15 Юни, 2018 15:00 3 825 10

Израелски генерал: Иран ще ни нападне от Сирия

  • израел-
  • сирия-
  • иран-
  • нападение-
  • генерал-
  • тамир химан

Израелската армия очаква офанзива от Иран

Израелски генерал: Иран ще ни нападне от Сирия - 1
Снимка: БТА/ AP

Изтекъл видеоклип от среща между началника на военното разузнаване на Израел генерал-майор Тамир Химан и няколко чужди министри на сигурността показва Химан, който ги предупреждава, че присъствието на Иран в Сирия не е предназначено да подкрепя борбата на сирийския президент Башар Асар срещу терористи, а цели да заплаши Израел, предава Sputnik, съобщи „Фокус“.

Химан показва на групата от чужди министри карта на предполагаемите бази на Иран в Сирия. Видеото не е от най-високото качество, за да се разбере повече, но то все пак „показва как те се разпростират сред страната“.

Предполага се, че видеото е заснето по време на тайна конференция по държавна сигурност, проведена в Ерусалим от министъра на сигурността на Израел Гилад Ердан.

„Вие най-вероятно си мислите, че те се опитват да помогнат на режима на Асад да се бори срещу екстремистите и терора. Е, подгответе се за изненада: във всичките тези места върху картата, няма никакви битки от половин месец“, е заявил Химан, докато е показвал картата.

Според него Иран се „опитва да увеличи усилията за възможност и способност за изстрелване на ракети от там и за установяване на собствени клетки, които могат да пробият Израел и да ударят селищата в Голанските възвишения“.

По време на конференцията Тамир Химан отбеляза, че победата на Асад във войната в Сирия е широко осигурена. „Няма реална заплаха за Асад, тогава защо иранците стоят там? Ако те искаха да помогнат на режима му, Асад към този момент вече можеше да им каже „благодаря и довиждане““, заяви той. Фактът, че иранците успяха в изстрелването на ракети към Израел, принуждавайки ни да отваряме приюти, създаде в техните очи огромен успех, въпреки че беше пълен провал операционно“, заяви Химан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    32 13 Отговор
    Ако бяхте спазвали стриктно териториите ви определени ви 1948г ....... Ама на гоите трябва да бъдат ограбвани

    Коментиран от #9

  • 2 Бай хой

    24 11 Отговор
    А защо исраел подкрепя идил?
    То борбата с ислямска дъжава включва и война с исраел. Иначе е ликвидиране на симптома а причинителя на заразата да си остане. Това са са, исраел, йордания, сащ и нато.

    Коментиран от #10

  • 3 Баш Майстора

    24 10 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. Цветни революции и ислямска пролет във всички арабски страни, които не се вписват в картинката на Израел и ето, че който сее бури, ще пожъне урагани. Лошото е, че заради техните вражди, накрая доста народ пак ще пострада.
  • 4 любопитен

    16 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: във всичките тези места върху картата, няма никакви битки от половин месец“...
    И това го казват, като основание?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    9 4 Отговор
    яко памрерси!!!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 некойси

    0 0 Отговор
    Като гледам колко са нагли и безочливи бих казал че от доста години съседите им кроят шапката.
    Това гонение ще бъде най-голямото в историята на човечеството, колко му е да е и последното.
  • 9 пепи

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    и как да ги спазват, бе българино! Може би знаеш, че всичките арабски държави скочиха върху Израел на втория ден след създаването му с увереност, че бързо ще го прегазят. Оказаха се бързо прегазени и 65 години след боя продължават да заплашват израелците да ги избият. И ти мислиш, че са достатъчно луди да върнат всичките спечелени с много кръв земи?

    Хайде по- сериозно! Нали знаеш - да бе мирно седяло, не би чудо видяло!
  • 10 пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Нещо си се объркал. байно! Я се опитай да помислиш пак!