Last news in Fakti

1 Юни, 2018 14:07 1 145 3

ЕС не е в търговска война с никого

  • ес-
  • федерика могерини-
  • сащ

Федерика Могерини иска Съюзът да защити правата си

Върховният представител на ЕС в сферата на външната политика и сигурността Федерика Могерини обяви, че ЕС е готов да защити своите интереси, съобщи France 24.

През тази седмица президентът на САЩ наложи нови мита за европейските производители. Те касаят вноса на алуминий и стомана.

„ЕС не е в търговска война с никого. Този съюз има мирни идеи, включително и в областта на търговията. Ние обаче сме готови да защитим интересите си“, заяви Могерини.

Тя говори по време на пресконференция с китайския външен министър Ван И. Китай също е засегнат от новите мита.

Редица европейски държави вече обявиха, че са готови с ответни мерки за повишаването на митата. Такива вече въведе Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бозуков

    10 2 Отговор
    Колко са смешни и ... жалки европейските бюрократи. Господарят ги е ударил през пръстите и сега скимтят - няма от кого да получат инструкции. А когато хората гласуват протестно за някоя крайна партия, като в Италия, например, пак ще хленчат, че не са били разбрани....
  • 2 патриотъ

    8 0 Отговор
    Магарини,ние да не сме деца,та толкова плитко се опитваш да ни преметнеш?!Вие сте напълно зависими от САЩ и с нищо не можете да се защитите и това са само театри за пред малоумници като нас!Вие служите само и единствено за интересите на американците и този Европейски съюз беше създаден с тази цел и никаква друга!
  • 3 Член

    4 0 Отговор
    Е С е чаоо....