12 Юни, 2018 15:02 2 155 14

Тръмп: Северна Корея може да влезе в нов златен век

  • доналд тръмп-
  • сингапур-
  • ким чен-ун

Президентът на САЩ призна, че на срещата с Ким Чен-ун е постигнато повече от очакваното

Тръмп: Северна Корея може да влезе в нов златен век - 1
Снимка: БТА/AP

Срещата на върха между САЩ и Северна Корея беше честна, пряма и продуктивна. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в изявление след своята среща с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, съобщи Fox News.

Той заяви, че властите в Северна Корея са готови да се откажат от ядрените си оръжия. В замяна на това САЩ ще прекратят военните учения в Южна Корея.

„Северна Корея може да бъде невероятно място. Ние имахме интензивна среща, но на този етап санкциите ще останат. Благодаря на Ким Чен-ун за смелата стъпка която направи за народа си. Благодаря на властите в Южна Корея, Китай и Япония, които помогнаха тази среща да се случи. Ние доказахме, че враговете могат да станат приятели. Ние подписахме споразумение, след което Ким ми каза, че е съгласен да унищожи голям полигон за тестове на ракети.

Мисля, че той има невероятната възможност да бъде запомнен като лидер, който е започнал нова златна ера за своя народ. Пред Северна корея няма ограничения, ако се откаже от ядрената си програма“, заяви Тръмп.

Тръмп заяви, че дълго е бил обсъждан въпросът около човешките права в Северна Корея, като Ким се е съгласил на някои промени. Президентът на САЩ определи Ким Че-ун като умен и много по-различен лидер.

Той заяви, че би посветил Северна Корея в подходящото време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    17 4 Отговор
    ЗАЩО ВСИЧКО СЕ ВЪРТИ ОКОЛО ТОВА, СЕВЕРНА КОРЕЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ ЯДРЕНИТЕ СИ ОРЪЖИЯ ??? Защо САЩ не се откажат от тях ??? Това си е живо заробване на СЕВЕРНА КОРЕЯ !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    7 14 Отговор
    Нормално е като се отърват от русия да тръгнат напред в развитието на страната си.

    Коментиран от #6, #14

  • 4 НАТО Миро творец

    2 10 Отговор
    Ето как в цивилизования свят няма малки и големи. Мирът и просперитетът са за всеки отделен равноправен човек.

    Поздравления за смелата и директна политика на Президента Тръмп.
    Браво на Председателя Чен-Ун, готов да осигури мирно и богато бъдеще на изтерзания си от комунистическата изродщина народ.

    Ето, че и в Азия има отговорни лидери. Лидери загрижени за просперитета на народа си. Корея ще се превърне в модел за други идиоти с ядрено оръжие, фантазиращи войни и оръжия 24/7.
  • 5 Кики

    4 2 Отговор
    С.Корея ще се разоражи ядрено, а в замяна ние ще спрем ученията. Това "Факти. бг" ли си го измислиха или преводача на Ким е пропуснал да преведе?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГосТ

    7 4 Отговор
    Хахаха тоя са ше ги ухажва да им продава боклуците си и ще направи всичко възможно да попречи на добри взаимоотношения между двете Кореи,а защо не и обединение.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Фраза

    3 3 Отговор
    Дрън дрън че пляс
    Този смешник от фащ сънува
    Как така ще се разоражи Ким
    Срещу спрени учения
    Всичко е мъгливо
    Хората ще знаят само толкова
    колкото решено от агресорите
  • 11 пРосия

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Расулюлах":

    Южна Корея заробена ли е ?
    Виж се колко си тъп бе, за Северна Корея говори и за заробване.
    А те в момента са си точно роби
  • 12 Хасан

    2 0 Отговор
    Сега ще ги залеят с лъскави и бляскави «стъклени топчета»..шоколадчета,кексчета,дънки,айфончета,макдоналдсчета....ще има хиперинфлация...след това западните фирми ще вземат на безценица каквото имат ..мини,руди,предприятия.....населението ще обвърже с кредити и лихви....и ще станат като нас
  • 13 Хасан

    1 0 Отговор
    Били сме точно така преди 30 г....
  • 14 Гостът

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Колкото тръгнаха напред и украинците.Палячо.