11 Юни, 2018 11:02 1 441 1

Тръмп усеща вълнение във въздуха

  • сингапур-
  • сащ-
  • северна корея-
  • доналд тръмп-
  • вълнение-
  • ким чен-ун

Предстои историческа среща

Тръмп усеща вълнение във въздуха - 1
Снимка: БТА/ AP

Страхотно е да бъда в Сингапур, вълнение във въздуха! Това написа американският президент Доналд Тръмп от профила си в Туитър, след като пристигна в Сингапур за срещата си с Ким Чен-ун.

Мерките за сигурност за дългоочакваната среща са драконовски. Очаква се утре двамата лидери да обсъдят възможностите за постигане на устойчив мир на Корейския полуостров и отказване от ядрените оръжия.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е поканил американския президент Доналд Тръмп да посети през юли Пхенян за втора среща на високо равнище на двете страни. Това съобщава южнокорейският вестник „Чунан илбо“, позовавайки се на добре осведомен източник, предаде ТАСС.

Самият Тръмп намекна наскоро, че срещата между двамата в Сингапур няма да е единствената по рода си. Вашингтон иска от Пхенян да се откаже от ядрения си арсенал след серията ракетни и ядрени изпитания, които повишиха до червено напрежението на Корейския полуостров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    6 0 Отговор
    Сигурно се поти като тинейджърка на първа среща