Last news in Fakti

18 Юни, 2018 23:00 1 714 0

В чест на легендата на френската музика (ВИДЕО)

  • джони холидей-
  • паметник-
  • вивие

Триметров паметник на Джони Холидей беше открит в Югоизточна Франция

В чест на легендата на френската музика (ВИДЕО) - 1

Триметров паметник на Джони Холидей беше открит в селото Вивие в Югоизточна Франция, където е погребана майка му, съобщи АFP.

Скулптурата изобразява певеца пълен ръст. Едната му ръка сочи публиката, а в другата държи микрофон. Тя е инсталирана върху терена на ресторант до междуградския път. Изработена е от скулптура Даниел Жорж със средства, събрани от феновете на покойния певец.

За откриването на паметника в селото пристигнаха повече от 2000 фенове на Джони Холидей, много от тях на мотори.

Джони Холидей избра да бъде погребан на о-в Сен Бартелеми в Карибско море и френските му фенове нямаха къде да се събират в негова памет. Инициатор за издигането на статуята е Пиер Раготас. Дарения за нея направиха 300 души, чиито имена ще бъдат изписани на постамента.

Джони Холидей почина от рак на белия дроб на 74-годишна възраст на 6 декември миналата година.

Той е роден на 15 юни 1943 г. За годишнината му беше отслужена меса в парижката църка "Мадлен", на която присъстваха 1000 души, но още стотици се събраха пред вратите й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: