831 4

Бойко Борисов разговаря с премиера на Косово

Двамата обсъдиха икономически проекти

Бойко Борисов разговаря с премиера на Косово
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай в Тирана. Двамата правителствени ръководители разговаряха в рамките на срещата по Процеса Акаба по въпросите на Балканите в албанската столица по искане на Харадинай, съобщи Дарик.

Рамуш Харадинай изтъкна лидерската позиция на българския премиер за фокусиране на вниманието на Европа върху страните от Западните Балкани и благодари за усилията на българското председателство за постигане на напредък в интеграцията на държавите от този регион. Харадинай изрази готовността на страната му да помага за продължаване на партньорството за реализацията на балканските проекти.

Бойко Борисов и Рамуш Харадинай обсъдиха транспортните проекти за свързаност на страните на Балканите. Акцент в разговора беше изграждането на Коридор №8, който ще свърже Адриатическо с Черно море.

„Необходима е много работа, ако искаме да развием държавите си и да свържем региона с Европа“, каза още българският премиер. По думите му значението и ползите от реализирането на проектите за свързаността на страните от региона ще допринесат както за подобряване на живота на народите, така и за задълбочаване на добросъседските отношения в тази част на континента. „Това е задължително условия за постигането на добра икономика, стабилност, сигурност и просперитет на Балканите“, посочи още българският министър-председател.

Косово
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мнение
  Отговор
  1 20:06  04.06.18
  Какви ли ла-ай-на ще изяде в Албания Борисов. Всеки се сеща, че е отишъл в Албания, за да се скрие от неудобните въпроси за посещението си в Русия.Борисов е тотален некадърник отвсякъде.
 • Коментар
  Отговор
  2 20:58  04.06.18
  ЕБРЕ КУРОРТЕ🤗
 • Глупак
  Отговор
  3 23:07  04.06.18
  Нали са на нивото на бухалките…… Колко трябва да си умен за да гласуваш за ГЕРБ Толкова ли затъпяхме наистина ???
 • Някой
  Отговор
  4 15:28  05.06.18
  Мн трудна задача му поставили краварите

Напиши коментар:


Публикувай