588 3

ЕС не е в търговска война с никого

Федерика Могерини иска Съюзът да защити правата си

Росен Стойчев

Върховният представител на ЕС в сферата на външната политика и сигурността Федерика Могерини обяви, че ЕС е готов да защити своите интереси, съобщи France 24.

През тази седмица президентът на САЩ наложи нови мита за европейските производители. Те касаят вноса на алуминий и стомана.

„ЕС не е в търговска война с никого. Този съюз има мирни идеи, включително и в областта на търговията. Ние обаче сме готови да защитим интересите си“, заяви Могерини.

Тя говори по време на пресконференция с китайския външен министър Ван И. Китай също е засегнат от новите мита.

Редица европейски държави вече обявиха, че са готови с ответни мерки за повишаването на митата. Такива вече въведе Канада.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бозуков
  Отговор
  1 14:15  01.06.18
  Колко са смешни и ... жалки европейските бюрократи. Господарят ги е ударил през пръстите и сега скимтят - няма от кого да получат инструкции. А когато хората гласуват протестно за някоя крайна партия, като в Италия, например, пак ще хленчат, че не са били разбрани....
 • патриотъ
  Отговор
  2 14:21  01.06.18
  Магарини,ние да не сме деца,та толкова плитко се опитваш да ни преметнеш?!Вие сте напълно зависими от САЩ и с нищо не можете да се защитите и това са само театри за пред малоумници като нас!Вие служите само и единствено за интересите на американците и този Европейски съюз беше създаден с тази цел и никаква друга!
 • Член
  Отговор
  3 14:24  01.06.18
  Е С е чаоо....

Напиши коментар:


Публикувай