Last news in Fakti

3 Юни, 2018 14:30 1 995 11

Сравниха Тръмп с Осама бин Ладен

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • осама бин ладен-
  • дан хелмър-
  • конгрес

Американският президент бил заплаха за сигурността на САЩ

Сравниха Тръмп с Осама бин Ладен - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатът за конгресмен от Демократическата партия на САЩ Дан Хелмър сравни президента на САЩ Доналд Тръмп с бившия лидер на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен в рамките на своята предизборна кампания, предава USA Today. Изданието отбелязва, че в Белия дом са осъдили Хелмър, наричайки думите му отвратителни.

Кандидатът за член на камарата на представителите на САЩ от Демократическата партия Дан Хелмър привлече вниманието на Белия дом със своята рекламна кампания, в рамките на която сравни президента на САЩ Доналд Тръмп с бившия лидер на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен.

„След терористичния акт от 11 септември най-голямата заплаха за американската демокрация живее в Белия дом. Никой, дори и президентът, не може да бъде над закона“, заяви Дан Хелмър в рекламния си клип.

Конгресменът от Републиканската партия на САЩ, за чието място претендира Хелмър, Барбара Комсток заяви, че така нейният опонент се старае да обърне на себе си вниманието на колегите си от Демократическата партия, за да привлече инвестиции в своята кампания.

„Тези възмутителни и оскърбителни думи излизат от рамките на приличието. В Конгреса ние работим с Доналд Тръмп на двупартийна основа, за да засилим нашите въоръжени сили, да победим „Ислямска държава“ и да преборим тероризма, да направим света по-безопасен“, заяви Комсток.

„Лидерите на всички политически сили, започвайки се с лидера на фракцията на демократите в Конгреса Нанси Пелоси, трябва незабавно да осъдят това отвратително мнение“, коментира тези думи на Хелмър заместник-прессекретарят на Белия дом Радж Шах, предаде Поглед.инфо.

На свой ред представителят на кандидат за Конгреса заяви, че предизборният клип отразява мнението на повечето американци, които смятат, че заради действията на настоящия президент демокрацията на САЩ е под заплаха. Според нея действията на Хелмър свидетелстват, че той говори „това, което е правилно, а не това, което е просто“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    9 2 Отговор
    Само требе да хвърли костюма и да си наметне един чаршаф и е готов.... като две капки вода са :)))
  • 2 onq s konq

    2 13 Отговор
    След като Путин е ограничил демокрацията в Русия ДО МИНИНУМ,наложително е и Тръмп да прави стъпки в тая насока с цел по-експедитивно вземане на решения и премахване излишната "демократична" бюрокрация.Виждаме как процедира Ердоган,крайно време е и НИЕ да помислим сериозно за Президентска република.А за не се подведат "некои електорати"-Президентска република С БОРИСОВ НАЧЕЛО ЕСТЕСТВЕНО!
  • 3 патриотъ

    14 2 Отговор
    Боко можеш да си го вземеш в къщи и да си го отглеждаш,ако искаш,но да ни стане президент,това е немислимо!Той и без това ни доведе до трета национална катастрофа!За сега Радев е единствения очертаващ се нормален политик и президент!

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    Явно това архаично "ъ" в края на ника ти напълно подхожда на безнадеждно остарелите ти схващания,че 10 НАРЕДЕНИ ЕДИН ДО ДРУГ РАДЕВЦИ могат да се опълчат на 1 БОРИСОВ НА ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!Аре че Мото джипи почна.
  • 5 гост

    3 0 Отговор
    С оня няма сравнение!
  • 6 Справедлив

    8 0 Отговор
    Резонно сравнение. Бързо забравихте,че един американски президент имаше няколко общи фирми и бизнес с Осама...Та нищо странно няма в това сравнение.
  • 7 Kcaniba

    6 0 Отговор
    Банана не успеха да го сравнят с Осама.
    Поне този да е))
  • 8 Townboy

    6 0 Отговор
    Аз го сравнявам с Хитлер а САЩ с нацистка Германия.
  • 9 ivan4o

    1 0 Отговор
    Преди да свърши Рамазана , ще даде вечеря за Рамазана.
  • 10 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    И двамата са продукт на ,,глобализма , финансовата вакханалия и възхода на империята,,.....и ,парадоксално,и двамата са техни врагове....
  • 11 Сталин

    0 0 Отговор
    Ми прав е човека само че от 11 септември се оправиха а от тръмп не знам