Last news in Fakti

7 Юни, 2018 08:28 4 693 19

САЩ прехвърлиха терористи в Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • терористи-
  • ислямска държава-
  • турция

Терористите са наети от армията на САЩ

САЩ прехвърлиха терористи в Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

САЩ, които дадоха 24 хиляди квадратни километра на Кюрдската работническа партия (ПКК), разделяйки Сирия, отново са прибегнали до услугите на терористичната групировка „Ислямска държава“ (ИД), пише електронното издание на турския консервативен ежедневник „Йени Шафак“. То обяснява, че независимо от заявките на Пентагона, в които се казва, че екстремистката групировка е разгромена през 2017 година, техните формирования в Хасака и Дейр-ез-Зор са излезли на бойното поле отново.

Според данните на вестника, ИД са завладели селището Ал Дидие на линията Хасака – Шадади, както и село Бегуз в провинция Дейр-ез-Зор. Бригадирът в оставка Ихасн Башбозкурт разказа за развитията на бойното поле в ексклузивно интервю пред „Йени Шафак“.

„Да върнат ДАЕШ обратно на сцената е хитър и мръсен ход на САЩ в отговор на решителната позиция на Турция за Кандил и Манбидж. Мисията, която изпълняваше ИД между 2013 и 2017 година, беше да даде претекст за окупация, а сега е да легитимира терористичната карта, която се оформя в окупираните райони“, твърди Башбозкурт, предаде „Фокус“.

Официални лица подсказаха за възможна турска операция в иракския район Кандил, който се смята за основната тилова база на ПКК, обяснява турският вестник. Официални лица подсказаха за възможна турска операция в иракския район Кандил, който се смята за основната тилова база на ПКК, обяснява турският вестник.

„Терористите от ДАЕШ, които се събират от почти всички региони в Сирия, са наети от армията на САЩ и разузнавателните им агенции. Как може изведнъж ИД да се появи и да поеме контрол в райони, контролирани от американски части и ПКК? Това, което видяхме много ясно в сирийския процес е, че терористичните организации са само елемент, използван от САЩ, за да актуализират окупационната карта, предначертана за района“, обяснява бригадирът в оставка.

„Турция преодоля по-голямата част от терористичната линия в Северен Ирак. Логистическата връзка между техния главен щаб в Кандил и Турция е прекъсната. Периодът, който започна с Африн и продължава с Манбидж и Турция, и сирийският се борят да елиминират ПКК. Тези фактори принудиха САЩ да предприемат действия“, смята Башбозкурт. Оръжията, с които бяха снабдени сирийските кюрдски формирования, ще бъдат взети обратно, когато те се изтеглят от града, съгласно условията на „пътната карта“ за Манбидж, договорена между САЩ и Турция, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    85 3 Отговор
    Че нищо ново-те САЩ са от край време терорист № 1...
  • 2 Бесен пес

    69 4 Отговор
    Нещастници , НЕ ви ли писна да съсипвате другите държави бе ...
  • 3 Един ....

    57 2 Отговор
    САЩ обичат да плуват във фекалии !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 El comandante

    45 2 Отговор
    И преди и сега фащ е кочина!!!!!
  • 6 Гост

    50 0 Отговор
    Мисля че идиотите от САЩ не се усещат, че вече са "кукла на конци" в ръцете на еврейте. Те са естинският бич зз целият свят!

    Коментиран от #7

  • 7 толерантен

    38 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Не се усещат и не ги интересува. Докато има 2000 долара заплата, на никой не му дреме, че ги получава благодарение на смъртта на милиони по света и у нас.

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    31 0 Отговор

    До коментар #7 от "толерантен":

    Около 20 % от американците не виждат пари защото са на купони за храна
  • 9 ДряновО клонче

    23 2 Отговор
    Ердо ще ги оправи , нема лабово
  • 10 да се вземе предвид че

    24 4 Отговор
    Той Путя ша ги оправи всичките чалми, бради, кравари и т.н., само да мине световното.
  • 11 Танас

    23 6 Отговор
    Турците да не се правят на ощипани, защото точно през Южна Турция, САЩ и Англия (ЦРУ и MI6) внасяха джихадисти и оръжия в Сирия от Либия.
  • 12 Рубладжийче

    1 20 Отговор
    Хайде хибридни ушанки, турските ви братя ви подадоха топката, ваш ред е да я отиграете!

    Коментиран от #19

  • 13 Василев

    1 20 Отговор
    Селяни, това е фалшива новина,турско производство.
    Агент Джейк Реза. ЦРУ!

    Коментиран от #17

  • 14 ТОЧКАТА

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    Да върнат ДАЕШ обратно на сцената е хитър и мръсен ход на САЩ в отговор на решителната позиция на Турция за Кандил и Манбидж. Мисията, която изпълняваше ИД между 2013 и 2017 година, беше да даде претекст за окупация, а сега е да легитимира терористичната карта, която се оформя в окупираните райони“, твърди Башбозкурт, предаде „Фокус

    „Терористите от ДАЕШ, които се събират от почти всички региони в Сирия, са наети от армията на САЩ и разузнавателните им агенции. Как може изведнъж ИД да се появи и да поеме контрол в райони, контролирани от американски части и ПКК? Това, което видяхме много ясно в сирийския процес е, че терористичните организации са само елемент, използван от САЩ, за да актуализират окупационната карта, предначертана за района“, обяснява бригадирът в оставка......!!!!!!!ЯСНО И ТОЧНО.....
  • 15 Д'мин

    13 0 Отговор
    Бе тука нещо много лабаво присъствие на каубойски гномове! Не могат да се откъснат от темата как Русия щяла да превземе Украйна. Не че Путин го е казал, някакъв бивш натовец ама юруш дребните душици да защитават атлантикогейските ценности!
  • 16 Индианеца

    16 0 Отговор
    Че Фащ разпределят терористи не ни изненадва , обучават ги ,снабдяват ги с интрументи за труд , бе правят всичко полезно за света. А някой ги трепе и конфискува оръдието на труда им, е те това ги вбесява Фащт .
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ахмак

    3 0 Отговор
    Ха добър ден, свате!
  • 19 Inog

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рубладжийче":

    Абе аверче, днеска слабо се представяме - само минуси! Ти кво направи, ходили за чека от Сорос, аз не успях. Дано да има увеличение!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания