Last news in Fakti

5 Юни, 2018 17:45 768 1

Рахой се оттегли от лидерския пост в партията си

  • мариано рахой-
  • испания-
  • народна партия-
  • оттегли

Промени в Народната партия

Рахой се оттегли от лидерския пост в партията си - 1
Снимка: БТА/ AP

Бившият вече испански премиер Мариано Рахой обяви, че ще се оттегли като лидер на Народната партия, предадоха испанските медии на фона на турбуленциите в испанското правителство.

"Настъпи моментът да сложа окончателен край на този етап. Народната партия трябва да продължи напред и да пише историята си в служба на испанците под ръководството на друг човек", каза 63-годишният Рахой след среща с партийното ръководството в Мадрид.

"Така е най-добре за мен, най-добре за партията и най-добре за Испания", добави той. Той ще продължи да ръководи партията, докато не бъде организиран конгрес за намирането на негов приемник.

Срещу Мариано Рахой беше внесен вот на недоверие в испанския парламент заради корупционен скандал, свързан с управляващата партия. Новият премиер на страната положи клетва, след като вотът бе успешен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джендъризация

    0 2 Отговор
    Човекът, който хвърли полицията срещу мирно демонстриращи каталунци. Сега ще се опитат да лъжат, че партията се променя....
Новини по държави: