1 111 5

Чешкият президент се подигра на журналисти

Съжалявам, че ви изкарвам тъпанари, наистина не го заслужавате

Чешкият президент се подигра на журналисти
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Чешкият президент Милош Земан, който редовно се държи предизвикателно и враждебно към журналистите, днес им се подигра на странна пресконференция, на която изгори чифт долни гащи.

73-годишният държавен глава, чието здравословно състояние е повод за безпокойства, беше обявил, че ще направи изявление пред журналисти, без да отговаря на въпроси. Това породи множество догадки в медиите, включително, че може да подаде оставка.

"Извинявам се на журналистите, чиято интелигентност изпробвах, както винаги - напразно", заяви Земан, заобиколен от говорителя и сътрудниците си в градините на Пражкия замък, който е седалище на президентството от 1918 година.

Пред събралите се изумени журналисти Земан запали под надзора на двама пожарникари голям чифт червени долни гащи, като заяви, че "времето на долното бельо в политиката свърши". Има се предвид акцията на група зевзеци, които през септември 2015 г. се дегизираха като коминочистачи и се качиха на покрива на президентството, където смениха официалния флаг на държавния глава с огромен чифт червени долни гащи.

"Съжалявам, че ви изкарвам тъпанари, наистина не го заслужавате", заяви иронично Земан по адрес на журналистите, преди да се качи в колата си. Този "хепънинг" на проруски и прокитайски настроения президент предизвика лавина от възмутени реакции. "Станахме свидетели на най-мъчително събитие от президентството на страната от новогодишното послание на последния президент комунист Густав Хусак през 1989 г.", заяви телевизионният водещ Индржих Шидло.

Президентът, "който би трябвало да е достоен символ на държавата ни, изгаря долни гащи на официална среща с журналисти. Да се пробудим от този кошмар!", заяви лидерът на дясната партия ТОП 09 Иржи Поспишил. Според официални изявления Земан страда от диабетна невропатия и проблеми със слуха. Той е заклет пушач и любител на бирата и твърдия алкохол, предаде Нова телевизия.

Чехия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 08:09  15.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • скобар
  Отговор
  2 08:23  15.06.18
  Чехите ако си мислят че техния е зле да им дадем Плевньо любовников да се вкдят в чудо!!!
 • Aleksey
  Отговор
  3 08:35  15.06.18
  По-голям мухъл от нашия ватман, съпруга на генерал деси няма
 • ррр
  Отговор
  4 10:34  15.06.18
  Без поУлитикАнствАне: хич, ама хич, не знам как са чешките журналисти и медиите там, даже не съм бил и в Чешко (нито сега, нито пък преди), но ако техният президент дойде сега за да поживее макар и за няколко месеца само в БГ, със сигурност ще си промени мнението за техните журналисти и медии (а, щях да забравя - и тук има хубава чешка бира).
 • Patriot
  Отговор
  5 11:31  15.06.18
  Журналистиката е една много интересна професия,ама не носи пари.Затова се налага да пишеш и говориш това,за което ти платят.Гьобелс много активно се възполваше от масмедиите,защото когато сто пъти кажеш една лъда,на сто и първи път всичко живо ще си мисли че е истина.

Напиши коментар:


Публикувай