8 Юни, 2018 12:00 2 896 11

Тръмп готви нов удар за Канада и ЕС

  • канада-
  • доналд тръмп-
  • ес

Той иска сваляне на търговските бариери за САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Канада и ЕС в създаването на търговски бариери, съобщи ТАСС.

Той обяви, че е готов да наложи допълнителни мита, ако Европа и Канада не отменят тези за САЩ. През миналата седмица Тръмп обяви повишаване на митата за внос на алуминий и стомана.

„Защо ЕС и Канада не информират света за това, че в продължение на години са използвали мащабни търговски мита и неприлични търговски бариери срещу САЩ? Това беше абсолютно нечестно спрямо нашите фермери, работници и компании. Отменете своите мита и бариери или ще получите нов ответен отговор“, написа Тръмп в Twitter.

В момента се провежда среща на Г-7. Френският президент Еманюел Макрон вече призова за търсенето на икономически алтернативи на сътрудничеството със САЩ. Франция и Германия са едни от най-големите противници на новите мита.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    11 1 Отговор
    А, познайте от първия път, кой ще спечели!:)
  • 2 georgi

    4 23 Отговор
    САЩ са господарите на Света

    Коментиран от #3

  • 3 Schmidt

    27 3 Отговор

    До коментар #2 от "georgi":

    Тоя рижия ме съмнява да си изкара мандата... :)))
  • 4 georgi

    5 2 Отговор
    Психиатрите са Господарите на света.
  • 5 патриотъ

    10 3 Отговор
    Скоро целия свят ще се опълчи срещу американските империалисти и ще ги унищожи!
  • 6 А стига бе

    7 1 Отговор
    Тоя все повече вбива клин между САЩ и лакеите им. Май наистина ще е последният президент на САЩ-поне в този си вид,в който е до сега.
  • 7 ГосТ

    9 1 Отговор
    Германия,Франция, Канада. ...и ми говорите как фащ щели да спечелят. ...това са само част от списъка. Интересно ми е към Япония вкарал ли е мита...
    Май верно руснаците имат пръст в изборите в изборите😂😂😂
  • 8 Путин

    5 1 Отговор
    Е работи момчето,квото съм му казал.
  • 9 Кибик

    5 1 Отговор
    Този полуидиот ще скара САЩ с традиционните им приятели и партньори, Путин сигурно с усмивка отваря бутилка шампанско, замезва с хайвер в компанията на оная от Фейса и праща поздравителни телеграми до Китай.
  • 10 Да да

    0 6 Отговор
    Тръмп е гений! С един елементарен ход накара страните от НАТО да отделят повече пари за отбрана! С един ход постави Ким-чо на масата за преговори! С един ход направи Иран да се тресе! Няма празно действие! Скоро ЕС ще се усети и ще блокират Иран и Русия! Само на изкукалата Шмеркел и трябва време! После Вова ще реве много!

    Коментиран от #11

  • 11 ГосТ

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да да":

    Тръмпи е в безизходица. Не е виновен само той. Абсолютно никой не иска американски боклуци. К'ва политика, к'ви 5 лв. К'во американско да си купя ? Керливите им епъли служат само за социалните мрежи. Софтуер вече се прави от корпорацията,която прави и съответната машина. В науката и медицината изостават също. Siemens и Аgilent мачкат, французите също имат апарати за наука и медицина. Хмммм тръгнал е на гол тумбак,чифте пищови. ЕС може да го размаже. Дано има силна воля. Просто се преориентират към Китай и Русия и така.Канада и Япония са много толерантни с сащ,но не са им васали в никъв случай.