечни!
  • 26 Иво

    1 1 Отговор
    Селянина от Драгалефци срина България с масовото си присвояване, а ученичката му от Позитано 20 си взе Техноимпекс ей така!
  • 27 Глупчо

    0 0 Отговор
    В Русия има ли корупция?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания