19 Юни, 2018 07:27 3 802 16

Тръмп и Путин на четири очи във Виена

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • виена-
  • г-7

Австрийската столица се обсъжда като място за евентуална среща между двамата лидери

Тръмп и Путин на четири очи във Виена - 1
Снимки: БТА/АР

Австрийската столица Виена се обсъжда като място за евентуална среща между президентите на САЩ Доналд Тръмп и на Русия Владимир Путин, съобщиха на Reuters източници, запознати с дискусиите по въпроса.

Според източниците е възможно Тръмп и Путин да се срещнат преди лидерите на държавите в НАТО да се съберат в Брюксел на 11 и 12 юли. При това пътуване до Европа се очаква Тръмп да посети и Лондон за разговори с британския министър-председател Тереза Мей.

Тръмп каза пред журналисти в петък, че е възможно това лято да се срещне с руския президент.

На срещата на върха на Г-7 в Канада по-рано този месец Тръмп предложи Русия да се върне в групата на най-развитите индустриални държави, но тази идея не се хареса на други лидери, присъстващи на срещата.

Тръмп и Путин на четири очи във Виена

Москва бе изключена от Г-7 през 2014 г. заради анексията на Крим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    23 2 Отговор
    Дано да се разберът и да се спре това напрежение между двете световни сили. Макар че в САЩ политическите противници на Тръмп едва ли ще позволят разбирателство и диалог между Русия и САЩ.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 юрист

    7 31 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Няма да има разбирателство, защото путлер се опитва да установи руска хегемония в Източна Европа, въпреки, че над 2/3 ти от държавите в Европа са в ЕС и категорично не желаят доминация на русия в държавните си територии. Русия води информационна и асиметрична война в ЕС и това е от няколко години- от руската окупация и незаконната руска анексия на Крим и Севастопол. Руското висше политическо ръководство са мръсни гадове, чиято цел е превземането на Европа във всякакъв смисъл, под предлог, че по някакъв начин държавите в ЕС заплашвали русия с война. С такива терористи не се преговаря- те се елиминират....Лично аз не искам нищо от тях в България- нито парите им, нито пренасяне на руската престъпност у нас, нито газът им, нито петролът им, а вече намразих и културата им- имам предвид класиците им... Малко ми остава да намразя и Лебедово езеро- заради путлер... Това е резултатът от руската информационна война в България, в която руските тролове нонстоп пишат език на омраза спрямо България и българският народ, подиграват ни се и пишат, че сме били длъжни да слугуваме на русия заради това, че тя ни била освободила от османско владичество. Не искам да ги виждам по нашите улици!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 юрист

    8 18 Отговор

    До коментар #3 от "5ко":

    Остави тези руски тролски глупости за сорос! Никой не ми плаща, за да защитавам България и българският народ, а би следвало да е обратното! Прочети драсканиците на руските тролове под всяка статия, касаеща русия и после се напъни поне малко да мислиш! Чии тролове заплашваха над ЧЕТИРИ ГОДИНИ в нашите бг. форуми с врътването на руското газово кранче в мразовите януарски дни в София, ако България не клекне на руските газови искания- сороските, американските, българските или руските тролове? Чии тролове твърдяха, че свободата на България била ПОДАРЕНА от русия и че българите не сме направили нищо, за да казваме, че тя е извоювана, а не подарена от руската империя във войната от 1877г.- американските, сороските, българските или руските тролове? Кой перманентно пише език на омраза към България и българският народ, като твърди, че БЪЛГАРИТЕ сме ПРЕДАЛИ интересите на русия- американските, сороските или руските тролове? Как се предават държавните интереси на една ЧУЖДА държава, след като ти не си нейн гражданин и си длъжен да защитаваш само интересите на собствената си държава, дори те да са в противоречие с интересите на чуждата държава? Отговори на тези въпроси и после пак пиши!

    Коментиран от #5

  • 5 А стига бе

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Хапчетата-бързо пий хапчетата,че вече мина 8 ч. и си закъсняла с приемането им.

    Коментиран от #7

  • 6 юрист

    6 19 Отговор

    До коментар #3 от "5ко":

    Ако ти си двоен рускобългарски гражданин, позицията ти е разбираема- длъжен си да се подчиняваш едновременно на 2 законодателства и това създава дискомфорт... Но трябва да ти напомня, че над 99,9% от българите в България имаме само ЕДНО гражданство- българското гражданство, България е нашата Родина и държава и е нормално, редно и законно да защитаваме държавните интереси само на България. Руснаците си защитавайте вашата си държава- русия, но нямате никакво право да искате от нас- българите- да защитаваме руските ви държавни интереси, които в над 95% противоречат на защитата на българските държавни интереси. Държавите нямат врагове и приятели или “братушки“- държавите имат държавни интереси.

    Коментиран от #12

  • 7 юрист

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "А стига бе":

    Докато руските тролове одобрявате гаврата на петр толстой- депутат в руската държавна дума от управляващата руска партия единная росия, че русия щяла да изкупи цяла България, защото вече е изкупила половин България, или изказването на путлер от 25 май 2017г., че “славянската писменост / която си е чиста БЪЛГАРСКА писменост/ идвала от ...македонските земи, само дето не ще да споменава, че тогавашните македонски земи са били в състава на ИМПЕРИЯ БЪЛГАРИЯ, ще ви мразя, ако ще и в ада да отида, понял? Който се гаври с българите, накрая умира- това е реалността, а ти- както искаш я възприемай!

    Коментиран от #8

  • 8 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг: или изказването на путлер от 25 май 2017г- т.е.- от 24 май 2017, или пък изказването на захарова , че не българският народ, а руската червена армия спасила българските евреи....

    Коментиран от #13

  • 9 ГосТ

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Дано Йелоустоун изригне и падне нов Тунгуски метеорит ;)
  • 10 да да

    17 5 Отговор
    Да те питам юристе, ако не беше Руско - Турската освободителна война щеше ли да я има България, а и теб сега да бълваш змий и гущери против нашите по големи благородни братя руснаците.
  • 11 Шляхтиц

    9 2 Отговор
    До Многоуважаемия Господин Юрист. Не четох статията, още по-малко коментарите. Направи ми впечатление големият брой минуси на коментарите от Юрист.
  • 12 5ко

    19 3 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Гражданството ми е българско. И не защитавам руските интереси. Гледам от кого имаме полза и сравнявам. Лесно и няма нищо за увъртане. Русия и САЩ са 2-те супер сили и всички останали се съобразяват с тях.
    Та да си дойдем на думата. Каква беще България под руско влияние и каква е сега?! Какво притежаваше по - рано държавата? Промишленост : лека, тежка, химическа, хранителновкусова и др. ; тютюневият отрасъл превъзхождаше ноя на фащ, развито селско стопанство, образование, военнопромишлен комплекс, армия, хората навсякъде имаха работа и в най - малкото селище имаше някакъв цех,безплатно лечение, санаториуми, хората ходеха на почивка и на море,и на планина, ито не по - малко от 2 седмици, пенсионерите не мизерстваха, нямаше тая безнаказана престъпност и много други положителни неща. Не всичко беше идеално, но това, което е в момента не може да се сравни. Такава атрофия и дегенерация е без аналог. Всичко това, благодарение на сегашните ни "приятели" от фащ. Впрочем те навсякъде по света грабят и сеят смърт и кървави сълзи. Единствено за това е изключение за израел - техния доминьон.
  • 13 Трол

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Аха нещо такова в контекста на идеята,че след Сталинград краха на Хитлер се предугажда и може да му се опънат! За сметка на това евреите в "окупираните" от нас територии на общо основание са качени на влаковете за Германия! Това е в общи линии моме.
  • 14 НКВД

    6 9 Отговор
    Двама червенокожи рижави индианци с физиономии на индиански вождове след улов /единия даже е и монголоид/ ще решават съдбата на целия сват и особено на нас европейците?? А поспрете се, тия двамата са временно явление и нищо не зависи от тях.Крайно време е някой да им го каже в очите че не са от бялата раса и не могат да се разхождат като генерални директори из европейските столици.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.