Last news in Fakti

8 Юни, 2018 17:20 1 392 6

Справедливост за европейските субсидии

  • гюнтер йотингер-
  • субсидии-
  • ес

Йотингер с предложение за реформи

Обвързването на европейските субсидии със спазването на върховенството на закона е справедливо предложение, заяви еврокомисарят по бюджета Гюнтер Йотингер преди срещата на високо равнище за следващата многогодишна финансова рамка, съобщи БНР.

На въпрос на „Хоризонт” дали ще се постигне консенсус по този въпрос, Йотингер отговори:

"Мисля, че това е балансирано предложение и ние имаме много ясни аргументи в негова подкрепа. Ще дадем най-доброто от себе си, за да получим "да" от Съвета и от Европарламента".

Европейската комисия ще настоява страните-членки, които ще бъдат финансово засегнати заради напускането на Великобритания, да бъдат подпомогнати от следващия седемгодишен бюджет на ЕС, обяви Гюнтер Йотингер по време на конференцията.

„Ще изпробваме специален инструмент, една програма в помощ на регионите или страните от ЕС, които в голяма степен са засегнати от процеса на Брекзит. Това ще бъде специален пакет, възлизащ на няколко милиарда евро, за преодоляване на асиметричния шок от излизането на Великобритания, специално насочен за стабилизиране на икономическото положение на конкретни страни или регион“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 3 Отговор
    Не разбирам за какви субсидии говори тоя,след като РУСОФИЛИТЕ КАЗАХА,ЧЕ ОТ ДОГОДИНА СУБСИДИИТЕ СЕ ПРЕКРАТЯВАТ!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 факт

    2 0 Отговор
    айде изгорехме
  • 4 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "летлписец":

    Не е проблема кой е усвоител и кой-не,защото всички сме българи.Въпросът е ЗАЩО РУСОФИЛИТЕ ИЗЛЪГАХА ЗА ЕМРОФОНДОВЕТЕ И КАК ДА ИМ ВЯРВАМ ОТ СЕГА НАТАТЪК ЗА КАКВОТО И ДА Е!А лично мене от всичките фондове ме интересуват само плащанията на декар зем. земя и го усещам повече от добре по рентата си.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Смях в залата!