879 6

САЩ водят тиха дипломация за Македония

Гърците блокират членството на Македония в ЕС

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Американският помощник-държавен секретар за Европа и Евразия Уес Мичъл заяви, че САЩ продължават да водят "тиха дипломация" в процеса на решаване на македонско-гръцкия спор за името на Македония, предаде агенция МИА.

"Част от нашия екип в момента работи по този въпрос, а САЩ продължават да играят "тиха" роля заедно с ЕС, Германия и останалите, насърчавайки намирането на решение за името, за да видим Македония като членка на НАТО", каза Мичъл в реч, в която представи стратегията на президента Доналд Тръмп за Европа.

Мичъл изтъкна, че САЩ всеки ден изразходват време, енергия и ресурси за проблемите на Западните Балкани. Той посочи, че някои от проблемите в региона, които съществуват от години, не се очаква да се решат в близко бъдеще, но все пак се постига напредък.

По-рано постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчинсън заяви, че алиансът ще направи всичко възможно, за да защити Македония от руско влияние, въпреки че процедурата за приемане на страната в НАТО още не е започнала заради нерешения въпрос за името.

Гърция до този момент блокира опитите на Македония да влезе в ЕС и НАТО заради спор за името. Атина смята, че Скопие ще има териториални претенции към едноименната област в северната част на Гърция.

Република Македония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НКВД
  Отговор
  1 12:02  07.06.18
  Америте не мога да ги разбера, що не хванат да сметнат кой щат ще кордисат на кредиторите а се занимават с Македония!

  Коментиран от #2

 • сарафин
  Отговор
  2 12:09  07.06.18

  До коментар #1 от "НКВД":

  Шефовете на сащ не смятат да плащат на кредиторите, смятат да запалят света и така да изгорят и дълговете си. Пък те са се преместили, по-далеч от ТСВ, в Хонг Конг. Оттам ще гледат пожара, по сателита, докато си пият отлежалото.
 • ТОЧКАТА
  Отговор
  3 12:11  07.06.18
  Публикувано във факти.бг: Мичъл изтъкна, че САЩ всеки ден ИЗРАЗХОДВАТ!!!!!ВРЕ,МЕ,ЕНЕРГИЯ , РЕСУРСИ!!!! енергия и ресурси за проблемите на Западните Балкани. Той посочи, че някои от проблемите в региона, които съществуват от години, не се очаква да се решат в близко бъдеще, но все пак се постига напредък. По-рано постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчинсън заяви, че алиансът ще направи всичко възможно, за да защити Македония от руско влияние, въпреки че процедурата за приемане на страната в НАТО още не е започнала заради нерешения въпрос за името.!!!!!Точноооо....ЕС ДА ПЛАТИ.ТОЧКА.Нали знаете -безплатен обяд няма ,нищо че НЕ сте го поръчали....
 • код
  Отговор
  4 12:12  07.06.18
  Американците водят тиха дипломация за целия балкански полуостров. Русия спи ли, безсилна ли е не знам. Сащ превзеха Черна Гора, сега взимат Македония, отдавна имат Словения, Хърватско, Босна, Косово Мосово Албания, нас, Гърция, Румъния, отново Турция, следва Сърбия, от балканите ще мине техен и западен газ, Русия ще губи огромни пари, а Путин стой и гледа, безмощен в всеки случай. АЕЦ Белене и Турски поток ли е отговорът му?? Слаб, двойка.
 • onq s konq
  Отговор
  5 12:27  07.06.18
  Като видя червени знамена като на снимката и се сещам единствено за 1000%-на девалвация,купони за хляб и категорично затръшнати Европейски врати за българите.
 • Да да
  Отговор
  6 18:36  07.06.18
  Не съм чул САЩ да са нападали Македония! Нито пък нас! Членове сме на НАТО за да се пазим от "миролюбивата" Русия на която все не и достига територия!

Напиши коментар:


Публикувай