1 Юни, 2018 16:20 1 003 3

Германската прокуратура иска ареста на Пучдемон

  • германия-
  • карлес пучдемон-
  • испания

Той може да бъде екстрадиран

Федералната прокуратура на Германия поиска задържането и екстрадирането на бившия каталунски лидер Карлес Пучдемон, съобщи ДПА.

Пучдемон напусна Испания след проведения референдум за независимост на Каталуния. Тогава Мадрид за известно време отне суверенитета на провинцията. Испанският съд издирва Пучдемон по обвинения за корупция и организиране на бунт.

От германската прокуратура обявиха, че предоставените доказателства от Испания ясно сочат, че Пучдемон може да се счита за отговорен за сблъсъците по време на референдума.

Бившият лидер беше задържан в Германия през март. По-късно той беше освободен под гаранция. Сега германската прокуратура иска повторното му задържане.

Германските власти вярват, че Пучдемон може да се укрие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    3 2 Отговор
    Добре де..косовари ,хървати,македонци ,словенци , могат но каталонци и кипърски турци не могат да си имат отделна държава
  • 2 раптър

    1 2 Отговор
    Евросороспии, Република КАТАЛУНИЯ иде!!!!!!
  • 3 плевен

    0 1 Отговор
    Съгласни сме и на кипърска, и на кюрдска, и на каталунска държава.Сложничко е нали?
Новини по държави: