4 Юни, 2018 20:00 1 204 4

Бойко Борисов разговаря с премиера на Косово

  • бойко борисов-
  • рамуш харадинай-
  • косово

Двамата обсъдиха икономически проекти

Бойко Борисов разговаря с премиера на Косово - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай в Тирана. Двамата правителствени ръководители разговаряха в рамките на срещата по Процеса Акаба по въпросите на Балканите в албанската столица по искане на Харадинай, съобщи Дарик.

Рамуш Харадинай изтъкна лидерската позиция на българския премиер за фокусиране на вниманието на Европа върху страните от Западните Балкани и благодари за усилията на българското председателство за постигане на напредък в интеграцията на държавите от този регион. Харадинай изрази готовността на страната му да помага за продължаване на партньорството за реализацията на балканските проекти.

Бойко Борисов и Рамуш Харадинай обсъдиха транспортните проекти за свързаност на страните на Балканите. Акцент в разговора беше изграждането на Коридор №8, който ще свърже Адриатическо с Черно море.

„Необходима е много работа, ако искаме да развием държавите си и да свържем региона с Европа“, каза още българският премиер. По думите му значението и ползите от реализирането на проектите за свързаността на страните от региона ще допринесат както за подобряване на живота на народите, така и за задълбочаване на добросъседските отношения в тази част на континента. „Това е задължително условия за постигането на добра икономика, стабилност, сигурност и просперитет на Балканите“, посочи още българският министър-председател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнение

    18 3 Отговор
    Какви ли ла-ай-на ще изяде в Албания Борисов. Всеки се сеща, че е отишъл в Албания, за да се скрие от неудобните въпроси за посещението си в Русия.Борисов е тотален некадърник отвсякъде.
  • 2 Коментар

    7 0 Отговор
    ЕБРЕ КУРОРТЕ🤗
  • 3 Глупак

    9 1 Отговор
    Нали са на нивото на бухалките……
    Колко трябва да си умен за да гласуваш за ГЕРБ
    Толкова ли затъпяхме наистина ???
  • 4 Някой

    0 0 Отговор
    Мн трудна задача му поставили краварите