Last news in Fakti

13 Юни, 2018 14:39 4 261 32

САЩ удрят европейските коли

  • сащ-
  • коли-
  • ес

Очакват се нови мита за вноса на коли

САЩ може да засилят търговския спор с ЕС и да наложат мита върху вноса на автомобили. Това заяви европейският комисар по търговията Сесилия Малмстрьом, цитирана от SVT.

Властите в САЩ вече повишиха митата за вноса на стомана и алуминий. Очаква се ЕС да обяви ответни действия през следващата седмица.

„Има вероятност администрацията на Доналд Тръмп да наложи нови мита върху вноса на автомобили. Това ще е изключително сериозно. Много работни места ще бъдат засегнати“. Това обаче така или иначе ще стане. Тръмп е обсебен от колите и автомобилните части. Той вярва, че там има дълбока несправедливост. Ние ще изпълним нашите решения“, заяви Малмстрьом.

През последните седмици от ЕС се опитват да намерят решение на въпроса, но без резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патил

    25 7 Отговор
    Говедата като искат - да си карат таралясниците. Никой нормален няма да си купи форд, па ако ще - да е подарък.
  • 2 ТАСС

    30 5 Отговор
    Как готино си го слагат един на друг !
    А са от една рода !!!!!!!!
  • 3 патил

    9 6 Отговор
    Говедата като искат - да си карат таралясниците. Никой нормален няма да си купи форд, па ако ще - да е подарък.

    Коментиран от #8

  • 4 Умен

    13 10 Отговор
    Логичен ход. Американските мита са 3%, а европейските - 10%.

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 Процентаджия

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    Алогичен ход. Европейските коли са 57% повече коли от американските.
  • 6 ГосТ

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    Кой в Европа иска да кара американска кола?
    Много американци обаче, искат да карат европейски коли. И японски коли. Само изключително умните (рядкост ) европейци и японци харесват американските камиони за тор
  • 7 Бай хой

    14 4 Отговор

    До коментар #4 от "Умен":

    Глъмене как ще сравняваш европейските автомобили с хамериканските таралясници.
    Японците като видели производството в Детеойт казали - американски автомобииил хахахихо.
  • 8 гост

    7 28 Отговор

    До коментар #3 от "патил":

    Американските коли са едни от най-елитните и хубави автомобили в световен мащаб.Естествено обикновенния ватник неможе да си позволи нещо подобно и затова се примирява с обикновен руски таралясник като Лада.

    Коментиран от #11, #31

  • 9 русия е джудже

    5 17 Отговор
    Руските технологични джуджета ,да не се притесняват за тези мита ,защото русия неможе и незнае как да произвежда автомобили.
  • 10 Ridik

    11 8 Отговор
    Отидете в Сащ и Канада и вижте колко хора карат коли от Европа. Има, но не са от значение като количество. Американците до Втората световна война са си били на 85 % самодостатъчни. Изолационализма е характерен за държави, отделени от океани и морета от другите. /Пример САЩ, Англия, Австралия/. САЩ бавно се изолират отново. Колкото до американските коли, те са правени за Америка, така както италианците си правят коли за кривите и тесни като макарон улици в Италия. Винаги ще се намерят ексцентрици в Европа да ходят на работа с камион от САЩ. Това обаче не носи финансови щети. Американците са си осигурили разнообразието с коли от Корея , Япония и Китай. Европейските са за цвят.

    Коментиран от #15, #18

  • 11 Бай хой

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Да ве и най елитен е додж. Без конкуренция на световните пазари.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 gost1

    4 14 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Не очаквам един неграмотен русофил като теб да признае каквото и да било.САЩ са безспорно един от лидерите в автомобилната индустрия,а в някои отношения дори нямат и конкуренция.Има една приказка и тя гласи ,че ако искаш да си цар на улицата ,трябва да си вземеш американска кола.Айде дай ни сега за пример ,някой руски таралясник ,който се е доказал и няма аналог по света ? Няма нали ? Сещам се само за новата Лада ,дето путин не успя да запали на представянето й хахаха

    Коментиран от #17

  • 13 русия е джудже

    5 15 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    Клошар ,американците когато са правели автомобили с климатик,ел стъкла и автоматични скоростни кутии ,в руската кочина още са се предвижвали с каруци.Не случайно СССР копира много от дизайните си именно от запада.Но това е минало ,защото рашка след падането на СССР ,стана технологично джудже и няма никаква идея как се правят автомобили или каквото и да било.

    Коментиран от #14

  • 14 ПИШКАТА ТИЙ ДЖУДЖЕ

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "русия е джудже":

    АКО БАЙ ХИТЛЕР БЕ МИНАЛ ТАМ В ГОВЕДАРИЯ НА РАЗХОДКА С ТАНКОВЕТЕ СИ И БЕ УТРЕПАЛ 20 МЛН ДУШИ А НЕ НЯКОЛКО ХИЛ. СЯ КАРУЦИТЕ ЩАХА ДА СА МАДЕ ИН ЮСА.....

    Коментиран от #16

  • 15 ГосТ

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ridik":

    Ти карал ли си на италиански аутобан ?
    Американците мечтаят за Ferrari ; )
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай хой

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "gost1":

    И къде в статията или в коментарите ми прочете за руски автомобил? Сериозно посети психиатър и следвай лечението.
    Иьо другия молоумник, статията визира американските и ВСИЧКИ евеопейски автомобили. Не само руските.

    Да ви открвхна малко автомобили в Европа се произвеждат не само в Русия. Та goste и ти жужо с малкото достойнство автомобили се произвеждат и в други европейски страни освен в Русия. И то много по рано от в говедарника.

    Коментиран от #19

  • 18 ГосТ

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ridik":

    Аааабе,не съм ходил в хамерика, но се опитваш да ми кажеш, че Mercedes, BMW, WV и Ferrari не са търсени ? Ай стига ве. В Япония е пълно с мерджани,баварци и рена. Пежо и ситроен, също се среща. Обаче американски коптори няма много много.

    Коментиран от #20

  • 19 русия е джудже

    2 13 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Руската кочина е една бананова република,икономическо и технологично джудже,с разпадащи се градове и мизерстващ народ.Това е държава от 3-тия свят ,която е велика само в главите на българските русофили,които са национални предатели.Русия е една Нигерия ,но със сняг.Сега по-ясна ли ти стана картинката ,мужик ?

    Коментиран от #21

  • 20 venividivici

    3 12 Отговор

    До коментар #18 от "ГосТ":

    Американските автомобили са големи ,луксозни и скъпи за поддръжка.BMW,Мерцедес и Ауди правят всякакъв тип двигатели ,докато американските са предимно големи и разходите по тях са солени.Естествено ,че в останалият свят хората предпочитат икономията пред големия разход на гориво и скъпа поддръжка.Предполагам ,вече разбираш от къде идва разликата ,поне до колкото е възможно за един русофил.

    Коментиран от #22

  • 21 ГосТ

    11 6 Отговор

    До коментар #19 от "русия е джудже":

    В детройт само наркомани , проститутки и умиращи от глад има. Огромни квартали са пусти. Така ще стане и със силициевата долина съвсем скоро, като си тръгнат индийците хахахаха

    Коментиран от #23

  • 22 ГосТ

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "venividivici":

    Мммм не,не мога да те разбера. Какво искаш да кажеш? американските автомобили са като каруците,направени са за пренасяне на тор. Изключително груби и неефективни двигатели,с изключение може би на няколко, които със сигурност са дело на европейски инженери

    Коментиран от #24

  • 23 venividivici

    4 9 Отговор

    До коментар #21 от "ГосТ":

    Понеже си се хванал за Детройт ,въпреки ,че е един от най-бедните градове в САЩ ,има по-добра икономика от Москва ,да не говорим че е и по-красив град.Смятай руснаците в каква мизерия живеят.

    Коментиран от #27

  • 24 venividivici

    2 9 Отговор

    До коментар #22 от "ГосТ":

    Колкото до автомобилите ,не очаквам да разбереш за какво иде реч.С две думи ,не всеки може да си позволи американски автомобил.А преди да се смееш на американците ,че са най-развитата нация ,първо погледни в руската паничка и виж ,че индекса им на развития е по-слаб от държави като Бахрейн ,Бруней,Малта,Кипър и още и още..

    Коментиран от #25

  • 25 ГосТ

    12 1 Отговор

    До коментар #24 от "venividivici":

    Не виждам особена разлика между русия и сащ. Недодялани автомобили, няколко големи градове и останалото села в пустошта,много богати и много бедни. Като цяло, руснаците, поне са по интелигентни и разчитат на техен потенциал за направата на единственото нещо, което и двете страни произвеждат-оръжие. От мои познати,които са живели в щатите и са избягали с 200 към Европа, знам че Сан Франциско е наистина хубав град.Но Петербург, със сигурност е по красив и с повече история. Много се радвам, че емиграцията към сащ наистина намалява драстично . Много ще го закъсат. Русия ще продължи в същия темп,просто защото разчита на свои ресурси. Харесвам ги повече, защото не са толкова арогантни и имат история. Освен това, са в Европа.

    Коментиран от #26

  • 26 venividivici

    1 10 Отговор

    До коментар #25 от "ГосТ":

    Все пак можело да води спор с тебе.Казваш ,че руснаците били по-умни,очевидно ,защото на теб така ти се струва или иска.Затова ти дадох индекс за способността на развитието на дадена нация.САЩ са на 10-то място по-този показател ,а Русия е над 50-то ,като руснаците са в дъното.Ти може да не виждаш разлика между САЩ и Русия ,но тя е огромна ,а именно ,че Америка е най-развитата и богата страна с едни от най-красивите и поддържани градове в света.При Русия ситуацията е точно обратното.Желанието за имиграция към САЩ никак не е спаднала ,като САЩ е най-посещаваната държава от туристи,десетки милиони по света искат да живеят в САЩ.Над 15 милиона на година играят за лотария зелена карта,над 80 милиона ходят на ексурзия до там ,да не говорим ,на колко им отказват визи,колко ходят на бригади и така нататък..На година почти един милион руснаци също играят за лотария зелена карта.

    Коментиран от #28

  • 27 ДЕТРОЙТ ПО КРАСИВ ОТ МОСКВА

    9 2 Отговор

    До коментар #23 от "venividivici":

    ?,;????? РИМСКАТА ФРАЗА ДЕТ ТИ Е НА НИКА ЯВНО НЕ ЗНАЕШ КВО ЗНАЧИ А АКО ЗНАЕШ ЗНАЧИ СИ ЛЪЖЕЦ ЩОТ НЕ СИ ХОДИЛ НИ В ДЕТРОЙТ КАМО ЛИ В МОСКВА. САМО В МОСКВА ЕДНА ЯБЪЛКА Е 25 ЛЕВА НАШИ ПАРИ А В ДЕТРОЙТ Е ПЕТ КИНТА ТВА Е ТАКА ЩОТ ПЛАТЕЖЕСПОСОБНОСТТА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИТЕ АМА НЯМА ПОЙЧЕ ДА ТА УЧА ЧЕ ЧЕ ТОКА МИЙ ПО ЦЕНЕН.....
  • 28 ГосТ

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "venividivici":

    сащ излизат на сцената след втората световна с откраднатите немски технологии,инженери и учени. в манхатънския проект е пълно с германци. Студената война (надпреварата в космоса ) се води основно от двама мъже -фон Браун и Каральов. Единя е руснак , ама другия не е американец. Така и не разбрахте,че за наше щастие, Европа не влага в оръжие. Франция и Англия в момента малко повече. А пък видите ли, еърбъс по абсолютно нищо не отстъпва на боинг и ан. Всъщност е по-добър,от пилот го знам. тръмпи е луднал,защото Европа прави точно това, което трябваше да направи отдавна -прибира си хората и създава центрове за върхови постижения -адронния колайдер,Макс Планк,Пастьор. Китай прави абсолютно същото.

    Коментиран от #29, #30

  • 29 п.п.

    1 4 Отговор

    До коментар #28 от "ГосТ":

    И още нещо, едните изстрелват куче,другите маймуна, а пък французите котка ;). Също така и спътник, веднага след американците. Европа, не разполага с толкова ресурси и затова не е толкова пищна в космоса, но показа как с не много пари и голяма прецизност, могат да се получат данни от комета.и между другото, с интерес следя какво ще стане с япоската сонда,която искат да приземят на астероид.
  • 30 venividivici

    4 13 Отговор

    До коментар #28 от "ГосТ":

    Стига вади неща от преди 60-70 години.Говорим за днешно време ,а именно ,че САЩ нямат конкуренция по нито една тема от страна на русия.СССР беше сила ,но в никакъв случай не причислявайте успехите им към русия.Руснаците са в тотален колапс ,като нито участват в технологичното развитие на света ,нито допринасят с нещо ,нито участват вече в космическото съперничество ,което се води най-много от САЩ и след това Китай и.т.н..Руснаците нямат никакви претенции на тази тема ,само вие русофилите го правите на въпрос и ви се иска да нарпавите от нищо нещо.
  • 31 Бай Благой

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    И един мармот завива шоколада...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.