1 553 6

Касапинът от Стокхолм ще лежи доживот

Нападателят с камион Рахмат Акилов беше осъден на доживотен затвор 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Поддръжникът на групировката "Ислямска държава" (ИД) Рахмат Акилов беше осъден на доживотен затвор за нападението с камион в Стокхолм, при което миналата година загинаха петима души, съобщи Reuters.

"Съдът намира, че обвиняемият виновно е извършил терористичен акт, като е извършил пет убийства и е създал заплаха за обществеността", заяви Стокхолмският окръжен съд.

В показанията си по време на делото 40-годишният етнически узбек, кандидат за убежище, каза, че е искал да накаже Швеция за присъединяването й към коалицията срещу ИД.

През януари му бяха повдигнати обвинения в убийства и опити за убийства от терористични подбуди.

На 7 април 2017 г. той открадна камион за бира и прегази хора на оживена пешеходна улица, отнемайки живота на трима шведи - 11-годишно момиче, един британец и една белгийка. Ранени бяха 14 души.

ИД така и не пое отговорност за този атентат.

Швеция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 12345
  Отговор
  1 15:16  07.06.18
  Остро критикувам решението на съда и призовавам към сдържаност и повторно и по задълбочен анализ на всички доказателства по случая.Трябва да се спазват всички човешки права .Той господин емигранта е възможно да е бил под силен емоционален срив и всъщност не е могъл да размишлява докакво ще доведат неговите действия.Примери колкото искате в БГ.
 • Свръхаз
  Отговор
  2 15:22  07.06.18
  Бъзикаш се, нали?
 • Шляхтиц
  Отговор
  3 15:40  07.06.18
  Никога няма да разбера демокрацията. Сега този убиец ще бъде хранене и обслужван жизнено неизвестно колко години от добрите и порядъчни хора, чиито близки и роднини са били убити от този изрод.
 • един
  Отговор
  4 16:21  07.06.18
  Те и жертвите му ще лежат, само че в гроба, а този - в почти луксозна килия, ще бъде добре хранен и отглеждан, готов за нови подвизи. И както обичат да освобождават предсрочно, Господ да ни е на помощ. Едва ли ще попадне на хора и ще стане човек. Вероятността е малка. Това, което Европа си направи с тези съмнителни мигранти, и дявола не може да направи. Елате, милички, ние ще ви дадем подслон. Само че арабинът не знае какво е благодарност. И той като циганите - гледа те и капа ти крои. Особено ако многократно са промивали и без това промития му акъл.
 • Гост
  Отговор
  5 16:40  07.06.18
  Мястото му е в Черната подводница
 • Сталин е бил прав
  Отговор
  6 17:22  07.06.18
  Разстрел...само разстрел..

Напиши коментар:


Публикувай