826 2

Македония е близо до споразумение с Гърция

Зоран Заев на ключови преговори с Алексис Ципрас

Росен Стойчев

Македония е близо до споразумение с Гърция за промяната на името си. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от „Катимерини“.

Очаква се днес Заев да проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас по темата. Двамата ще обсъдят постигнатия до момента напредък.

„Ние сме във финалните минути за сближаване на нашите позиции. Когато това се случи, ние заедно ще обявим добрата новина на гражданите на нашите държави. Това е важно и за двете страни“, заяви Заев.

Гърция настоява за промяна на името на Македония, за да позволи членството на страната в международни организации. Преговорите продължават през последните няколко месеца.

Заев разговаря с Ципрас по въпроса на няколко пъти. Това е ключова тема за членството на Македония в НАТО и ЕС. Очакват се финални преговори по въпроса.

Република Македония


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бах
  Отговор
  1 01:18  12.06.18
  Да я кръстят ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ. Това си е истина. Ние нищо не губим.
 • niki
  Отговор
  2 09:37  12.06.18
  Лоша новина за Турция, дали все още е съюзник на Русия, дали, както си подозирам, отново е до страната на САЩ. Още по лоша новина за нея, е че следва споразумение с Албания. Всичко което става, става за газопроводниците които ще идват от източно Средноземно море...

Напиши коментар:


Публикувай