15 Юни, 2018 00:01 2 115 2

Срещата "Тръмп-Ким" и отзвукът от нея в Република Китай

  • тайван-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • среща на върха-
  • ядрено оръжие

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен приветства приключилата среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която по нейни думи ще спомогне за намаляването на напрежението в Североизточна Азия и Корейския полуостров.

„Президент Цай оцени високо срещата на върха „Тръмп-Ким“, доколкото двете страни са склонни да загърбят враждебността от миналото и да облекчат напрежението в Североизточна Азия и Корейския полуостров посредством диалог, демонстриращ двустранната решителност и усилия в тази посока“, заяви Джони Лин – говорител на управляващата партия на Тайван.

По време на официална среща президентът на страната също направи своето изявление относно стратегическото въздействие на срещата на върха. Тя подчерта, че решаването на конфликтите винаги трябва да става по мирен и цивилизован начин чрез диалог и без нарушаване на мира и сигурността в международната общност.

„Съветът за национална сигурност, Министерство на външните работи и други тайвански агенции ще следят отблизо ситуацията на Корейския полуостров и ще поддържат тесни контакти със съседните страни, за да защитят интересите на Тайван“, каза още Цай.

Очакваната с нетърпение среща „Тръмп-Ким“, която продължи 5 часа в Сингапур, доведе до обещание от страна на американския президент за гарантиране сигурността на Северна Корея, а на свой ред Ким Чен-ун се ангажира с ядреното разоръжаване на Корейския полуостров.

Провеждането на тази среща и отзвукът от нея са от особено важно значение не само за региона, но и за цялата международна общност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az#ЛибераленКрах

    6 0 Отговор
    Г-це автор, не е Република Китай, а Китайска Народна Република!!! КНР, най-силната икономика днес в света е народна република, управлявана от Китайската комунистическа партия!!!

    Очевидно е желанието да премълчите този факт, уви номерът ви не мина....

    Коментиран от #2

  • 2 Грамотността е важна

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "az#ЛибераленКрах":

    Неграмотник,
    Република Китай и Китайска народна република са две различни държави, независимо че КНР е призната от мнозинството страни в света, а Република Китай, т.е. Тайван - само от около 24.

    Вземи, прочети нещо, пък после и напиши разумен коментар! Един друг неграмотник като тебе днес сутринта ми твърдеше, че Мароко си вкарали автогол, ама всъщност играли с Уругвай, не с Иран. И няма как да убедиш неграмотника да ти повярва без шамари...