11 Юни, 2018 15:42 3 125 2

САЩ заловиха дезертьор след 35 години бягство

  • сащ-
  • дезертьор-
  • ввс

Уилям Хюз е служил във ВВС на САЩ

Мъж, който е дезертирал от военновъздушните сили на САЩ през 1983 г. е бил арестуван в американския щат Калифорния, съобщи Fox News.

Задържаният е Уилям Хауърд Хюз, който е имал достъп до строго секретна информация. За последнo той е бил видян да тегли $ 28 500 от банковата си сметка на 19 различни места в Ню Мексико.

Задържаният се представял с името Бари О Брайън. Той разкрил самоличността си след продължителни разпити в полицията.

Хюз е заявил, че е бил депресиран от службата си във военновъздушните сили и си е променил самоличността, след като избягал армията. В момента той е задържан във военновъздушната база „Травис“ в Калифорния.

Той току що се е бил завърнал от Холандия. Там е работил с офицери от НАТО. Заради достъпа си до класифицирана информация, Хюз е бил един от най-издирваните хора от ВВС. В момента действията му в периода след бягството се проучват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 леле

    7 2 Отговор
    Цък цък затова американските ВВС изостават от руските, откриха проблема !
  • 2 Stefan

    2 0 Отговор
    Странна статия - дезертьор, пък до последно работил с офицери от НАТО???