1 648 4

Косовски министър декларира €600 милиона

Богаташ, който има недвижими имоти за милиони

Косовски министър декларира €600 милиона
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Косовският вицепремиер и министър на външните работи Беджет Пацоли продължава да бъде най-богатият политик в Косово, с декларираните си имоти и парични средства на стойност над 600 милиона евро.

В декларацията, предоставена за попълване от Антикорупционната комисия на Косово, Пацоли е декларирал, че притежава недвижими имоти на стойност стотици милиони долари и евро, от които по-голямата част се намира в чужбина, предаде Актуално.

От десетилетия Пацоли е известен като един от най-успешните бизнесмени от Косово. Той дължи богатството си в качеството си на изпълнител на строителните работи, главно в Русия, по време на първия руски президент Борис Елцин, с когото, според медиите, е бил близък приятел. Сегашният ръководител на косовската дипломация декларира недвижими имоти на стойност 200 милиона евро и капитал от над 400 милиона в европейски компании или в такива, в които е съсобственик.

Пацоли притежава и милиони евро в различни банки. На свои сметки в няколко сметки - и в Косово , и в чужбина – той има над 6 млн. евро и около 355 000 долара. Като годишен доход Пацоли декларира дивиденти в размер на 5,3 милиона.

Косово


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Расулюлах
  Отговор
  1 17:02  14.06.18
  Требва да са види с тиквата и да му каже ка са прават 10 милиарда евраци а народа да яде пласмасата у магазините и да са радва на тука нема там пак нема
 • goni
  Отговор
  2 17:19  14.06.18
  Брей! Не е като нашия дето декларира 23 хил. лева на сметка!:) Амо, то затова албанците са добре!:) Щото управниците им не стига че са честни, ами и богати!:)
 • 3 19:03  14.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ИСТИНСКИ КОМУНИСТ Е БИЛ
  Отговор
  4 19:45  14.06.18
  А декларирал ли е какъв комунист е бил до мозъка на костите си ?

Напиши коментар:


Публикувай