4 Юни, 2018 22:25 2 463 25

Апаратът „Союз“ с трима членове на МКС кацна в степите на Казахстан (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • казахстан-
  • мкс-
  • союз

Спускаемият апарат на космическия кораб „Союз МС 07“ с трима членове на екипажа на Международната космическа станция (МКС) кацна в степите недалеч от град Жезказган в Казахстан, предаде ТАСС.

Това бе оповестено от Центъра за управление на полетите (ЦУП) в Подмосковието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    33 6 Отговор
    единствена велика, космическа държава!!!
  • 2 русия е джудже

    6 38 Отговор
    Рашка не е нито космическа ,нито технологична държава.

    Коментиран от #3, #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    5 26 Отговор

    До коментар #3 от "Nick":

    Аз ще ти дам факти вместо него,русофилска подлого.САЩ отговарят за почти всички космически проекти,като са най-дейната космическа държава на този етап.След тях се нарежда Китай.90% от нещата които знаеш за лосмоса е благодарение на САЩ.Апарати на САЩ са обиколили всяка точка на слънчевата система,даже изкараха един и извън нея.САЩ имат роувъри на Марс,скоро имат за цел да колонизират Марс.Били са на Луната.Скоро ще пратят подводница на спътника на Юпитер - Европа.САЩ имат телескопи около орбитата на Земята,а в момента се строй такъв който ще бъде пратен дълбоко в космоса.Това е малък процент от това което може САЩ и е нещо което е невъзможно за Русия.Руснаците правели ракети...Кел файда като незнаят дори как да излезнат по надалеч от МКС.Такива русофили като тебе са изключително жалки,защото заради няколко рубли ,сте готови да омаловажите успехите на другите.Докато САЩ покоряват лосмоса ,Русия гледа с телескопи от Земята.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 5 Пост

    3 22 Отговор
    Толкова са им добри руските ракети че като се приземяват капсулите им могат само със парашут и единствено на суша .. докато американските совалки могат да си кацат навсякъде жалко че ги спряха понеже бяха доста остарели и въпреки това много по напреднали от руския союз

    Коментиран от #6, #10

  • 6 А стига бе

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пост":

    Затова америте летят със руският "Саюз"-нали експерте...хаахаахахаааа

    Коментиран от #7

  • 7 ГосТ

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "А стига бе":

    Супер нагли са...к'ви са тея същества,не знам. По нахални от мухите. Ама като са много, са напаст. Гледа го амера пред апарата, и пише че скапани били скапани Союз.
  • 8 ГосТ

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Пхахаха Хахаха Хахаха
    Ами да,мисля че радиацияте все още им е голям проблем. Затова работят на МКС все още. А бате ви муск,продавача на вестници без образование , сигурно вече е измислил как да бори радиацията.хахахаха
    Дайте му парички само и на Нибиру ше ви закара...може и с некоя от калпавите му тЕсли,дето дори не могат да сглобяват правилно с частите,които купуват.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хахах

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пост":

    Не че нещо ама май не си чувал за Буран

    Коментиран от #13

  • 11 Трол

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "русия е джудже":

    Публикувано във факти.бг: Рашка не е нито космическа ,нито технологична държава...каза зеленото човече от Марс и хвана на стоп за Земята апарата 'Союз".
  • 12 Петър

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Само като четох откровенно тъпия ти коментар и се отказах да влизам в подробности,щото съм сигурен че нищо няма да ми разбереш.! Но все пак,да ти кажа,другия път да не се излагаш толкова много. Слънчевата ни система е толкова голяма че все още има места които не са изследвани.Ако говорим за КОСМОС,а не за „Лосмоса” съм спокоен за теб. В твоя „Лосмос” може всичко.. :) може и подводници да се джъткат наляво надясно,може и камили да пасат,нали...важното е да сме интересни..!

    Коментиран от #14

  • 13 Петър

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "хахах":

    Със сигурност не е чувал за „Буран” иначе нямаше да пише такива глупости. Сигурно си мисли и че капсулите си кацат където си поискат,а не по определена траектория

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 222

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "Петър":

    За Буран сме чували ,че е копие на американските совалки и в момента гние в един хангар.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Петър

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "222":

    Не,няма как да е копие понеже е създадена края на 70,началото на 80-те години. След това американците направиха свои,и вероятноста да са взаимствали нещо от нея е по-вероятно отколкото о ратното..!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 222

    3 10 Отговор

    До коментар #17 от "Петър":

    Тука вече се оливаш приятел.Хубаво е да си махнеш червените очила поне веднъж.Буран се проектира от 1984г. като 1988г. й е първия и единствен полет.Проектирана е по американски модел.Пъвата совалка на САЩ излита през 1982г. мисля.По това време на пресконференция на държавите с космическо участие,НАСА стават и задават въпрос към СССР ,защо Буран прилича толкова на америкзнската совалка,при което отговора е ,че просто е станало съвпадение.Нелепо нали ?

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Везнев

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "222":

    Пълни глупости пишеш. Изпитателният проект на"Буран" наречен "Б-011" прави първите си полети през 1982 г. След това се строи "Буран" на негова база и технологии. Прототипа го има в музея на Космонафтиката и даже Питър Самилтън казва ,че руснаците са "прескочили в бъдещето" с този прототип. Просто проектите са много скъпи и нямат целевите оправдания за такава техника-както за Русия,така и за САЩ.Затова са и спрени-оставени за бъдещите потребности на човечеството.

    Коментиран от #21

  • 21 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Везнев":

    Ти знаеш ли въобще ,защо е създаден Буран ? Буран е създаден именно в отговор на американската совалка.Американците проектират совалката ,за да свалят космическите им разходи по мисиите.СССР обаче смята ,че целта е съвсем друга ,а именно че може да бъде използвана за военни цели срещу тях,като главното им притеснение е да не бъде натоварена с ядрени оръжия.В отговор на това създават Буран.

    Коментиран от #22

  • 22 ГосТ

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Аз лично не знаех хронологията,но предходния коментар на твоя е много точен и изчерпателен. С това мисля, че трябва да се сложи точка.

    Коментиран от #24

  • 23 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "222":

    Точно така е както си го написал спор няма НО в космическата технология няма кой знае какъв избор за нещо различно също както и със самолетите колко по различни да се създадът
  • 24 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    Абсолютно.Буран е създаден в отговор на американската сивалка.Всякакви други твърдения са неверни.
  • 25 ссдд

    2 4 Отговор
    Естествено ,че совалката е измислена от американците и следователно по-късно е копирана 1 към 1 от СССР, от притеснения за нейното истинско използване и цели.Цветовете и формата дори са идентични.Идеята за самата совалка идва на САЩ от проекта Силбървогел на немците.Tака се създава совалката Колумбия и първата мисия STS-1.Русофилите тук или сте прекалено неинформирани или просто нарочно разпространявате неверни лъжи.