Last news in Fakti

4 Юни, 2018 18:00 2 751 1

САЩ да не игнорират заплахите за Турция

  • турция-
  • бинали йълдъръм-
  • сащ

Турция търси стопляне на отношенията

САЩ нямат право да игнорират заплахите за Турция. Това заяви турският премиер Бинали Йълдъръм, цитиран от „Хюриет“.

Пред представителите на медиите, той изрази надежда за бързото стопляне на отношенията между двете страни.

Той коментира отношението на САЩ към кюрдските сили в Манбидж. Той призова Америка да се откаже от подкрепата си към Отрядите за защита на народа в Сирия.

„Надявам се, че САЩ ще променят отношението си към тези терористи и да ги отстранят от региона. На тяхно място могат да се разположат турско – американски сили за безопасност“, заяви Йълдъръм.

Според него е важно САЩ да уточнят къде се ползва доставеното от тях оръжие в Сирия. Той призова и за връщането на Фетхулах Гюлен. Според Йълдърм след изборите в страната на 24-ти юни ще настъпи нова ера в отношенията между Турция и ЕС.

Той призова за силен турски парламент. Според него е важно да има още международни преговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    1 0 Отговор
    С една дума САЩ ако не си сменят политиката от едностранна на взаимна изгода да се сърди на себе си. Това не е търсене на стопляне на отношенията на всяка цена, а приканване на взаимно изгодни условия за сътрудничество. Турците няма да клекнат както ние клякаме на всеки.
Новини по държави: