674 4

Двете Кореи работят усилено по мира

Сеул и Пхенян се споразумяха за нови стъпки за намаляване на напрежението на полуострова 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Двете корейски държави се споразумяха да проведат по-късно този месец преговори по военни въпроси и за възобновяване на срещите между семейства, разделни след войната от 1950-53 г., предаде Reuters.

Военните разговори ще бъдат на 14 юни в граничното селище Панминчжон, а консултациите за нови срещи между разделени роднини - на 22 юни в курорта Кумган северно от 38-ия паралел, се казва в съвместно изявление след днешната среща на високопоставени представители са Северна и Южна Корея.

Те се договориха също в близко бъдеще да бъде създадено бюро за връзка в севернокорейския град Кесон и да преговарят за явяване с общ отбор на Азиатските игри през август т.г.

Според южнокорейската национална телевизия представителите на двете страни са решили да работят за откриването наново на индустриалната зона в Кесон, закрита преди две години заради ядрените и ракетните опити на Севера.

Корея (Демократична Народна Република)


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Румяна Костова
  Отговор
  1 20:28  01.06.18
  Лавров е в Северна Корея.Ето изненада за Тръмпи и отрицателни емоции.Значи ще прокунсултират северно корейския лидер пред срещата му с американската делегация.

  Коментиран от #2

 • 2 07:25  02.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • да се вземе предвид че
  Отговор
  3 10:38  02.06.18
  Двете Кореи неизбежно ще подобрят отношенията си, доколко и в каква степен е трудно да се каже но този процес е вече в ход и не може да бъде върнат назад. Русия и Китай ще помагат на Ким да получи по-справедлив и сигурен резултат в преговорите с кравабойс, които единствени нямат интерес от добрите корейски отношения.
 • 123
  Отговор
  4 09:46  04.06.18
  Никой не желае обединението на двете Кореи, защото ще се появи нов силен играч в региона. Нито Китай, нито САЩ, нито Япония, нито Русия го искат. От големте свтоовни сили единствено ЕС подкрепя това.

Напиши коментар:


Публикувай